Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Vegagatan 7, 1,5 tr, Vasastan, Stockholm
Typ
Bostadsrätt
KVM
116 kvm
Avgift
5 168 SEK / mån
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Mycket fin sekelskiftesfyra med solig balkong, vackra originaldetaljer och pool på gården

Varmt välkommen till denna mycket fina och socialt planerade sekelskiftesfyra på populära Vegagatan.
Här bor man på en lugn trivsam central gata i en enormt välskött förening med god ekonomi som dessutom har en egen pool på innergården.
Bostaden är genomgående i jättefint skick, har dubbla badrum, två kakelugnar varav den i vardagsrummet fungerar, stora sociala ytor och en härlig balkong i soligt västerläge.

Ett perfekt boende för familjen som önskar bo på lugn och tyst gata samt ha direkt närhet till allt som Stockholm city har att erbjuda.

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

4 varav 3 Sovrum

Boarea (BOA)

116 kvm

Areauppgift enligt

Mätning

Gatuadress

Vegagatan 7, 1,5 tr

Ort

Stockholm

Kommun

Stockholm

Lägenhetsnummer BRF

1102

Våningsplan

1 av 3

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Vegagatan 7

Organisationsnummer

716418-2169

Allmän information

På mycket attraktivt läge i Vasastan, nära Odenplan och Observatorielunden, ligger Vegagatan som är en lugn och enkelriktad gata.
Odenplan har ett oslagbart kommunikationsutbud med både tunnelbana, pendeltåg och bussar. Här finns mängder med populära restauranger och affärer och ett stenkast bort ligger Vasaparken. Med en kort promenad når du City, Hötorget och Drottninggatan med dess stora utbud.

Bostadsrättsföreningen Vegagatan 7 köpte fastigheten 1980 då också genomgripande renoveringar skedde. Därefter har renoveringar skett löpande. Bostadsrättsföreningen Vegagatan 7 är en äkta förening som äger marken. Föreningen accepterar endast fysisk person som medlem.

Brf Vegagatan 7 är en mycket solid och välskött bostadsrättsförening. Mycket vacker fastighet med klassisk sekelskiftesstil bevarad, utsmyckad fasad, representativ entré och trapphus. Fastigheten byggdes ursprungligen 1884 och har renoverats löpande.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Uppvärmning och ventilation

Fjärrvärme

Utförda renoveringar

1980 Stambyte
1999 Takrenovering
2003 Byggnation av balkonger
2005 Ommålning av fönster
2008 Värmeväxlare
2009 Trapphusrenovering
2010 Stammarna inspekterades

Övriga utrymmen i föreningen

Det finns en grönskande innergård med uppvärmd swimmingpool, flera mindre grupper med utemöbler har nyligen köpts in till innergården, cykelförråd/ barnvagnsrum.
Stort källarförråd som uppskattas till ca 14m hör till lägenheten.

Antal lokaler

1

Antal lägenheter

10

Byggnader

Byggår

1884

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

5 168 SEK/månad

Beskrivning månadsavgift

Inkl. värme, VA, kabel-TV och bredband

Andelstal

10,1

Andel av BRF nettoskuldsättning

270 956 SEK

Beskrivning av Andel av BRF nettoskuldsättning

Baserat på 2021:s årsredovisning.

Överlåtelseavgift

1313 SEK

Pantsättningsavgift

525 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

650 SEK/månad

Försäkringskostnad

320 SEK/månad

Summa driftkostnad

970 SEK/månad

Antal personer i hushållet

4

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Det finns möjlighet att hyra garageplats i garaget mitt över gatan.
Boendeparkering tillämpas i området för hela Vasastan.
I närheten finns garagemöjligheter.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

136 kWh/m²

Energiklass

E

Beskrivning

Områdesbeskrivning

I Vasastan finns närhet till såväl innerstadspulsen som lugnet. Området är känt för sina många parker såsom bl.a. Vasaparken, Observatorielunden, Tegnérlunden och Vanadislunden med fina promenadstråk och motionsspår. Grönska och lummighet i parker kan alltså smidigt kontrasteras med mer puls ifrån flertalet barer, restauranger och caféer. På Rörstrandsgatan finns många populära restauranger och vid Odenplan finns goda shoppingmöjligheter och önskar man ett ännu större utbud av butiker är det bara en kort promenad till Drottninggatan och City.

KOMMUNIKATIONER
Med bostadens adress tillkommer ypperliga kommunikationer med flertalet innerstadsbussar med knytpunkter vid bl.a. Sankt Eriksplan, Odenplan och Tekniska högskolan. Dessa bussar går frekvent. Tunnelbanans gröna linje stannar vid flera stationer i Vasastan och vid Odenplan finns även pendeltåg. Även flygbussen stannar vid Sankt Eriksplan.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy