Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 700 000 SEK / Utgångspris
Adress
Urban Hjärnes väg 7, Centralt, Motala
Typ
Bostadsrätt
KVM
81.1 kvm
Avgift
2 939 SEK / mån
Rum
2 rum

Unik vindsvåning med mycket karaktär!

Fantastisk vindslägenhet i centrala Motala med detaljer så som öppen spis, extra takhöjd, charmig takkupa och härlig balkong i söderläge med utsikt över centrum och takåsarna! Drömmer Du om ett unikt boende mitt i stan för låg månadskostnad är detta något för Dig!

Lägenheten är hela 81 kvadratmeter och ger gott om ljusinsläpp via fönster i tre väderstreck tack vare sitt gavelläge i byggnaden. Ni välkomnas in i hallen med fint marmorgolv och skjutdörrsgarderob med spegeldörrar. I anslutning till hallen finns en walk-in-closet samt ett helkaklat duschrum som är utrustat med tvättmaskin. Trappan leder oss vidare ned till vardagsrummet som utmärker sig med högt i tak, takfönster samt fönster i takkupa, en fungerande öppen spis och parkettgolv. Härifrån nås balkongen med fin utsikt och sol stor del av dagen. Från vardagsrummet är det även access till köket som är ljust och fräscht med bardel, gott om skåpsförvaring och bra maskinell utrustning. Det finns även ett sovrum i bra storlek. Ett vindsförråd tillhörande lägenheten finns strax utanför entrédörren, vidare finns även ett matkällarförråd.

På Bispmotalagatan bor ni mitt i city i trivsamt kvarter med närhet till strandpromenaden och Motala hamn. Runt hörnet finns service och bekvämligheter i form av mataffärer, restauranger, apotek, shopping med mera. Busshållplats finns ett stenkast bort och inom cirka 1 km avstånd finns även centralstationen där ni med pendel, buss eller tåg smidigt tar er till flertalet orter. HSB brf Glasmästaren är en stabil och omtyckt bostadsrättsförening med god ekonomi och låga avgifter. Stambyte avseende el och V/A utfördes år 2005. Takfönstren i denna lägenhet är utbytta i föreningens regi år 2022. I den gemensamma källaren finns tvättstuga, torkrum, mangelrum, samlingslokal, förråd samt cykelförråd. På den gemensamma innergården finns grillplats. Föreningen tillhandahåller uthyrning av garageplatser och parkeringsplatser enligt kösystem.

Månadsavgiften om enbart 2939 kr/mån inkluderar värme, vatten, kabel-tv, bredband 100 och sophämtning. Föreningen har ett gemensamt elabonnemang vilket innebär att elförbrukningen för respektive lägenhet läses av via föreningen och debiteras direkt till de boende via ett tillägg på avgiftsavierna.

Välkomna att lämna din intresseanmälan!

Rumsbeskrivning

Hall

Hall med fint marmorgolv, vitmålade väggar och en praktisk garderob med skjutdörrar med spegelglas. Valv intill inre hall med ljust laminatgolv och en kortare trappa som leder ned till vardagsrummet.

Duschrum

Helkaklat duschrum med wc, dusch, handfat med kommodskåp och toppmatad tvättmaskin. Stambyte skedde 2005 i föreningens regi, i samband med detta renoverades badrummet.

Walk in closet

Walk in closet med grått laminatgolv och vitmålade väggar.

Vardasgrum

Väl tilltaget vardagsrum med högt i tak och gott om ljusinsläpp via takfönster och större fönster i takkupa där ni även harutgång till balkongen som är belägen i söderläge på husets gavel. Vardagsrummet är inrett med parkettgolv, vitmålade väggar och en grå målad fondvägg. I vardagsrummet finns även en fungerande öppen spis.

Kök

Ljust och fräscht kök med vitt laminatgolv, vita köksluckor, rostfri kyl/frys, integrerad diskmaskin, spishäll, inbyggd ugn, inbyggd micro och köksfläkt. Bardel med öppet mot vardagsrummet och förvaringsskåp under bänkskivan.

Sovrum

Sovrum som ger utrymme för både dubbelsäng och skrivbord. Grått laminatgolv och vitmålade väggar.

Dokument (pdf)

Planlösningar Årsredovisning-HSB brf Glasmästaren i Motala-2022 Energidekl HSB brf Glasmästaren (2018) Stadgar HSB brf Glasmästaren Frågelista - bostadsrätt 2022-12-01 2107

Allmän information

Pris

1 700 000 SEK (Utgångspris)

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea

81.1 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Urban Hjärnes väg 7

Ort

Motala

Kommun

Motala

Beskrivning av övriga upplåtna utrymmen

Vindsförråd på samma våningsplan som lägenheten samt ett matkällarförråd på källarplanet.

Lägenhetsnummer BRF

16-2059-1-29-4

Våningsplan

5 av 5

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB brf Glasmästaren i Motala

Organisationsnummer

724000-0708

Allmän information

Föreningen bildades år 1956 och föreningens hus stod inflyttningsklara år 1960. Föreningen äger fastigheten Färgaren 7 med adresserna Urban Hjärnes väg 7 samt Bispmotalagatan 18 A-C med 34 lägenheter. Föreningen har lokaler med bl.a. butiker på gatuplanet. För mer info se Årsredovisning under fliken Dokument. Besök gärna föreningens hemsida: https://www.hsb.se/ostergotland/brf/glasmastaren

Brf bildades

1956

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Utförda renoveringar

Stambyte avseende el och VA utfördes år 2005. Allmän belysning utbytt till LED 2019. Undercentral fjärrvärme 2020. Takbyte Bispmotalagatan 18C 2021. Påbörjat fönsterbyte Bispmotalagatan 18C och vind Urban Hjärnes väg 7 2021. Sett över skick på tak samt tvättat tak på Bispmotalagatan 18A-B 2021. Service fönster Bispmotalagatan 18A-B. Renovering torkrum 2022 med ny fläkt, torklinor. Ny torktumlare i den gemensamma tvättstugan 2022.Installation temperaturgivare.

Kommande renoveringar

Byte dörrar och låssystem.

Övriga utrymmen i föreningen

Tvättstuga, torkrum, mangelrum, samlingslokal och cykelförråd finns i källaren. Föreningen har en gemensam gård med grillplats på innergården. Förråd tillhörande lägenheterna finns på vinden samt källaren.

Antal lägenheter

34

Byggnader

Byggår

1960

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

2 939 SEK/månad. I avgiften ingår I avgiften ingår värme, vatten, sophämtning, kabel-tv och bredband 100.

Hushållselen tillkommer som ett tillägg på avgiftsavin enligt förbrukning och räknas av en gång per år. Nuvarande ägare har gjort en frivillig höjning av elkostnaden till 500 kr/månad inkl moms, för att klara ev högre framtida elkostnader.

Avgiftsförändringar

Ingen beslutad avgiftsförändring (info i brev från styrelsen 2022-10-31)

Andelstal insats

2,46367 %

Andel av månadsavgift

2,46367 %

Andel av BRF:s nettoskuldsättning

163 052 SEK

Beskrivning av Andel av BRF:s nettoskuldsättning

Enligt årsredovisning 2022

Överlåtelseavgift

1312,5 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

525 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

500 SEK/månad

Försäkringskostnad

135 SEK/månad

Summa driftkostnad

635 SEK/månad

Antal personer i hushållet

1

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Det finns garageplatser och parkeringsplatser som föreningen hyr ut enligt separat kösystem. Parkering kostar fn 200 kr/mån och garage 400 kr/mån (uppgift från styrelsen 2022-08-26).

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Boendekalkyl