Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Gästrikegatan 3A, 1 tr, Vasastan / Vasaparken, Stockholm
Typ
Bostadsrätt
KVM
54 kvm
Avgift
3 048 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Mycket fin, välplanerad sekelskiftestvåa med balkong på eftertraktad Vasastansadress

Varmt välkommen till en av Vasastans mest eftertraktade adresser, Gästrikegatan 3, alldeles intill Vasaparken och livfulla Birkastan.

Denna fina sekelskiftestvåa tar emot dig i sitt lugna gårdsläge och bjuder på en tilltalande genomgående planlösning med vackra högresta fönster, originaldetaljer och stora luftiga ytor.
Varje rum naturligt lättmöblerade och ytorna disponeras precis som man önskar, bostadens trivsamma balkong nås från vardagsrummet.

Välskött aktiv förening med god ekonomisk ställning. Marken innehas med äganderätt.

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

54 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Gästrikegatan 3A, 1 tr

Ort

Stockholm

Kommun

Stockholm

Lägenhetsnummer BRF

214

Våningsplan

1 av 3

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Liljan 31

Organisationsnummer

716419-3901

Allmän information

Brf Liljan 31 är en äkta bostadsrättförening som ligger på Gästrikegatan 3 i Vasastan, gat- och gårdshuset byggdes år 1911.
Föreningens hus är byggt i jugendstil* med gul puts. Entrén består av en så kallad portik, en trapplös infart där man kunde dra handkärror ända in på gården. Garageinfarten tillkom 1933, nästa större modernisering skedde 1996-97 då hela huset totalrenoverades. Allt från rör och elstammar till kök och badrum förnyades, i samband med denna tillkom också vindsvåningarna i gathuset.

Brf Liljan 31 äger marken och består av totalt 27 lägenheter, 12 i gathuset och 15 i gårdshuset. I gathuset ligger den indiska restaurangen The Holy Cow. Den första december 2017 öppnade Café Koya som serverar hälsosam fika i japansk mysig miljö.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Kabel-TV via Tele2 och Bahnhof AB är bredbandsoperatör.

Uppvärmning och ventilation

Fjärrvärme

Utförda renoveringar

2021 Renovering av fönstrens ytterkarmar i gatu- och gårdshus
2019 Nya dörrar till garage, restaurang och café
2019 Renovering av fasad mot gatan
2019 Nya dörrar till garage, restaurang och café
2018 Ny takfläkt för ventilation av restaurangen; utbyggnad av soprummet i garaget
2017 Fibernät installerat, ny värmecentral
2016 Brandstegar monterade på gathusets tak
2014 Stamspolning i samtliga lägenheter
2012 Ommålning av husens yttertak
2011 Installation av motoröppnare i gatuhusets ingång från gatan resp ut mot gården. Målning av paneler i båda husen samt rekonditionering av husens entrégolv
2010 Radonmätning i gat-och gårdshus. Installation av radonfläkt i gårdshusets källare.
2009 Tillbyggnad av balkonger på gårdshuset, inalles 6 st, samt ytterligare 1 balkong på gathusets gårdssida. Upprustning av tvättstugan
2008 Målning av fönster (utsidan). Iordningställande av 4 extra lägenhetsförråd
1999 Balkonger på gathusets gårdssida (10 st)
1996-97 Vindsvåningarna (2 st) i gathuset.
1996-97 Renovering av hela huset, med allt från rör och elstammar till kök och badrum; i detta ingick också utbyggnaden på gården med grovsoprum, trappavsats till tvättstugan och förrådet.

Kommande renoveringar

2023 Renovering av de två innergårdarna planeras
2023 Byte av rör i tvättstuga och garage
2023 Byte av bjälklag
Svar fr. styrelsen 23/11-22.

Övriga utrymmen i föreningen

Källarförråd tillhörande bostaden om ca 8kvm.
Tvättstuga och garage finns.
Föreningen har en mycket trevlig grönskande innergård.

Antal lägenheter

27

Lån i BRF per kvm

5 998

Byggnader

Byggår

1911

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

3 048 SEK/månad

Avgiftsförändringar

För att täcka kostnader för renoveringar planeras avgiftshöjning om 5% några månader in av 2023. Svar fr. styrelsen 23/11-22.

Andelstal

2.95122%

Överlåtelseavgift

1 628 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

710 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

400 SEK/månad

Försäkringskostnad

100 SEK/månad

Summa driftkostnad

500 SEK/månad

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

188 kWh/m²

Energiklass

F

Beskrivning

Områdesbeskrivning

I Vasastan finns närhet till såväl innerstadspulsen som lugnet. Området är känt för sina många parker såsom bl.a. Vasaparken, Observatorielunden, Tegnérlunden och Vanadislunden med fina promenadstråk och motionsspår. Grönska och lummighet i parker kan alltså smidigt kontrasteras med mer puls ifrån flertalet barer, restauranger och caféer. På Rörstrandsgatan finns många populära restauranger och vid Odenplan finns goda shoppingmöjligheter och önskar man ett ännu större utbud av butiker är det bara en kort promenad till Drottninggatan och City.

KOMMUNIKATIONER
Med bostadens adress tillkommer ypperliga kommunikationer med flertalet innerstadsbussar med knytpunkter vid bl.a. Sankt Eriksplan, Odenplan och Tekniska högskolan. Dessa bussar går frekvent. Tunnelbanans gröna linje stannar vid flera stationer i Vasastan och vid Odenplan finns även pendeltåg. Även flygbussen stannar vid Sankt Eriksplan.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy