Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Siljansvägen 65, Årsta
Typ
Bostadsrätt
KVM
58 kvm
Avgift
3 718 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Ljus och trevlig lägenhet med gedigna ytor och alla bekvämligheter

Välkomna till denna välplanerade lägenhet med stora ytor och fri sikt mot grönområden från balkongen.

Lägenheten är i genomgående gott skick med parkettgolv, samt trevligt kök och renoverat badrum. Här kan ni flytta in direkt, ingenting att tänka på eller som behöver göras. Här kan man bara njuta och bo!
De ordentliga rummen med stort kök samt vardagsrum ger er en otroligt härlig socialkänsla kring hela lägenheten. Det rymliga sovrummet leder dig ut till balkong i bästa sydvästläge! Köket erbjuder bra arbetsytor, gott om förvaring och bekvämligheter som diskmaskin. Stilrent badrum i helkaklat utförande som renoverades 2021 med bland annat tvättmaskin och handdukstork. Sovrum som rymmer dubbelsäng och förvaring. Till bostaden hör även ett källarförråd samt matkällare som kompletterar lägenhetens redan bra förvaringsutrymmen med flertal platsbyggda garderober.

Ekonomiskt stabil och välskött brf i mysiga Årsta nära service, förskolor såsom Årstalidens förskola samt Årstaskolan (F-9) och Årstaberg C samt bra kommunikationer. Föreningen är lågt belånade med endast 2 840kr i lån/kvm (enligt årsredovisningen 2021). Det finns även två tvättstugor, övernattningslägenhet, bastu, hobbyrum samt två samlingslokaler. Från balkongen har ni fri sikt över grönområden och ett stenkast ifrån ligger Storsjöparken, här finns klätterväggar, studsmattor, bollplan och mycket annat.

Här bor du i perfekt läge i Årsta endast 10 minuter med cykel från Södermalm samtidigt som du har Årsta torg precis runt hörnet. På 10 minuter med buss når ni knutpunkterna Gullmarsplan eller Liljeholmen för vidare resor med tunnelbanans gröna respektive röda linjer, tvärbanan som går mellan Sickla och Solna samt flertalet busslinjer. Varmt välkommen till ett hem att trivas i!

Välkommen till Siljansvägen 65!
Välkommen hem!

Rumsbeskrivning

Hall:
Välkomnande hall med genomgående parkettgolv. Tapetserade väggar och bra förvaring med egen garderob.

Vardagsrum:
Trevlig ljusinsläpp från stort fönsterparti. Genomgående parkettgolv och tapetserade väggar. Garderob med bra förvaring. Plats för soffgrupp och matplats.

Kök:
Stort kök med bra arbetsyta, målade luckor (2021). Plats för matplats intill fönsterparti. Fullutrustat med spis, ugn, fläkt och diskmaskin. Genomgående ekparkettgolv och en härlig ljus känsla i köket.

Sovrum:
Direkt anslutning till balkongen, ekparkettgolv med tapetserade väggar. Ljus och härlig känsla med plats för dubbelsäng och garderober.

Badrum:
Nyrenoverat badrum 2021. Fin duschvägg i glas, genomgående kakel och klinkers i hela badrummet. Utrustat med dusch, wc, kommod, handfat och tvättmaskin.

Balkong:
Härlig balkong med fri sikt och ingen insyn. Utsikt mot skog och promenadstråk. Härligt solläge.

Dokument (pdf)

Planlösningar Information om fast och lös egendom Energideklaration Brf-Grängen-stadgar-juni-2018 Information om undersökningsplikt

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

2

Boarea (BOA)

58 kvm

Areauppgift enligt

Mätning

Gatuadress

Siljansvägen 65

Ort

Årsta

Kommun

Stockholm

Lägenhetsnummer BRF

208

Våningsplan

2 av 3

Markägare

Marken är tomträtt

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB:s Brf Grängen

Organisationsnummer

702000-8020

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Fastigheterna i Brf Grängen uppfördes 1947-1948.

I föreningen finns 238 bostadslägenheter och ett antal lokaler. Fastighetsbeteckningarna på våra hus är Rossvalen, Amungen, Korslången och Grängen, med boende på Siljansvägen, Åmänningevägen och Årstavägen. Brf Grängen är en HSB förening så det krävs att man blir medlem i HSB Stockholm (detta görs enkelt genom en anmälan på HSB:s hemsida och sedan en inbetalning av medlemsavgiften). www.hsb.se/medlem.

ÖVRIGT
Gemensamma utrymmen
Föreningen har två tvättstugor som fått moderna maskiner under 2015. Utöver detta finns bastu, hobbyrum, ett gästrum som fungerar som övernattningslägenhet samt en stor och en liten festlokal.

Brf bildades

1945

Juridisk person kan accepteras

Nej

TV/internet

Föreningen har avtal med ComHem om kabel-TV. Ett digitalt basutbud ingår i månadsavgiften.

Föreningen har avtal med Telenor (ursprungligen Bredbandsbolaget) om bredband. I månadsavgiften ingår Bredband 100 Mbit/s samt ip-telefoni (samtalsavgifter tillkommer).

Uppvärmning och ventilation

Fjärrvärme

Utförda renoveringar

1984 1985 Omfattande ombyggnad med bland annat byte av samtliga avloppsstammar, varm- och kallvattenledningar samt elstammar.
2004 2005 Renovering och tilläggsisolering av fasader då även trapphus målades om och fönsterbleck målades.
2014 Byte av balkongplåtar på hälften av balkongerna.
2015 Renovering av tappvarmvatten- och värmesystem, byte av stamventiler i källare samt ballofixer och termostater i lägenheter.
2016 Renovering av 17 balkonger på Årstavägen 93 ? 101.
2018 Renovering av lekplatsen på innergården av Siljansvägen 47-57, samt dränering av halva fastigheten för Siljansvägen 47-53
2020 Två stora källarlokaler byggdes om till fyra nya lägenheter, på Siljansvägen 55 och Åmänningevägen 20.
2020 Dränering av huskroppar runt Åmänningevägen 18-20, Siljansvägen 43-45 och Siljansvägen 55-57.

2019-2021 Samtliga fönster och balkongdörrar byttes ut i hela föreningen
2022 Renovering/relining av avloppsstammar i golven under bastu, gästrum, expeditioner, Lilla tvättstugan, fram till Åmänningevägen 10 och inkluderade samtliga dagvattenrör i dessa hus.

Kommande renoveringar

Framtida renoveringar är fortsatt dräneringsarbete, renovering av balkonger och skorstenar de kommande åren.

Övriga utrymmen i föreningen

Tvättstuga
Föreningen har två tvättstugor. Den stora ligger under Coop och den lilla ligger på Siljansvägen 58. Den större tvättstugan har 4 tvättmaskiner, 1 torktumlare och 2 torkskåp.

Bastu
Föreningen erbjuder medlemmarna möjlighet att boka bastu. Krävs endast en engångsbetalning av 200kr för att nyttja bastun, därefter är det bara att anmäla sig på anslagstavlan vid föreningens tvättstuga.

Gästrum
Gästrummet är en perfekt lokal att hyra när gäster är på besök. Betalningen för Gästrummet sker via den vanliga kvartalsaviseringen, på samma sätt som med avgiften för lägenheter.

Festlokal
Föreningen erbjuder möjligheten till att boka en festlokal, festlokalen går under namnet ?Grängerianen?. Grängerian är föreningens stora föreningslokal , den har även använts av pingisgruppen, pubkvällar för medlemmar, föreningens Seniorklubb för olika möten och föredrag, husvärdsmöten samt vid föreningens årsstämma. Det finns även en mindre lokal att nyttja som går under namnet ?Lilla 60?, båda lokalerna bokas via föreningens infomejl.

Hobbyrum
Föreningen erbjuder möjlighet att nyttja hobbryrum för den som önskar pyssla och snickra.

Byggnader

Byggår

1947

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

3 718 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten, IPTV, Internet
Inklusive värme, vatten och bredband 100 Mbit/s samt IP-telefoni.

Andelstal

0,38899

Överlåtelseavgift

1208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Hushållsel

200 SEK/månad

Försäkringskostnad

50 SEK/månad

Summa driftkostnad

250 SEK/månad

Antal personer i hushållet

1

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Det finns 85 st parkeringsplatser som samtliga är uthyrda. För att stå i kö vänder sig medlemmar till vår förvaltare. Beräknad kötid är för närvarande omkring 2 år.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiklass

E

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Område
Årsta är en stadsdel i Söderort inom Stockholms kommun. Nästan hela stadsdelen ingår i Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsområde, med undantag för Årsta holmar och Hammarbyslussen som ingår i Södermalms stadsdelsområde.

Den bebyggda delen av stadsdelen ligger på södersluttningen av den förkastningsbrant som sträcker sig längs Årstavikens södra sida. På norrsluttningen ligger Årsta skog som sluttar brant ner i Årstaviken. I en sprickdal som sluttar ner mot Årstaviken ligger Årsta gård.

Så om du letar efter ett område som har allt, är Årsta det perfekta valet!

Närservice
Inom kort gångavstånd har ni nybyggda Västända Parken som er närmaste granne där det kommer finnas sittmurar, utegym och grill. En drömplats för barn med till exempel rutschkana, studsmatta, pulkabacke och naturlek.

Nära till Årsta torg med alla dess välbehövliga faciliteter - Ica Supermarket, apotek, bibliotek, Årsta konditori, skräddare, gym med alternativ mellan Actic och Puls & Träning. Restauranger såsom omtalade Palmyra, supertrevliga Två små svin, Jettz burger med jettade burgare eller Buddha Nepal om känner dig för lite indiskt!

Naturområden runt om finns det gott om såsom Storängsparken, Årstaskogen, Årstavikens och mysiga Snigelparken. Årstaviken med dess vackra natur och vatten där man kan bada, ta en löprunda samt lägga till med båten samtidigt som man blickar in över Södermalm är storslaget.

Kommunikationer
Området ligger med perfekta kommunikationer med buss 160 och tvärbanan. Buss 160 trafikerar Gullmarsplan/Årstaberg/Liljeholmen. Dessutom finns Årstabergs pendeltågsstation mot Södertälje eller Märsta, in till stan tar det mellan 3-7 minuter. Vid Gullmarsplan plan hittar vi tunnelbanans alla gröna linjer och vid Liljeholmen alla röda linjer. Till Södermalm cyklar du på 10 minuter.

Grundskolor & Förskolor
I närheten finner du förskolor som Öppna förskolan Årsta, Förskolan Skogsbacken eller Torgets förskola. Dessutom finner du Årstaskolan som är en kommunal grundskola belägen vid Hjälmarsvägen i stadsdelen Årsta i Söderort inom Stockholms kommun.
Skolan är en så kallad F-9 skola med undervisning från förskola till årskurs 9.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy