Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Sikvägen 1, Centrala Tyresö, Tyresö
Typ
Bostadsrätt
KVM
43 kvm
Avgift
2 798 SEK / mån
Rum
1 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Välplanerad lägenhet belägen högst upp i huset!

Detta är en REDO bostad, kontakta ansvarig mäklare för mer information!

Välkommen till Sikvägen 1 och Brf Siken i Centrala Tyresö! Snart har ni möjligheten att förvärva en lägenhet i en av de mest eftertraktade husen på Sikvägen. Denna välplanerade bostad återfinns på åttonde våningen i huset och med kort gångavstånd finner du Tyresö centrum. Detta i en av Tyresös absolut bästa föreningar med stabil ekonomi, låg avgift såväl som flertalet faciliteter för sina innehavare.

- Högst upp i huset med härlig utsikt.
- Ett stenkast från Tyresö Centrum med all dess service.
- Inglasad balkong med sol i söderläge.
- Direkt närhet till centrum, bussar, gym, idrottsanläggningar, natur och skärgård.
- Gott skick med goda förvaringsmöjligheter.
- Flexibelt tillträde kan erbjudas.

En välplanerad lägenhet om 42 kvm i ett toppenläge finner du här. Vi möts av en välkomnande och rymlig hall med en praktisk klädkammare för förvaring. Från hallen når vi det helkaklade badrummet (stambytt 1999). Badrummet har badkar, handfat med kommod, spegelskåp, handdukstork, wc samt en tvättmaskin.

Vidare in i bostaden når vi ett väl tilltaget vardagsrum med plats för stor soffgrupp med tillhörande möbler samt större säng om så önskas. Möjligheten för att bygga en sovalkov finns tack vare det stora rummet. Från vardagsrummet nås den inglasade balkongen som både är lättmöblerad och rymlig. Tack vare inglasningen kan du nyttja balkongen under sen vår samt tidig höst. Med ett härligt söderläge kan du njuta av solen strålar under större delen av dagen!

Lägenheten erbjuder ett generöst och praktiskt kök med allt som behövs för att den matlagningsintresserade ska kunna trivas i köket. Här finner du gott om förvaring samt matlagningsytor. Intill det stora fönstret får en matgrupp om minst 4 personer plats.

OMRÅDET OCH FÖRENINGEN:
Brf. Siken är en trygg och välmående förening tack vare dess trygga storlek, låga skuldsättning och mycket goda ekonomi och flertalet uppskattade faciliteter så som samlingslokal, övernattningslägenhet, stor tvättstuga, bibliotek, boulebana, källsortering och grovsoprum.
Området erbjuder flertalet skolor, fina promenadstråk, lummiga innergårdar, fotbollsplan och mycket goda kommunikationer från Tyresö C. Här färdas du enkelt med goda förbindelser mot hela Tyresö kommun, Handen, Nacka, Gullmarsplan samt direktbussar mot Stockholm C under pendlingstider. Ta med dina klubbor till den närliggande 18-hålsbanan på Tyresö Golfklubb, spela padel, tennis och andra racketsporter i den närliggande rackethallen, eller varför inte besöka Tyresö Aquarena. Med flera idrottsanläggningar och närhet till centrum såväl som skärgård har man ett perfekt läge för barnfamiljen.

För föreningens seniorer har även möjligheten att gå med i pensionärsföreningen Fiskarna som tillhandahåller flertalet aktiviteter så som kräftskivor, grillkvällar och bouleturneringar.
Ett boende som ger paret, barnfamiljen och seniorer en trygghet, otrolig bekvämlighet, fenomenal kommunikation och närhet till allt.

VÄLKOMMEN HEM!

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

1

Boarea (BOA)

43 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Sikvägen 1

Ort

Tyresö

Kommun

Tyresö

Beskrivning av förråd m.m.

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Lägenhetsnummer BRF

023

Våningsplan

8 av 8

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Siken HSB

Organisationsnummer

712400-1426

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Flervåningshus med hiss, byggår är 1963. Föreningen har 208 st lägenheter och två verksamhetslokaler.

Föreningen har elmätare för varje separat lägenhet.

Föreningen bekostar Bostadsrättstillägg för samtliga lägenheter, vilket innebär att lägenhetsinnehavaren endast behöver teckna vanlig hemförsäkring för sin lägenhet.

Mer info finns på föreningens hemsida: https://www.hsb.se/stockholm/brf/siken/

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE FÖRÄNDRINGAR
HSB Stockholm ställer som krav på köparen/arna att en avgift på 500kr/köpare deponeras till HSB. Årsavgift till HSB betalas av köparen/arna.
I det fall köparen sätter lägenheten i pant för lån debiteras köparen 1% av gällande prisbasbelopp av föreningen.
Säljaren debiteras 2,5% av prisbasbeloppet vid en försäljning av föreningen i överlåtelseavgift.

Brf bildades

1960

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Bredband via fiber 100/100 Mbit/s levereras av Telenor, ingår i avgiften.
Grundutbud av tv-kanaler via ComHem, ingår i avgiften.

Uppvärmning och ventilation

Fjärrvärme/Självdrag

Utförda renoveringar

1999 Stambyte med badrumsrenovering
2001 Hissrenovering och ny takbeläggning
2005 Nytt ventilationssystem
2007 Trapphus, entréer och tvättstugor renoverades
2010 Nya portar och installation av porttelefon
2014 Nya garage och parkeringsplatser
2019 Installation av värmeåtervinning
2021 Nytt digitalt bokningssystem för tvättstugorna

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 208
Antal lokaler: 3

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Park och utemiljön sköts av Trivselträdgårdar.

På nedre botten i Sikvägen 17 finns tre uthyrningsrum disponibla för medlemmarna. Varje rum är utrustat med två sängar och en garderob. I ett av rummen finns dessutom en barnsäng. Gemensam toalett och dusch finns i korridoren. Rummen hyrs ut för 200:-/rum/natt.

I föreningen finns 6 st tvättstugor á 2 maskiner vardera (3 med torktumlare och 3 med torkskåp). Tvättstugorna är belägna mellan port 9 och 11.

Sophus och grovsoprum finns i föreningen.

Cykelrum för cykelförvaring.

Antal lägenheter

208

Byggnader

Byggår

1963

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

2 798 SEK/månad. I avgiften ingår Värme, vatten, bredband, grundutbud av kabel-tv samt bostadsrättstillägg.

Andelstal

0,29158%

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

Bostaden är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

100 SEK/månad

Summa driftkostnad

100 SEK/månad

Antal personer i hushållet

1

Parkering

Parkeringsbeskrivning

HSB:s servicecenter sköter kontrakten för P-platser och garage. Gästparkering finns vid Bollmoravägen eller Siklöjevägen.
Kostnad 450 kr / månad för garage och 150 kr / månad för p-plats ( år 2021)

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

113 kWh/m²

Energiklass

E

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy