Länk kopierad!

Visningar

lör 3 dec 11:20 - 11:40
Bokad visning, anmäl er via hemsidan. Varmt välkomna!

Boka visning

Anmälan till visning. Fyll i formuläret och välj önskat visningstillfälle.

Vill du värdera din nuvarande bostad?

Ta del av vår integritetspolicy

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 695 000 SEK / Bud
Adress
Vasavägen 27, Centralt/Vasastaden, Linköping
Typ
Bostadsrätt
KVM
44 kvm
Avgift
2 075 SEK / mån
Rum
1.5 rum

Cityläge på fjärde våningen med påtaglig karaktär. Välplanerad yta och charmig interiör

Nu har vi nöjet att presentera en mycket tilltalande 1,5:a i hjärtat av Vasastaden. Här bor man på en mycket central adress precis intill Konsert och Kongress med kort promenadavstånd in till citypulsen.

Bostaden är belägen på fjärde våningen och har ett lugnt, insynsskyddat läge . På 44 väl planerade och optimerade kvadratmeter inryms här en rymlig, representativ hall med plats för tex hemmakontor, separat, fullutrustat kök med matplats, vardagsrum med sovalkov, duschrum samt goda förvaringsutrymmen. Den generösa takhöjden och byggnadens 30-talscharm skapar en trivsam atmosfär och en genuin mysfaktor.

Brf Axet 11 är en välskött HSB-förening med mycket god ekonomi. Föreningen bildades 2011 och har 43 lägenheter varav två hyresrätter. Dessutom har föreningen intäkter från fyra hyreslokaler. Belåningen är mycket låg och därav kan månadsavgiften hållas på en förmånligt låg nivå. Föreningen har senaste åren genomfört omfattande renoveringar vilket gör att byggnaden hålls i ett väldigt gott skick. Stambyte gjordes 2002.

Tillfälle för den som vill bo centralt och med låg boendekostnad. Välkommen på visning!

Rumsbeskrivning

HALL
Rymlig och representativ hall där man direkt innanför dörren möts av lägenhetens 30-talscharm och generösa takhöjd. Här finns plats för avhängning och förvaringsutrymmen i två garderober samt en klädkammare/förråd. Här finns även yta för hemmakontor/studieplats. Parkettgolv i ek och vitmålade väggytor.

KÖK
Modernt och mysigt kök med matplats. Köket är renoverat och har vita snickerier och mörk bänkskiva. Köket matchas perfekt med ett stänkskydd i blankt svart kakel . Den maskinella utrustningen utgörs av kombinerad kyl/frys, varmluftsugn, inbyggd micro, induktionshäll, fläkt och integrerad diskmaskin. Mörkt golv och ljusa målade väggytor samt en trivsam tapet vid matplatsen.

VARDAGSRUM
Ljust rymligt allrum med sovalkov. Här erbjuds goda, sociala ytor med plats för soffgrupp, tv-bänk och säng. Ett tjusigt slipat och lackat originalgolv i furuplank samt ljusa målade väggytor.

DUSCHRUM
Helrenoverat duschrum. Mörk klinker på golvet matchas fint med vitt kakel på väggarna Här finns toalett, tvättställ i kommod , badrumsskåp, handdukstork och dusch.

Dokument (pdf)

Planlösningar Stadgar Vasavägen 27 Energideklaration Årsredovisning Vasavägen 27

Länkar

Prospekt

Allmän information

Pris

1 695 000 SEK (Bud)

Antal rum

1.5

Boarea (BOA)

44 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Vasavägen 27

Ort

Linköping

Kommun

Linköping

Beskrivning av förråd m.m.

Vindsförråd

Lägenhetsnummer BRF

43

Våningsplan

4 av 4

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB Brf Axet 11

Organisationsnummer

769623-0478

Allmän information

Bostadrättsföreningen omfattar 42 lägenheter. Föreningen ombildades från hyreshus till HSB-anknuten bostadsrättsförening hösten 2011. I köpet fanns budgeterat för renoveringar av fasad, fönster och tak. Genom att föreningen budgeterade för dessa kostnader vid förvärvet istället för efteråt lyckades föreningen hålla nere årsavgifterna för medlemmarna.

Föreningen har 4 lokaler, främst i källaren på 32:an. Samtliga lokaler är uthyrda.

I källaren på Vasavägen 27 finns två tvättstugor, en mindre och en större. Sammanlagt finns 3 tvättmaskiner, 2 torktumlare, 2 torkskåp och 1 mangel.
Föreningen har förråd på vinden och i källaren. I källaren finns även utrymme för cyklar.

Föreningen har tecknat en gemensam bostadsrättsförsäkring hos Länsförsäkringar. Det innebär att bostadsrättsföreningen står för bostadsrättstillägget i hemförsäkringen. Den boende ska dock ha en egen vanlig hemförsäkring.

I nuläget har föreningen fortfarande två hyreslägenheter kvar från ombildningen. När dessa hyresgäster väljer att flytta kommer dessa säljas till marknadspris och således generera intäkter till bostadsrättsföreningen.

Föreningen har mycket god ekonomi med låg belåning. Styrelsen arbetar aktivt för att sänka kostnaderna, öka intäkterna och på sikt sänka avgifterna.

På innergården finns 10 parkeringsplatser.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

I dagsläget har föreningen Tele 2 (tidigare Com Hem) som tv-leverantör.
Från och med 1 maj 2018 står föreningen för bredbandsabonnemanget hos den enskilde medlemmen. Kostnaden för bredbandet läggs som tillägg bredvid avgiften. Leverantör är Telenor och hastigheten som erbjuds är 250/250 Mbit/s dvs 250 Mbit/s (31,25 MB/s) både nedströms och uppströms. Därutöver finns möjlighet att uppgradera både till högre hastigheter och tv-paket med varierande kanalutbud. Föreningen står enbart för gruppanslutningen av bredbandet, eventuella tilläggstjänster betalar du själv genom ett privat avtal med bredbandsbolaget. Obligatorisk tillägg på bredband om 125kr/mån

Uppvärmning och ventilation

Ventilation: Självdrag

Byggnadskommentar

Antal lägenheter: 42
Antal lokaler: 4
Antal hyresrätter: 2

Utförda renoveringar

2002 - Stambyte och badrumsrenovering
2012 - Fönsterbyte mot innergård
2012 - Takrenovering
2012 - Fasadrenovering
2016 - Byte till säkerhetsdörrar

Kommande renoveringar

- Betongtrappan, 100% lagning av ytan
- OVK-besiktning (självdrag)
- Byte av 2 tvättmaskiner, 2 torktumlare och 2 torkskåp
- Balkongräcken smide
- Värmeanläggningar

Övriga utrymmen i föreningen

Till lägenheten finns ett förråd. Till föreningen finns två gemensamma tvättstugor samt cykelförråd i källaren.
Sopsortering finns på innergården.

Antal lägenheter

42

Byggnader

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

2 075 SEK/månad. I avgiften ingår Värme, vatten, basutbud kabel-tv, bredband (obligatorisk tillägg på bredband om 125kr/mån). Bostadsrättstilläggsförsäkring

Avgiftsförändringar

Kommande avgiftshöjning om ca 5% meddelat 2022-11-20

Andelstal insats

2,17431

Andel av månadsavgift

2,17431

Överlåtelseavgift

1208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Hushållsel

150 SEK/månad

Försäkringskostnad

80 SEK/månad

Summa driftkostnad

230 SEK/månad

Antal personer i hushållet

1

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen har elva parkeringsplatser på innergården, tio stycken bilparkeringar och en MC-parkering. Kölista till dem finns uppsatt i trapphusen.
När en lägenhet säljs återgår P-platsen till föreningen som fördelar enligt kölista.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

128 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

133 kWh/m²

Energiklass

E

Besiktningsman

Joakim Svensson, HSB Östergötland

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta