Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 595 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Gråbergsgatan 51, Vilbergen, Norrköping
Typ
Bostadsrätt
KVM
68 kvm
Avgift
3 843 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

"DRÖMTVÅA I VILBERGEN"

Varmt välkommen till Gråbergsgatan 51, en modern tvåa högst upp i huset.
Här erbjuds du av en hemtrevlig tvåa vars härliga ljusinsläpp skapar ett mycket trivsamt boende. En fin lägenhet som passar de allra flesta.

Insidan erbjuder en stor och inbjudande hall med inbyggda garderober och bra förvaring. Vidare har bostaden ett stort, modern och stilrent kök med bra förvaringsmöjligheter, generösa arbetsytor, stora fönster, vita skåpluckor och plats för matbord och stolar. Det rymliga, mysiga och lättmöblerade vardagsrummet bjuder på generösa sällskapsytor, fin utsikt och fönster åt två håll. Här hittar du ett trevligt, ljust och mysigt sovrum med fint ljusinsläpp och plats för dubbelsäng. Lägenheten erbjuder även ett smakfullt och funktionellt badrum med toalett, dusch, handfat, tvättmaskin och spegelskåp.

Från köket tar du klivet ut till den stora och inglasade balkongen som ger dig som boende utmärkta möjligheter att koppla av i solen. Här erbjuds du även av en vacker vy.

Välskött HSB-förening där det mesta ingår i månadsavgiften; värme, vatten, tv, bredband (100Mbit/s) samt hela hushållselen. I tillägg så är det även fri parkering.
I föreningen finns flera gemensamma utrymmen som bl.a en fin relaxavdelning och gym, övernattningsrum och samlingslokal.

På nära avstånd finner ni Vilbergen Centrum, Vrinneviskogen, sjukhuset och bra bussförbindelser till centrala Norrköping.

Välkommen hem!

Rumsbeskrivning

HALL - Den stora och inbjudande hallen erbjuder inbyggda garderober med bra förvaring.

SOVRUM - Sovrummet nås via hallen och är inbjudande, ljust och mysigt med fint ljusinsläpp och plats för dubbelsäng. Grå väggar och laminatgolv.

VARDAGSRUM - Det rymliga, mysiga och lättmöblerade vardagsrummet är bostadens naturliga samlingspunkt som bjuder på generösa sällskapsytor, fin utsikt och fönster åt två håll. Grå väggar och laminatgolv.

KÖK - Det stora, moderna och stilrena köket bjuder på bra förvaringsmöjligheter, generösa arbetsytor, stora fönster, vita skåpluckor och plats för matbord och stolar. Rummet har tapetserade väggar och mörkt golv och den maskinella utrustningen består av induktionshäll, ugn, kyl, frys, diskmaskin och fläkt. Perfekt för matlagning och bjudningar! Finns även en dold skjutdörr till hallen.

BADRUM - Det fina, smakfulla och funktionella badrummet har våtrumsmatta och kaklade väggar. Här finns toalett, dusch, handfat, tvättmaskin och spegelskåp. Även städskåp finns.

BALKONG - Stor och inglasad balkong med vacker vy. Här har man utsikt mot innergården och vilbergen centrala grönpark. Nås via köket.

Dokument (pdf)

Planlösningar Årsredovisning 2020/2021 Energideklaration Stadgar

Länkar

Allmän information

Pris

1 595 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

68 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Gråbergsgatan 51

Ort

Norrköping

Kommun

Norrköping

Lägenhetsnummer BRF

254

Våningsplan

7 av 7

Markägare

Marken är tomträtt

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB Vilbergen i Norrköping

Organisationsnummer

725000-4707

Allmän information

Föreningens hus byggdes 1967-71 och består av 22 hus varav 6 höghus fördelade på sex gårdar med adresserna Gråbergsgatan och Vilbergsgatan.
Marken innehas med tomträtt. Tomträttskontrakten med Norrköpings kommun är oförändrade fram till 2027-12-31 avseende Rubinen 1, 2 3 samt år 2028-12-31 för Rubinen 4. Avseende Rubinen 5 gäller kontrakt till 2029-12-31 och för Rubinen 6 gäller kontrakt till 2030-12-31.

Läs mer på föreningens hemsida: http://brfvilbergen.se/

Tv-basutbud och bredband via fiber (100/100) ingår i månadsavgiften, leverantör är Telia.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Utförda renoveringar

2000-talet - Förbättrat ventilationen, installerat bredband, moderniserat värmeanläggning, installerat en grovtvättstuga samt utfört PCB-sanering.
2005 - Kollektiv elmätning infördes av hushållsel.
2006-2009 - Stambyte och renovering av badrum.
2009 - Upprustning av gårdarnas utemiljö.
2012 - Postboxar installerade i trapphusen.
2013 - Nya miljöhus har uppförts och sopnedkast har stängts igen.
2014 - Renovering av yttertak.
2016 - Uppförande av ny samlingslokal & spa-anläggning (bastu, jacuzzi, gym).
2017 - Nytt avtal tecknat med Telia som innebär att samtliga hushåll i föreningen får bredbandsuppkoppling inkluderat i avgiften.
2020 - Byte av samtliga ytterdörrar till säkerhetsdörrar och fönsterbyte.

- Det finns diskussioner om en framtida installation av solceller för produktion av egen el men inget beslut är taget.

Kommande renoveringar

Byte av vattenledningar i källare pågår nu och beräknas vara klart hösten -22.
Installation av 48 laddplatser för elbilar är på gång under året.
Byte av kulvertar och varmvatten/vvc-ledningar beräknas vara klart under hösten -22.

Föreningen har en 40-årig underhållsplan som revideras årligen.
Läs mer om pågående och kommande renoveringar i föreningens årsredovisning.

Övriga utrymmen i föreningen

I föreningen finns ett flertal tvättstugor och torkrum, gym, bastu, relaxavdelning, övernattningsrum, samlingslokal m.m.
Gymkort kostar 100kr/mån och gym/relax kostar 150kr/mån.

2016 renoverades föreningens samlingslokal.

Den innehåller en festlokal som går att hyra både av medlemmar och icke medlemmar, ett komplett gym samt en SPA & Relax-avdelning med bastu och jacuzzi med plats för 10 personer.

Övernattningsrummet bokas hos vicevärden (200kr/dygn). Rummet är utrustat med en bäddsoffa, våningssäng, bord och stolar samt diverse husgeråd. Tillgång till kök med kyl och spis finns.

Läs mer om de gemensamma utrymmena på föreningens hemsida;
http://brfvilbergen.se/

Antal lägenheter

786

Byggnader

Byggår

1967

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

3 843 SEK/månad. I avgiften ingår inkl värme, vatten, hushållsel, tv-kanalpaket och bredband via fiber (100/100) samt fri parkering (p-kort krävs).

Avgiftsförändringar

Planerad avgiftshöjning till januari 2023, men någon exakt summa på höjningen är inte beslutad

Andelstal

0,13390%

Andelstal insats

0,13390%

Andel av månadsavgift

0,13390%

Överlåtelseavgift

1208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Försäkringskostnad

170 SEK/månad

Summa driftkostnad

170 SEK/månad

Antal personer i hushållet

2

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningens bilparkeringsplatser upplåts fritt för föreningens medlemmar.
Fr.o.m. 1 januari 2022 så krävs det ett nytt giltigt parkeringstillstånd (gult) för medlemmarna.
Särskild tillståndslapp ska placeras i bilen väl synlig.

Gäster på besök hos medlemmar får också parkera avgiftsfritt men det krävs även där ett giltigt parkeringstillstånd (i orange färg).
Observera att när det gäller gästparkering så gäller 24 timmarsparkering.
Parkeringstillstånden erhålls hos vice värden under kontorstid.

Föreningen har även 141 garageplatser, 100 elstolpar för anslutning av motorvärmare, mc-platser
som tillhandahålls mot särskild hyra och kontrakt. Kölistor är upprättade för dessa platser. Intresseanmälan sker hos vicevärden för placering i kö.

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Närhet till Vilbergens Centrum där affärer, vårdcentral, apotek m.m. finns. Vilbergen är ett område med närhet till skog och grönområden och är beläget i de södra delarna av Norrköping med endast fem minuters bilfärd från centrum.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Boendekalkyl