Länk kopierad!

Visningar

ons 7 jun 17:00 - 17:30
Bokad visning. Anmäl dig via vår hemsida under fliken boka visning. Varmt välkomna!

Boka visning

Anmälan till visning. Fyll i formuläret och välj önskat visningstillfälle.

Vill du värdera din nuvarande bostad?

Ta del av vår integritetspolicy

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 695 000 SEK
Adress
Köpmangatan 11a, Gamla Staden, Eskilstuna
Typ
Bostadsrätt
KVM
68 kvm
Avgift
3 833 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Oslagbart läge i Gamla stan med Eskilstunaån utanför fönstret

Med Eskilstunas i särklass mest eftertraktade läge finner vi denna rymliga tvåa om 68 kvm. En helt unik lägenhet i sitt slag med en konstellation som näst intill är omöjlig att finna i Eskilstuna - sekelskiftesrikedom i kombination med ett magiskt läge invid Eskilstunaån. Utanför fönstren reser sig Forskyrka med sin elegans inbäddad i grönska från parken. Årstidernas skiftningar serverar omväxlande vyer mot parken och dess ombonade känsla. Här bor du på hörnet, av det i Eskilstuna kallat Stockholmshuset. En unik byggnad från slutet av 1890-talet med vackra detaljer såsom utsmyckad fasad, fina spröjsade fönster och ett torn i hörnet, detta sammantaget ger huset en hög igenkänningsfaktor. Den tavellika vyn över åns vattenspegel mot den prunkande parken skänker i samstämd klang en elegans och lugn till bostaden trots stadens puls alldeles utanför dörren. Huset uppfördes 1898 efter ritningar av stadsarkitekten Emil Befwe som året innan ritade Eskilstuna Stadshus. Från Köpmangatan, via vacker träport nås portiken, en pampig förhall med unika detaljer såsom välvt tak med vackra målningar och granitsockel som skvallrar om husets historia. Från portiken nås föreningens gemensamma uteplats, precis vid ån. Via vackra pardörrar leds vi in till trapphuset med stuckaturer, rutigt klinker i svartvitt mm. Via en vacker pardörr nås lägenheten och du möts direkt av de tidstypiska detaljerna såsom fiskbensparkett, stuckaturer, pardörrar till vardagsrummet mm.

Hela lägenheten är rymlig tack vare takhöjden om ca 3 meter och genomgående väl tilltagna rum. Genom högresta spegelpardörrar från hallen nås vardagsrummet som direkt från hallen skryter med sitt fina ljusinsläpp från två, stora spröjsade fönster. Utsikten är slående med en harmonisk utsikt över Eskilstunaån och Forskyrka där du kan njuta av kvällssolen. Kvällssolen strör ett kopparpuder över bostadens västliga rum som i samklang med utsikten ger ett mäktigt skådespel med ån alldeles utanför. Vardagsrummet är vältilltaget och ger gott om plats för möblemang. Från vardagsrummet, via vacker skjutdörr med stilfull spegelprofilering nås bostadens sovrum, ett häftigt rum beläget på gaveln av huset som ger harmoniskt ljusinsläpp genom det rundade hörnet med tre fönster i formation. Sovrummet ger gott om plats för en dubbelsäng samt goda förvaringsmöjligheter i platsbyggda garderober. Sovrummet har likt hall och vardagsrum fiskbensparketten som vackert möter upp den krämiga väggkulören i beige. Bostadens badrum är helkaklat och har ljusinsläpp via ett stort fönster. Badrummet är utrustat med tvättställ, spegel, badkar samt wc. Föreningen planerar att utföra stambyte inom kort, vilket medför att badrummet inom kort kommer renoveras. I föreningen finns en reparationsfond om 75 000 kr som kommer att gå till att renovera badrummet i sin helhet vilket gör att du som köpare, utan kostnad får ett nytt badrum till bostaden. Inget beslut är taget i dagsläget när badrumsrenovering kan komma att göras.
Bostadens kök är något över det vanliga, här erbjuds ett toppmodernt kök med karaktärsfulla köksluckor i mörkt trä. Köket andas rustik minimalism med raka, släta köksluckor i mörkt som snyggt möter upp den tidlösa stenskivan kalksten som slitstarkt agerar köksbänk och ger en mild kontrast mot den vitmålade väggen ovan bänken. Skiftningarna mellan luckor och bänkskiva skapar en varm och ombonad känsla till lägenhetens kök. Köket har fint ljusinsläpp via fönster åt två håll. Bostadens kök har ett platsbyggt köksskåp som tidigare agerat skafferi. Köket ger plats för ett matbord för fler. På golvet ligger ett plankgolv - ett rustikt golv som likt fiskbensparketten fått en ljusare nyans.

Köpmangatan - är ett av Eskilstunas mest välbevarade och äldsta områden. Köpmangatan kantas av vackra små gränder, fina byggnader, kulturrikedom, caféer, restauranger, hantverksbutiker, butiker, kosmetik, blomsterverkstäder, spa, och skönhetssalonger mm. På den korta promenaden till centrumkärnan passerar du över Forsbron som leder dig över Eskilstunaån. Endast 10 minuters promenadväg till Eskilstuna Centralstation med täta avgångar till Stockholm, Örebro och Västerås.

Välkommen hem!

Rumsbeskrivning

Du välkomnas in i bostaden via en pardörr med vackert överljus sin skänker ett varm och behagligt ljus från trapphuset. Redan i trapphuset möts du av den vackra detaljrikedom som denna byggnad besitter. Hallen i bostaden är ljus och den vackra fiskbensparketten ger sig direkt till tals och skryter om bostadens exklusivitet genomgående. Redan i hallen slås man av bostadens takhöjd ca 3 meter vilket gör bostaden genomgående luftig.
Hallen har en avhängningsmöjligheter på krokar och i de platsbyggda garderoberna med vackra profilerade dörrar. Redan här möts du av bostadens vackra detaljer såsom höga golvsocklar, stuckaturer i tak samt vackra profilerade dörrar.

Vidare in i bostaden hittar vi köket, ett smart och genomtänkt kök med modern funktion kombination av vackra sekelskiftesdetaljer. Köket renoverades under 2022 och har mörka köksluckor som stilfullt möts upp av den beige kalkstenen som ger en rejäl och gedigen känsla till köket. Smakfullt renoverat med integrerade vitvaror såsom diskmaskin och kyl/frys bakom köksluckor. Köket har gott om förvaring tack vare takhöjden som möjliggör dubbla överskåp. Köket har även ett bevarat skafferi som ger ytterligare förvaring. Köket har dessutom högskåp med inbyggnadsugn och inbyggnadsmikro. På golvet ligger ett plankgolv och väggarna är målade i en beigekulör som ger härlig kontrast till det mörka köket. Köket är ljust genom fönster åt två håll.

Bostadens badrum är helkaklat och har ett mindre badkar, wc, tvättställ samt vägghängd spegel. Badrummet har fint ljusinsläpp via ett stort frostat fönster som skänker fint ljusinsläpp till badrummet. Föreningen planerar att under kommande år utföra stambyte av samtliga stammar vilket innebär att detta badrum kommer att renoveras, renoveringen bekostas via den reparationsfond som finns tillhörande lägenheten om 75.000kr, detta innebär sammantaget att du som köpare får ett nytt badrum kostnadsfritt i samband med stambytet.

Sovrummet, ett häftigt rum med hela tre fönster över ett rundat hörn, sovrummet är rymligt och ger plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Sovrummet nås från två håll - via vardagsrummet samt via hallen vilket ger hela lägenheten en luftig känsla. Sovrummet har två platsbyggda garderober snyggt inmålade i samma kulör som väggarna vilket ger en fin harmoni. Från sovrummet nås vardagsrummet via en skjutdörr. Väggarna är målade i en fin varm ton och på golvet ligger den stiltypiska fiskbensparketten.

Vardagsrummet, bostadens hjärta med magisk utsikt över Eskilstunaån. De två stora fönstren ger nästan ett tavelmotiv med Eskilstunaån och Forsskyrka. Vardagsrummet har likt sovrum och hall den vackra fiskbensparketten som i kombination med vackra snickerier ger rummet en fantastisk sekelskiftesrikedom. Vardagsrummet är stort och ger palts för soffa, sideboard, mediamöbel och annat som önskas.

Dokument (pdf)

Planlösningar Energideklaration - Köpmangatan 11a A?rsredovisning 2021 - Brf Stockholmshuset Stadgar - Brf Stockholmshuset

Länkar

Film

Allmän information

Pris

2 695 000

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea

68 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Köpmangatan 11a

Ort

Eskilstuna

Kommun

Eskilstuna

Beskrivning av övriga upplåtna utrymmen

Till lägenheten hör ett större lägenhetsförråd som återfinns på vinden.

Lägenhetsnummer BRF

159-101

Våningsplan

1 av 3

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Stockholmshuset

Organisationsnummer

769635-4302

Allmän information

BYGGNADSÅR
1898

Brf bildades

2017

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Tv via kabel - grundutbud ingår i månadsavgiften
Internet via fiber - du väljer själv din leverantör.

Uppvärmning och ventilation

Uppvärmning via fjärrvärme
Ventilation med frånluft via kök och badrum.

Byggnadskommentar

Flerfamiljshus med anor från 1898. I föreningen finns totalt 10 st bostäder samt lokaler i källarplan som är uthyrda.

Utförda renoveringar

Yttertak bytt under 2000-talet
Tvättstugan renoverades 2019
Renovering av gården mot ån 2022
Påbörjat stambyte 2022

Kommande renoveringar

Stambyte med badrumsrenovering är planerat att ske under Q2 2023. Stambytet i källaren redan påbörjat.

Övriga utrymmen i föreningen

I föreningen finns en tvättstuga som nås via vinden eller via B-porten.

Antal lägenheter

10

Byggnader

Byggår

1898

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

3 833 SEK/månad. I avgiften ingår värme, vatten samt kabel-tv.

Avgiftsförändringar

Föreningen har beslutade om en 2% höjning av månadsavgiften från och med januari 2023. Den nya avgiften blir 75 kr dyrare per månad, totalt blir månadsavgiften 3 833 kr.

Andelstal

7,399

Andelstal insats

Uppgiften saknas i föreningens register

Andel av månadsavgift

Uppgiften saknas i föreningens register

Andelstal kommentar

Uppgifter om andelstal är kontrollerade med föreningens ekonomiska förvaltare.

Beskrivning av Andel av BRF:s nettoskuldsättning

Uppgift om nettoskuldsättning kan ej anges då uppgifter om andelstal av årsavgift saknas i föreningens register.

Inre reparationsfond

75 000 SEK

Kommentar

Driftkostnaden är schablonmässigt beräknad och beror till stor del på nyttjandegraden.

Överlåtelseavgift

1313 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

525 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

350 SEK/månad

Försäkringskostnad

150 SEK/månad

Summa driftkostnad

500 SEK/månad

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen har inga gemensamma parkeringsplatser. Närmaste parkeringsmöjlighet finns på Södra Bangårdsgatan ca 50 meter ifrån bostaden.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

150 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

157 kWh/m²

Energiklass

F

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta

Boendekalkyl