Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Cederflychts gata 1, Hisings Backa, Hisings Backa
Typ
Bostadsrätt
KVM
66.1 kvm
Avgift
4 980 SEK / mån
Rum
2 rum

Välplanerad tvåa med inglasad balkong!

Mycket trivsam och bra planerad bostad med inglasad balkong i fritt och soligt läge. Välskött och populär förening där du har tillgång till det mesta. All närservice finns på bekvämt gångavstånd och goda kommunikationer tar dig till centrum på bara 14 minuter. Här ingår parkeringsplats i avgiften! Lugnt område med gröna och trivsamma gårdar mellan husen och lekplatser för barnen. I föreningen erbjuds flera faciliteter att tillgå såsom bastu, gym även gästlägenheter för uthyrning och hobbylokal för den som önskar. ca.12 000 kr i reparationsfond!

Stadsdelen Hisings Backa expanderar och här finns butiker och dagligvaruhandel inom bekvämt avstånd. Här bor du nära Selma Lagerlöfs Torg som är beläget på Norra Hisingen och har snabba förbindelser in till centrala Göteborg. Med närhet till natur- och rekreationsområden, ett bra serviceutbud med handel, vård, skola och omsorg nära till hands, ett bra idrotts- och föreningsliv samt ett rikt kulturliv med kulturhus är detta ett boende som passar alla!

Välkommen hem!

Rumsbeskrivning

Interiör: Välkommen till en rymlig 2: a med inglasad balkong i fritt och soligt läge.

Från hallen får man en bra överblick över lägenhetens trevliga planlösning. Goda avhängningsmöjligheter i entrén samt plats för avlastningsbord och hatthylla.
Mycket bra planlösning med generösa ytor som ger plats för allt du önskar samt goda förvaringsmöjligheter i form av flertals garderober.

Vardagsrummet har ljusa väggar och tillsammans med de stora fönsterpartierna ger det en ljus och fräsch look.

Från rummet ovan kommer ni till bostadens fantastiska inglasade balkong i ett soligt och insynsskyddat läge med fri utsikt. Här finns plats för flertalet utemöbler för hela familjen.

Köket är väl försett med arbetsytor och vackra skåpdörrar i neutral design och färg som smälter bra in med lägenhetens övriga färgsättning. Här erbjuds goda arbetsytor och bra förvaringsmöjligheter. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, ugn och spis samt fläkt.

Badrummet hittar ni vänster i hallen. Praktisk våtrumstapet och plastmatta på golvet. Utrustningen består av wc, handfat med ovanhängande spegelskåp och dusch samt tvättmaskin.

Tilltaget sovrum med plats för en dubbelsäng och tillhörande möbler. Goda förvaringsmöjligheter i form av en garderob.

Dokument (pdf)

Stadgar Bäckebol 2018 (2) årsredovisning 2021

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

66.1 kvm

Areauppgift enligt

Säljaren

Gatuadress

Cederflychts gata 1

Ort

Hisings Backa

Kommun

Göteborg

Lägenhetsnummer BRF

416

Våningsplan

2 av 2

Markägare

Marken är tomträtt

Objektskategori

Bostadsrätt

Uteplatser

Balkong

Större och inglasad balkong

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB Brf Bäckebol

Organisationsnummer

757202-7204

Allmän information

HSB Brf Bäckebol består av fastigheterna Backa 99:3 resp 99:4 med totalt 570 lägeheter med en total yta av 42 146 kvm. Dessutom består föreningen av 12 st lokaler upplåtna med hyresrätt med en total yta på 613 kvm.
Föreningens lägenheter fördelar sig på 1 - 5 rok.
Brf Bäckebol omfattar gatuadresserna: Bäckebolsängen, Bäckebolslyckan, Cederflychts gata samt Friedländers gata.


Det finns hus med och utan källare i olika våningshöjd och ett antal hus av loftgångstyp.
I området finns också Montessoriförskolan Lyckan som hyr en av föreningens lokaler på Bäckebolslyckan.
HSB Brf Bäckebol är ett område med mycket grönska och olika sorters växtlighet. Samtliga marklägenheter har uteplats.
Det är tillåtet att tillfälligt köra in med bil för att lasta/lossa men i övrigt är området bilfritt. Parkering inne i området är förbjuden.

Styrelsen har beslutat att höja årsavgiften med 4 % fr.o.m. den 1 januari 2020. Avtalet om tomträtt löper ut i slutet av 2022.

Föreningen ekonomi sköts av styrelsen som till sin hjälp får stöd av HSB förvaltning. Där man kan tillgå ekonomer och andra inom det finansiella området.
Föreningen anser det viktigt att ta hand om sina medlemmars ekonomiska intressen och de har avsatt en medlem i styrelsen som "controller", det vill säga en slags styrekonom med uppdrag att styra och bevaka föreningens ekonomi.
Styrelsen följer fortlöpande upp det ekonomiska utfallet genom kvartalsavstämningar, gör finansiella prognoser i tidsperspektivet 5, 10 och 30 år. Därigenom kan en god bild ges medlemmarna av kommande avgiftsförändringar, vilket bidrar till att skapa en ekonomisk trygghet.

Andrahandsuthyrning är reglerad i lag om uthyrning av egen bostad och kräver också styrelsens skriftliga tillstånd enligt § 40 i föreningens stagar.

Brf bildades

1974

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Bredband
Föreningen har ett fiberoptiskt fastighetsnät för bredbandsuppkoppling. Leverantör av bredbandstjänsten är Telenor. De erbjuder uppkopplingshastighet på upp till 1 Gbit.

Brf Bäckebol har ett internt fastighetsnät för TV-kanaler med Com Hem som leverantör. Föreningen har dels traditionell kabel-TV men har också med Com Hem förhandlat fram ett gemensamt avtal (gällande till 2025) avseende digital-TV vilket ger dig som medlem en rad förmåner.

Avtalet innebär i korthet:
Tillgång till 23 kanaler i HD-upplösning.
Tillgång till Com Hem Play så att du kan titta på TV i din dator, mobil eller surfplatta.
Medlem som önskar uppgradera till något av de större kanalpaketen erhåller 80 kr/mån i rabatt genom föreningens gruppavtal.
Varje medlem får en digitalbox med HDMI-anslutning och digital ljudutgång.
Medlem kan uppgradera till en mer avancerad digital-box (TV Hub) med inspelningsfunktion genom att abonnera på Inspelningstjänsten Rec för 29 kr/mån.

Uppvärmning och ventilation

Uppvärmning: Fjärrvärme

Utförda renoveringar

Vid lägenhetsöverlåtelser kommer styrelsen göra en obligatorisk besiktning beträffande el och VVS.
Beträffande badrumsrenovering så måste man som medlem anmäla detta till styrelsen. I samband med badrumsrenovering så står föreningen för bilning och byte av golvbrunn.

De senaste underhållsåtgärderna är:
2020 - Underhåll av lekplatser , Fasadprojektet inleds
2019 - Inoljning av utemöbler, Genomgång och gallring av inkomna anbud i fasadprojektet
2018 - bygga ut samt glasa in samtliga balkonger
2017- Konsultutredning av ventilationssystemet. Rengöring och byte av sand i samtliga sandlådor
2016 - Renovering av föreningslokalen
2015 - Renovering av samtliga termogarage, miljöhus samt föreningens miljöstation. Renovering av bastu- och gymlokalen. Högtrycksspolning av avloppsstammar
2014 - Reparation av betongskador på och målning av byggnadernas socklar. Obligatorisk ventilationskontroll och sotning av ventilationskanalerna. Installation av LED-armaturer i loftgångshusens trapphus. Värmeåtervinning har installerats i samtliga tvättstugor. Genomgång och kalibrering av fjärrvärmesystemet.
2013 - Renovering av förskolan Lyckans lokaler. Nya strömbrytare till utebelysningen på samtliga loftgångshus. Reparation av betongskador på loftgångshusen 2012-2013
2012 - Byte till lågenergiarmaturer med sensorstyrning i parkeringshuset och miljöhusen.
Ombyggnation av gårdarna 2009-2012
2011 - Utbyte av all tvätt- och torkutrustning i samtliga tvättstugor. Byte till lågenergiarmaturer med sensorstyrning i samtliga tvättstugor. Byte av cirkulationspumpar i samtliga sex undercentraler till värmesystemet. Utbyte av termostater på samtliga radiatorer 2010-2011
2010 - Installation av värmeåtervinning i förskolan Lyckans lokaler
Stammarna filmades 2005 och beräknas då hålla i cirka 10-20 år till.
Alla fönster är bytta, de senaste under 2004.

Under 2010/2011 har även alla termostater i elementen bytts ut.

Kommande renoveringar

Brf Bäckebols styrelse arbetar efter s.k. MUFA-planen (miljöanpassad underhålls och förnyelseanalys) Denna uppdateras årligen och har 3 tidshorisonter: 5, 10 och 30 år.

Projektering av åtgärder på balkonger och tak pågår. Förlängning samt inglasning av balkong ingår i det större fasadprojektet.
Projektet omfattar byte av fönster, balkonger, fasad, tilläggsisolering, omläggning av tak och mer därtill. Fasadprojektet pågår fram till 2024, se bifogat dokument för mer information gällande fasadprojektet.

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 570
Antal lokaler: 12

Till lägenheten följer ett förråd, extra förråd kan hyras. Det finns bastu och gym i föreningen. Årskort 400 kr för gym och 100 kr för bastu. På Bäckebolsängen 4 finns en samlingslokal som kan hyras av medlemmarna (hyra 250 kr/dygn). Två övernattningsrum kan hyras med vardera 4 bäddar. De är belägna på Bäckebolsängen 29 och Bäckebolslyckan 22. På Bäckebolslyckan 3 finns ett hobbyrum för mindre snickeriarbeten m.m. På Cederflychts gata finns en miljöstationen. Föreningen har 4 tvättstugor. I tvättstugorna finns 6 tvättmaskiner, 1 grovtvättmaskin, torkrum och mangel. Tvättstugorna är belägna på;

Bäckebolsängen 1: lgh nr 001-036, 121-180, 329-346, 401-418
Bäckebolsängen 7: lgh nr 037-060, 181-240, 347-364, 419-465
Bäckebolslyckan 3: lgh nr 061-078, 241-284, 365-382, 466-537
Bäckebolslyckan 9: lgh nr 079-120, 285-328, 383-400, 538-570

Antal lägenheter

570

Byggnader

Byggår

1972-1974

Ekonomi

Månadsavgift

4 980 SEK/månad. I avgiften ingår I månadsavgiften ingår värme, vatten och Digital-tv.
Kostnaden för p-plats är inräknad i månadsavgiften.
Föreningen har individuell mätning av hur mycket el varje bostadsrättsinnehavare förbrukar. Elen debiteras i efterhand på avgiftsavin. Fördröjning på en månad tillkommer.

Avgiftsförändringar

2022 skedde en avgiftshöjning om 2 %

Andelstal insats

0,16836%

Andel av månadsavgift

0,16836%

Överlåtelseavgift

1207,5 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Hushållsel

250 SEK/månad

Försäkringskostnad

100 SEK/månad

Summa driftkostnad

350 SEK/månad

Parkering

Parkeringsbeskrivning

PARKERING TILLHÖRANDE BOSTADEN
Av föreningens 570 lägenheter saknar 67 lägenheter parkeringsplats som hör till lägenheten.
Övriga lägenheter har parkeringsplats som tillhör lägenheten. Kostnaden för p-platsen är inräknad i månadsavgiften.

Parkeringsplatserna är belägna på:
1. Stora uteparkeringsplatsen. Där finns också 100 termogarage att hyra via en separat kö.
2. P-däck vid Cederflychts gata, som har har 3 plan med p-platser både ute och under tak.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

121 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

136 kWh/m²

Energiklass

E

Beskrivning

Övrigt

Informationen ovan är tagen från säljare, styrelse, årsredovisning samt stadgar. Vi ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy