Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 295 000 SEK / Utgångspris
Adress
Kungsgatan 2E, Väster, Jönköping
Typ
Bostadsrätt
KVM
71.5 kvm
Avgift
3 772 SEK / mån
Rum
2.5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Centralt läge med egen uteplats och Balkong!

Välkomna till denna trevliga 2,5a på populära väster belägen i en välskött och stabil Riksbyggen förening. Bostaden ligger bekvämt på första våningen mot innegården och en våning upp mot gatan. Här erbjuds ett större sovrum och ett mindre gästrum som likväl funkar som kontor eller varför inte en walk-in-closet. De sociala ytorna är goda med en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum vilket bjuder in till större middagar och sällskap. Bostaden erbjuder dessutom en egen uteplats och balkong vilket är unikt med dess centrala läge. Förvarings möjligheterna är god med en större klädkammare i bostaden centralt placerat samt ett rymligt källarförråd. Värt och nämna är att Bredband och Tv ingår i avgiften.

Här på Väster erbjuds en härlig mix av nöjen för alla åldrar. Huvudnumret är lördagens torghandel som drar stor publik varje vecka, tack vara sitt rikliga utbud med allt från blommor till mat. För den aktive ligger idrottshuset precis intill med möjlighet till flera olika aktiviteter. Kvällarna spenderas på någon av de mysiga kvarterskrogarna. Sammanfattningsvis är detta centrala läget svårslaget.

Bostadsrättsföreningen Hälsan är en välskött, solid och stabil förening med god ekonomi, strukturerade framtidsplaner och ett ständigt fokus på förbättringsåtgärder. Föreningen tillhandahåller festlokal, övernattningslägenhet, garage, cykelrum, grovsoprum, en trevlig innergård samt tvättstuga och soprum. Föreningen är av modell större och består av hela 222 bostadsrätter. Riksbyggen ansvarar för förvaltningen vilket är en trygghetsfaktor.

Välkomna på visning!

Allmän information

Pris

2 295 000 SEK (Utgångspris)

Antal rum

2.5 varav 1 Sovrum

Max antal sovrum

2

Boarea (BOA)

71.5 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Kungsgatan 2E

Ort

Jönköping

Kommun

Jönköping

Beskrivning av övriga upplåtna utrymmen

Källarförråd

Lägenhetsnummer BRF

215120001-1311

Våningsplan

1

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

RB Brf Hälsan

Organisationsnummer

716403-5268

Allmän information

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE FÖRÄNDRINGAR
Föreningen har under senare år genomfört flertalet sänkningar av avgifterna.

Föreningen innehar 10 st lägenheter som upplåts med hyresrätt. Vart efter hyresgästerna flyttar kommer föreningen avyttra dessa lägenheter och således få in kapital samt en bättre ekonomi.

TILLÅTER FÖRENINGEN DELAT ÄGANDE
Ja

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Utförda renoveringar

Passersystem bytta 2020.
Trappmålning 2020.
Garageupprustning 2020.

Gemensamhetslokal håller på att färdigställas. Tanken är att här ska finnas bastu, omklädning, enklare motionsmöjligheter och festlokal.
Kommande renoveringar: Fasaden och taket ska ses över. Förberedande arbete pågår just nu. Planen är att sätta igång arbetet under 2021 och framåt.

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 222
Antal lokaler: 13
Antal hyresrätter: 10

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Övernattningslägenhet

Antal lägenheter

222

Byggnader

Byggår

1992

Ekonomi

Månadsavgift

3 772 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, vatten, bostadsrättstillägg, kabel-tv och bredband.

Andelstal

0,37664%

Andelstal insats

0,41801%

Andel av månadsavgift

0,37630%

Andel av BRF nettoskuldsättning

180 918 SEK

Överlåtelseavgift

1 183 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

473 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen tillhandahåller 182 garageplatser.
500kr/mån separat kök.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta