Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår
Aktuellt bud: 1 710 000 SEK
Se budhistorik

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 695 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Toleredsgatan 26C, Centrala Hisingen Tolered, Göteborg
Typ
Bostadsrätt
KVM
56.5 kvm
Avgift
4 538 SEK / mån
Rum
2 rum

Charmig tvåa med balkong i fritt och soligt läge!

Nu erbjuder vi en trivsam och bra planerad bostad med balkong i fritt och soligt läge. Granne med Hisingsparken, som erbjuder strålande utsikter och natur såväl möjligheter till motion som promenader, finner vi denna renoverade och väldisponerade tvåa om 56,5 m² med stor inglasad balkong i söderläge. Tack vare balkongens läge, storlek och framförallt inglasning ges möjligheten att skapa sig en mysig plats att avnjuta en kopp kaffe eller ett glas vin i goda vänners sällskap. Här får man ett extra rum stora delar av året! Bostaden har under åren genomgått renoveringar i form av nytt kök och fräscha nya ytskikt.

Här bor man i en stabil, välskött och omtyckt HSB-förening med många övriga faciliteter för föreningens medlemmar att nyttja såsom övernattningslägenhet, bastu, samlingslokal, cykelrum m.m. Lediga parkeringsplatser finns att tillgå. Närmst finner vi Bjurslätts torg med bl.a. livsmedelsbutik, pizzerior, frisör och vårdcentral. Några minuter bort ligger bland annat välkända och familjeägda Mohlins där man kan inhandla och avnjuta delikata bakverk. Backaplan, med sitt stora tjänsteutbud av butiker och restauranger, ligger en kort promenad bort. In till stadskärnan tar det ca 14 minuter med buss som har täta avgångar.

Välkommen att trivas!

Rumsbeskrivning

INTERIÖR

Välkomnande hall med plats för avhängning samt hallmöbel. Gott om förvaring i form av en klädkammare. På golvet ligger praktiskt grå klinkergolv som går över till parkett som sedan fortsätter genomgående för hela lägenheten. Hallen öppnar upp mot bostadens samtliga rum. Den neutrala basen bestående av vacker ekparkett och vita väggar ger utrymme för kreativ inredning med färgstarka textilier och tavlor om så önskas.

Det rymliga vardagsrummet är bostadens hjärta och får massor av ljus från fönsterpartierna samt utgången till balkongen. Här finns plats för stor soffgrupp samt övrigt möblemang efter behov.
Härifrån nås bostadens inglasade balkong.

Lägenheten erbjuder en fantastisk inglasad balkong om ca 8 kvm som vetter ut mot en vacker utsikt mot Slätta Damms fotbollsplan och glimt av fina Karlastaden som är under uppbyggnad. Balkongen är i ett insynsskyddat, fritt och soligt söderläge. Här finns gott om plats för utemöbler samt blomsterarrangemang: skapa dig en mysig plats för att avnjuta en kopp kaffe eller ett glas vin i goda vänners sällskap. Tack vare inglasningen kan balkongen användas större delen av året!

Köket är klassiskt inrett i skandinavisk stil med vita luckor, ljusgrå kakel ovan arbetsytor och bänkskiva i mörk laminat. Spotlights i taket för ett mer effektfullt intryck. Vid fönsterpartiet, som ger fin utsikt över grönområdet, skapas det naturligt en matplats för ca 4-6 middagsgäster.
Maskinell utrustning i form av side-by-side kyl/frys, häll, ugn, diskmaskin samt fläkt.

Bostadens sovrum är väl tilltaget i storlek. Fönsterparti med bänkskiva ramar in utsikten. Här ryms med enkelhet en dubbelsäng med tillhörande sängbord. I detta rum erbjuds en hel garderobsvägg med skjutdörrar med spegel.
Finns även utrymme för annan möbel som byrå eller fåtölj om så önskas.

Klädkammaren har bra förvaringsmöjligheter i form av generös utrustning med hyllplan och möjlighet för upphängning. Här finns även behaglig belysning.

I anslutning till hallen finns det fräscha, helkaklade badrummet. Badrummet är smakfullt helkaklat i vitt på väggarna och golvet.
Här finns wc, handfat med kommod, spegel med belysning och duschkabin.
Fönster för vädring samt ljus.

Välkommen att boka in dig på visning!

Inglasad balkong i söderläge, 8 kvm.
Inglasningsår: 2012

Dokument (pdf)

Stadgar Årsredovisning 2020 Energideklaration Årsredovisning 2021

Länkar

Film

Allmän information

Pris

1 695 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

56.5 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Toleredsgatan 26C

Ort

Göteborg

Kommun

Göteborg

Lägenhetsnummer BRF

116

Våningsplan

2 av 3

Markägare

Marken är tomträtt

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB Brf Bjurslätt i Göteborg

Organisationsnummer

757200-9392

Allmän information

HSB Bostadsrättsförening Bjurslätt i Göteborg bildades 1950. Föreningen består av 216 lägenheter i 13 hus belägna på Toleredsgatan och Bufjällsleden i Lundby, Göteborg.

Husen ligger granne med Hisingsparken och Slättadamm så naturen finns in på knutarna. Området betecknas av stora grönytor och välvårdade hus, gemensam gård med gräsytor, lekplatser, parkbänkar och planteringar. Bjurslätts torg ligger ett stenkast bort och har närbutik, pizzerior, vårdcentral och tandläkare. Bensinstationen är ombud för posten. Bussen till Centralstationen tar bara 15 minuter.

TILLÅTER FÖRENINGEN DELAT ÄGANDE
Ja

För mer information besök föreningens hemsida: www.hsb.se/goteborg/brf/bjurslat

Brf bildades

1950

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Ansluten till kabelnät via Tele2. Grundutbudet ingår i månadsavgiften.
Bredband levereras via Tele2 och Net-at-once, avtal tecknas separat av lägenhetsinnehavaren beroende på vilken hastighet som önskas.

Uppvärmning och ventilation

Uppvärmning: Fjärrvärme

Utförda renoveringar

2021 - Dränering runt Bufjällsleden 2 och Toleredsgatan 16 samt 20.
2019 - Relining i bottenplattan på två hus
2018 - Parkeringsplatser renoverades
2017 - Porttelefon med tillhörande ny tvätt bokningssystem. Nya portar till varmgarage.
2013 - Inglasning och utbyggnad av balkongerna
2011 - Rengöring av tak och trasiga pannor byttes ut
1985 - Hela fastigheten rotrenoverades. Man bytte då stammarna, renoverade kök och badrum, bytte fönster och tilläggsisolerade fasaden.

Kommande renoveringar

Planer finns även på att byta fönster om 7-8 år. Föreningen kommer även renovera kulvertar men vet inte omfattningen ännu. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.
Se årsredovisning för mer information.

Föreningen planerar att fortsätta med omdränering av resterande hus de närmaste åren.

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 216
Antal lokaler: 28

Via föreningen har man tillgång till cykelförråd, bastu samt en lokal som går att hyra. Sedan sommaren 2015 finns ett gästrum.
I föreningen finns fem stora tvättstugor utrustade med tvättmaskiner, torkrum samt torktumlare. Tillgängligt finns även fyra små tvättstugor med en torktumlare och en tvättmaskin. Tvättider alla dagar i veckan kl 8-21.

Antal lägenheter

216

Byggnader

Byggår

1950

Ekonomi

Månadsavgift

4 538 SEK/månad. I avgiften ingår I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.

Beskrivning månadsavgift

Hushållsel tillkommer och debiteras enligt enskild förbrukning.

Avgiftsförändringar

2020 höjdes avgifterna med 4 %
2021 höjdes avgifterna med 2 %
2022 höjdes avgifterna med 1,5 %
2023 kommer avgiften att höjas med 7% (Öka med ca 318kr/mån)
(senaste uppgiften tagen av säljaren)

Andelstal

0,46994 %

Andelstal insats

0,46994 %

Överlåtelseavgift

1208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

485 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen förfogar över mer än 200 parkeringsplatser som kan hyras till en kostnad om ca 175kr/mån för medlemmarna.
Föreningen förfogar även över 31 garageplatser som inkluderar 6 st MC-garage. Plats kan hyras till en kostnad om ca 650 kr/månad och MC-garage kan hyras för ca 350 kr/månad.
Separat kö till garageplatser.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

118 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

98 kWh/m²

Energiklass

D

Beskrivning

Övrigt

Informationen ovan är tagen från säljare, styrelse, årsredovisning samt stadgar. Vi ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta