Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Grubbensringen 13, Kungsholmen-St Eriksområdet, Stockholm
Typ
Bostadsrätt
KVM
68 kvm
Avgift
4 479 SEK / mån
Rum
2.5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

2,5 rok (möjlig 3a) - Idylliskt uteplats i västerläge mot underbara Grubbensparken!

Välkommen till denna mycket trevliga bostad belägen i mysiga Grubbensringen med grönskande uteplats mot Grubbensparken. Härligt västerläge på terrassen som nås via vardagsrummets dubbla utgångar. Vardagsrummet ger dig ett fantastiskt ljusinsläpp från de båda utgångarna samt ger dig lättmöblerade ytor. Ett rymligt kök med matplats för 4-6 personer och gott om arbetsyta med förvaring i både under- och överskåp. Köket är utrustat med diskmaskin, spishäll och ugn samt kyl/frys. Sovrummet är ljust och rymligt med plats för större säng, sängbord och övrig sovrumsinredning. Helkaklat badrum med badkar, handfat, tvättmaskin och torktumlare. I hallen finns en större klädkammare/förråd. Möjlighet att göra om till en trea - se alternativ planlösning.

Stabil och välskött förening med Grubbensparken intill. Föreningslokal som går att boka för sammankomster eller övernattning.

Charmigt belägen i idylliska Sankt Eriksområdet, en skyddad oas mitt på Kungsholmen. Området är uppfört mellan 1996-1998 och byggt i vacker 20-tals anda med högt i tak och stora spröjsade fönster. Precis runt knuten finns underbara promenadstråk längs Karlbergskanalens vatten och vackra Norr Mälarstrand. Både City och Fridhemsplan nås med några minuters promenad och även utmärkta kommunikationer med innerstadsbussar och tunnelbana. I bostadens närområde finns även en ny galleria med stor välsorterad matbutik, systembolaget, apotek, restauranger samt gym. I området har ni även Västermalmsgallerian, flertalet stora matbutiker, flera gym samt självklart ett brett utbud av caféer, barer och restauranger.

Rumsbeskrivning

HALL
Du välkomnas av en rymlig hall med gott om plats för avhängning av ytterkläder. I hallen finns också ett större förråd/klädkammare.

KÖK
Stort kök med fullt maskinellt utrustat med kyl/frys, diskmaskin, micro, spis, ugn samt fläkt. Det är gott om både arbetsytor och förvaring. Matplats för 6-8 personer och stort spröjsat fönster. Köket ligger en halvtrappa upp från gatan.

UTEPLATS
Lägenheten har en grönskande uteplats i västerläge. Här finns gott om plats för utemöbler, planteringar och grill (tillåtet att grilla med gasol och el).

VARDAGSRUM
Från vardagsrummet når man uteplatsen genom glasade dubbeldörrar. Ljust vardagsrum med plats för både soffgrupp och matplats.

SOVRUM
Tilltaget sovrum med plats för dubbelsäng, nattduksbord och förvaring. Stort spröjsat fönster.

BADRUM
Stilrent helkaklat badrum med badkar, WC, skåp, tvättmaskin, torktumlare och arbetsbänk samt handfat.

Till lägenheten hör ett stort källarförråd.

Dokument (pdf)

Planlösningar Stadgar Energideklaration Årsredovisning 2021

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

2.5

Boarea (BOA)

68 kvm

Boareabeskrivning

2 rok enligt bostadsrättsföreningen.

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Grubbensringen 13

Ort

Stockholm

Kommun

Stockholm

Beskrivning av förråd m.m.

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Lägenhetsnummer BRF

99-2250-1-18-2

Våningsplan

0,5

Markägare

Marken är tomträtt

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB:s i Stockholm Brf Munken nr 250

Organisationsnummer

716417-8027

Allmän information

Föreningen består av 73 st lägenheter samt 1 lokal på Grubbensringen 3 - 17. Föreningen har en stabil ekonomi och innehar marken med tomträtt (nuvarande avtal omförhandlas 2025-02-28). På baksidan av fastigheten finns en väldigt trevlig park med ett vackert kapell, bänkar och grönskande trädgård.

RENOVERINGAR:
2008 - Ommålning fönster.
2010 - Renovering av föreningslokal.
2013 - Snörasskydd, OVK- kontroll och utomhusbelysning.
2015 - Renovering av badrum i föreningslokal.
2016 - Stamspolning.
2017 - Förbättringsmålning fönster, 2 nya värmepumpar, ombyggnad av lokal till bostadsrättslägenhet samt nya möbler till föreningslokal.
2018 - Utbyte av 2 st torktumlare i tvättstuga
2019 - Ytbehandling ytterdörrar, utbyte tvättmaskin, ventilation Obligatorisk Ventilationskontroll (OVK), installation av diskmaskin i föreningslokalen samt upprustning av stenbeläggning.
2020 - Snörasskydd mot park, åtgärder för att höja säkerheten vid takarbeten, målning av miljörum, gårdsarbete samt renovering av hiss nr 9.
2020 Ytrenovering terrass
??2021 VA -Stamspolning
2021 VA -Byte av tryckstegringspump för tappvatten
2021 VA -Ombyggnad av dagvatten vid cykelrum
2021 Utbyte torktumlare och torkskåp
2021 Byte av cirkulationspump VVC, byte av cirkulationspump för värmeåtervinning, byte av motorlager i 2 fläktaggregat.

PLANERADE RENOVERINGAR:
2022 Uppdatering brandskydd
2022 Värme - Åtgärdande av besiktningsanmärkningar
2022 Byte av låssystem i portar
2022 Renovering av fönster
2022 Målning av balkongräcken
2022 Översyn av underhållsbehov entréer
2022 Renovering av skadad del av kupol på fasad

KOMMANDE
Målning staket uteplatser, upprustning av planteringar, ytskiktsrenovering av tvättstugor, målning golv källarkorridorer, målning plåtdetaljer tak.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
-Cykelförråd
-Källarförråd
-Barnvagnsutrymme
-Föreningslokal/övernattningslägenhet
-Tvättstugor (det finns 4 st i föreningen)

TV OCH BREDBAND
ComHem kabel-tv (grundutbud) samt bredband ingår i avgiften.

EKONOMI
Från april 2021 genomfördes en avgiftshöjning med 5 %. Orsaken till höjningen var primärt att Stockholm Stad har aviserat en betydande höjning av tomträttsavgälden från 2025. Vidare vill föreningen ha ett ökat sparande för att kunna möta behovet av planerat underhåll för fastigheten.
Som ett led i att anpassa avgifterna till den ökande kostnadsnivån genomförs även en höjning med 5% från april 2022.

Brf bildades

1982

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Antal lokaler

1

Antal lägenheter

73

Byggnader

Byggår

1996

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

4 479 SEK/månad

Andel av månadsavgift

1,16850 %

Överlåtelseavgift

1691 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

725 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

67 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

78 kWh/m²

Energiklass

C

Besiktningsman

Jonas Johansson, 14 energy Eklund & Eklund

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy