Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Distansgatan 57, VÄSTRA FRÖLUNDA
Typ
Bostadsrätt
KVM
97.5 kvm
Avgift
5 763 SEK / mån
Rum
4 rum

Perfekt fyra med inglasad balkong!

Tre trappor upp stiger du in i denna underbara och välplanerade fyrarummare med härlig inglasad balkong. Generösa sällskapsytor, tre sovrum, Ljust och stilrent kök med generösa arbetsytor och trevliga materialval med goda förvaringsmöjligheter, badrum i vitt och grönt kakel med specialbeställd handfat, gott om förvaring, WC, dusch. Egen tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare. Planlösningen är trivsam med genomgående lättmöblerade rum och generösa fönsterpartier. Mysig och rymlig balkong, perfekt för att avnjuta många mysiga stunder tillsammans. En väldisponerad fyra i fint skick som erbjuder härligt ljusinsläpp, fräscha ytskikt och bra förvaringsmöjligheter. Vardagsrummet är rymligt, välplanerat och socialt med fint ljusinsläpp.

Än idag är Flatås faktiskt en liten stad i staden, där Axel Dahlströms torg samt Frölunda torg ligger runt hörnet. Frölunda Torgs ca 200 butiker och 25 caféer och restauranger nås på några minuter med spårvagn och innerstans gator som Vallgatan och Magasinsgatan på ungefär en kvart.
Ruddalens fina område med promenadstigar, fotbollsplan och skridskobana finns på gångavstånd och för sköna löpar- och cykelturer är det nära till både Slottsskogen och Änggårdsbergen.

Rumsbeskrivning

Välkomnade hall som tar dig in till lägenhetens alla utrymmen. Gott om förvaringsmöjligheter för skor och ytterkläder. Direkt till höger från hallen finner du det stora badrummet. Ett rymligt badrum utrustat med badkar, en unik specialbeställd handfat med underskåp, WC, spegel, skåp och handdukstork. Halva väggarna är vitkaklade som sedan bryts av snyggt med grönt kakel och klinkergolv.
Ljust och stilrent kök med generösa arbetsytor och trevliga materialval. Utrustad med spis, fläkt, ugn, mikrovågsugn, diskmaskin, kyl och frys. Matplatsen är stor, ljus, rymlig och är trevligt belägen vid det stora fönsterpartiet med mysig utsikt. Här kan man ha många middagsgäster på besök. Från köket når man den härliga inglasade balkongen samt vardagsrummet som gör att det känns som en öppen planlösning. Vardagsrummet har fönster mot den inglasade balkongen. Här finns parkettgolv i ek och vitmålade väggar.
Från vardagsrummet når du det första sovrummet som erbjuder en inbyggd garderob med skjutdörrar. Väggar målade i vitt och parkettgolv i ek. Plats för en stor säng, nattduksbord och skrivbord. De två andra sovrummen finner du i nedre delen av lägenheten. Två perfekta sovrum med stora fönsterpartier som erbjuder mycket ljusinsläpp! Mellan dessa rummen finner du en rymlig klädkammare samt ett mindre badrum med vitkaklade väggar och blått klinkergolv. Utrustad med WC, dusch med glasdörrar, handfat med underskåp och handdukstork.

Dokument (pdf)

Planlösningar Distansgatan 51-55, Sjömilsgatan 1-9 Årsredovisning Stadgar

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

4 varav 3 Sovrum

Boarea (BOA)

97.5 kvm

Gatuadress

Distansgatan 57

Ort

VÄSTRA FRÖLUNDA

Kommun

Göteborg

Lägenhetsnummer BRF

168

Våningsplan

3

Markägare

Marken är tomträtt

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Riksbyggens Brf Flatås 1

Organisationsnummer

757201-7551

Allmän information

Adresserna är Svängrumsgatan 2-52, Distansgatan 45-67, Sjömilsgatan 1-25 och 2-30 samt Nymilsgatan 1-29.

https://www.flatas.rbmotesplats.se/

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Via Comhem
I månadsavgiften ingår anslutning till Bahnhof, 1000/1000.

Byggnadskommentar

Flerfamiljshus

Utförda renoveringar

Se föreningens Årsredovisning.

1999-2004: Renovering av badrum
2003-2004: Renovering av trapphus, montering av säkerhetsdörrar till samtliga lägenheter.
2005-2006: Nybyggnad av carportar och garage, samt renovering av befintliga garage.
2007-2008: Fällning av c:a 150 träd som delvis ersatts med andra, beskärningar av d:o
2008: Ut- och invändig renovering av 4 st tvättstugor och fristående lokaler.
2008: Målningsbättringar i samtliga trapphus.
2009: Nybyggnad av 13 par markbehållare för biologiskt och restavfall.
2009-2010: Ombyggnad av varmvattensystem inklusive nya radiatorer i badrum ,grovkök, kök och trapphus samt byta och injustering av samtliga termostatventiler.
2010-2011: Stamledningsrenoveringar avlopp.
2011: Byte av samtliga takfläktar samt injustering av ventilation.
2011-2012: Justering och tätning av fönster i lägenheter.
2013-2014 byttes stamventiler till värme och man åtgärdade alla entréer på Distansgatan. Under samma period utfördes betongrenovering av loftgångar och nya räcken monterades. I ett antal fastigheter genomfördes även radonmätning.
2015 genomfördes en besiktning av fasaden och samtliga sovrumsfönster i loftgångslägenheterna byttes ut.
2016 fasadtvätt och åtgärder av tegelfasader
2017 stuprör/hängrännor, takdetaljer, åtgärder fönster, tvättstugeutrustning och belysning.
2018-10-01 höjdes avgiften med 2,5% på grund av kommande renoveringar såsom bland annat fasadrenovering, ombyggnation lekplatser och tvättstugor. 2019-07-01 höjdes avgiften med 1%. Januari 2021 hade föreningen en avgiftsfri månad.
2019 Fasadtvätt. OVK (obligatorisk ventilationskontroll), ännu ej slutförd p.g.a rådande pandemi.


Utöver detta har under åren 2005-2012 samtliga gårdar och lekplatser rustats upp och tegelfasader renoverats. Tvättstugeutrustning byts ut kontinuerligt, i föreningens tvättstugor finns totalt 80 st maskiner av olika slag.

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 651
Antal lokaler: 1

1 förråd/lägenhet ingår i avgiften, gym och bastu finns på innergården, barnvagnsrum finns vid varje uppgång, gästlägenhet finns att hyra, festlokal, tvättstuga, vävstuga, odlingslotter och återvinningsplatser.

Antal lägenheter

651

Byggnader

Byggår

1964

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

5 763 SEK/månad. I avgiften ingår Vatten, Varmvatten, Kabel-TV, Internet
Värme

Avgiftsförändringar

2018-10-01 höjdes avgiften med 2,5% på grund av kommande renoveringar såsom bland annat fasadrenovering, ombyggnation lekplatser och tvättstugor. 2019-07-01 höjdes avgiften med 1%. Januari 2021 hade föreningen en avgiftsfri månad. Föreningen hade en hyresfri månad januari 2021. I oktober 2022 kommer föreningen höja avgifterna med 18% pga. omförhandlat tomträttsavtal.

Andel av månadsavgift

0.18629452

Överlåtelseavgift

1208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Uppvärmning

200 SEK/månad

Hushållsel

200 SEK/månad

Försäkringskostnad

200 SEK/månad

Summa driftkostnad

600 SEK/månad

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Separat kö till p-plats.
Priserna för p-plats utan eluttag är 180kr/mån, med eluttag ca 200kr, varm eller kall garage ca 480kr/mån. Carport med eluttag 230kr/mån.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

130 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

146 kWh/m²

Energiklass

E

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy