Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 850 000 SEK / Accepterat pris
Adress
Trollesundsvägen 179, Högdalen, Bandhagen
Typ
Bostadsrätt
KVM
31 kvm
Avgift
1 850 SEK / mån
Rum
1 rum

Kvadratsmart ljust boende med insynskyddad balkong

Det kan vara svårt att sätta fingret på vad som utgör skillnaden på magkänslan som uppstår när man går och tittar på olika visningar för att hitta sitt nya hem. Lika svårt kan det vara att skapa en varm och härlig hemtrevnadskänsla. Detta är något som säljaren på Trollesundsvägen 179 lyckats med. Här möts man av en välkomnande, ombonad hall som öppnar upp mot ett ljust stort rum som ger utrymme för kokvrå, vardagsrum och sovplats. Här får man tydlig rumsindelning med hjälp de spännande vinklar rummet erbjuder. Att ha förmånen att kunna njuta på en balkong med absoluta bästa solläget och utsikt över grönska är något som uppskattats högt av nuvarande ägare.

Här bor du en stor stabil HSB- förening med låga avgifter. Inom föreningen bedrivs olika former av fritidsverksamhet såsom väv-, motions-, målar-, fotoklubb och pensionärsklubb.

Här bor man med ett fantastiskt läge, på en lugn adress, invid centrum. Högdalen erbjuder ett centrum med butiker, restauranger, caféer, bibliotek, systembolag, badhus mm. Goda kommunikationer med buss och tunnelbana som tar dig till city på under 20 minuter eller till andra delar av staden. Området erbjuder grönskande parker samt en av Sveriges största skatepark (High Valley).

Varmt välkomna!

Rumsbeskrivning

Bostaden disponeras enligt följande:

Hall
Välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter. Ljus laminatgolv vilket genomgående fortsätter i hela bostaden, samt vitmålad träpanel. Här finns gott om förvaring i städskåp samt dubbelgarderob med spegeldörrar.

Kök
Fint kök i öppen planlösning mot allrummet. Gott om förvaring i flera skåp, fina detaljer så som tegelfasad på köksö och skåp. Den maskinella utrustningen består av spishäll, ugn, kolfilterfläkt samt kombinerad kyl/frys. Ovan arbetsbänken sitter ett snyggt vitt kakel och bänkskivan är av ek.

Allrum
Mycket ljust och rymligt allrum med plats för både soffgrupp och säng. Här skapas goda sociala ytor tack vara den öppna planlösningen mot köket. Stort fönsterparti med utgång till solig balkong i sydvästligt läge.

Badrum
Helkaklat, ljust badrum med golvvärme. Förberett för tvättmaskin. Badrummet är utrustat med wc, duschhörna samt spegelskåp med belysning.

Dokument (pdf)

Planlösningar Stadgar Energideklaration Årsredovisning 2021

Allmän information

Pris

1 850 000 SEK (Accepterat pris)

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal rum

1

Boarea (BOA)

31 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Trollesundsvägen 179

Ort

Bandhagen

Kommun

Stockholm

Lägenhetsnummer BRF

99-2082-4-360-8

Våningsplan

2 av 3

Markägare

Marken är tomträtt

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB BRF Högdalen i Stockholm

Organisationsnummer

702000-9572

Allmän information

Välkommen till "Lilla Södermalm", ja så kallas Brf Högdalen.
Föreningen ligger ett stenkast från Högdalens Centrum med flera skolor och goda kommunikationer via tunnelbanan till stan, och ett antal bussar till Farsta, Huddinge, Balingsnäs, Älvsjö, och Liljeholmen. Från Globen går även tvärbanan i flera riktningar.

Föreningens 13 fastigheter byggdes under åren 1954-1956 och har för närvarande 740 lägenheter. De har även en stor föreningslokal som tar 75 personer för festliga tillfällen.

Föreningens lägenhetstorlekar är: 1 rum/kokskåp, 1 rum/kokvrå, 1 rum/kök, 2 rum/kök, 3 rum/kök samt 4 rum/kök. Samtliga lägenheter har generösa balkonger med plats för utemöbler.

Föreningen kräver individuellt medlemskap i HSB, kostnad för detta är 500 kr/person (depositionsavgift som återfås vid utträde) och en årsavgift på ca 300 kr/lägenhet.

För mer information:
https://www.hsb.se/stockholm/brf/hogdalen/

Föreningen bevakar månatligen sina lån och har till sin hjälp en särskild expert utsedd att sköta bevakningen. När dem kan använder de en del av deras sparade medel till att göra extraamorteringar på sin lån. Föreningen lägger stadigvarande om pengar till specialinlåning som dem tjänar ränteintäkter på. Tomträttsavgälden kommer inte att höjas då samma pris ligger fast fram till och med år 2024.

TV
Ansluten till kabelnät. Basutbudet ingår i avgiften. Levernatör: Comhem

BREDBAND
Föreningen har tecknat ett gruppavtal med Telenor för bredband. Varje medlem får 250/250 Mbit/s för ett tillägg om 99 kr på månadsavgiften. Skulle kontakten saknas i någon lägenhet, kontakta styrelsen, som då beställer installation. Kostnaden för installationen står den enskilde medlemmen själv för. Telenor för abonnemangsfrågor på tfn: 020-22 22 22. Öppettider: Vardagar 8 - 19, helger 9 - 17.

För mer info:
https://www.telenor.se/

FÖRSÄKRING
Bostadsrättstillägg ingår i föreningens avgift så varje enskild boende medlem behöver inte skaffa det om man inte vill.

BYGGNADSÅR
1954-1955

TILLÅTER FÖRENINGEN DELAT ÄGANDE
Ja

TOMTRÄTT
Tomträttsavgälden kommer inte att höjas då samma pris ligger fast fram till och med år 2024-2025. Bostadsrättstillägg ingår i föreningens avgift så varje enskild boende medlem behöver inte skaffa det om man inte vill.

RENOVERINGAR I LÄGENHETEN
Spisar:
Vi har alla typer av spismodeller från gasspis (endast ett fåtal), gammaldags spis med runda plattor, keramikhäll och induktionshäll med 3-fas. För gasspisen och induktionshällen krävs att installationen är gjord av behörig fackmannamässig installatör. Köksfläktar: En del lägenheter kan sakna köksfläkt och då varje lägenhet har en egen ventilationskanal kan man sätta in en vanlig fläkt och behöver inte längre ha en med kolfilter. I en del lägenheter kan kolfilterfläktar fortfarande finnas.

Flytt av väggar:
Styrelsen nekar medlemmar att ta bort eller ändra på bärande väggar. Garderobsväggen mellan hall och mathörna är inte bärande så den kan tas ned. I samband med renovering måste vi i styrelsen få se ordentliga ritningar på hur rummet ser ut idag och hur man har tänkt att göra om. Allt skall vara fackmannamässigt gjort. Efter godkännande från styrelsen kan borttag av väggen ske.

Flytt av kök:
Flytt av kök till annat rum är INTE tillåten i vår förening pga risk för vattenskador. Inga bärande väggar får rivas. Man får inte flytta vattenledningar och avlopp till ett annat rum. Man får inte själv ta bort gasledningen eftersom det finns en risk för explosion. Tänk på att det fortfarande finns gasspisar som används i vissa hushåll.

Observera att en ritning på befintligt kök (finns att hämta på fastighetsexpeditionen) och det nya tänkta köket skall lämnas in till styrelsen för översyn och godkännande INNAN renovering får ske. Arbetet ska vara fackmannamässigt gjort och besiktigas av behörig person.

Brf bildades

1953

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Utförda renoveringar

Utförda:
1997-1998 - Genomfördes stamrenovering, elnätet drogs om, fasaderna putsades och balkongerna gjordes om
2004 - Genomfördes en takomläggning i hela föreningen. Samtidigt isolerades alla vindar.
2014 - 2015 - Fönsterrenovering där föreningen renoverat samtliga fönster och balkongdörrar.
2016 - Målning av trapphus.
2016 - OVK.
2017 - Lekplatser uppdaterade enligt EU-normer.
2017 - Ny styrelselokal på Harpsundsvägen 165B.
2018 - Byte av belysning i trapphusen.
2019-2020 Ytterligare 2 tvättstugor gjordes om till digital bokning.
2019-2020 Miljöhusdörrar (3 st) byttes ut till mer inbrottssäkra dörrar.
2019-2020 Asfaltsarbete utfördes pga 2 vattenläckor, 1 avloppsläcka och 1 gasläcka. Samtliga läckor tätades ordentligt. 2019-2020 Skyddsrumsbesiktning genomfördes.
2021 - Stamspolning.
2021 - Den femte tvättstugan, Harpsundsvägen 181, digitaliserades och blev klar nu i januari. Den sjätte har påbörjats på Harpsundsvägen 165. Arbete med ombyggnation av 10 lokaler till lägenheter har påbörjats och brf:en räknar med att slutföra detta under 2022.

Kommande renoveringar

Det återstår 1 tvättstuga att digitalisera under 2022. 4 miljöhusdörrar återstår att bytas ut till mer inbrottssäkra sådana.

Övriga utrymmen i föreningen

Föreningen har cykelförråd, barnvagnsrum, festlokal, grovtvätt för mattor, hobbyrum för olika grupper. Tvättstugor finns på Harpsundsvägen 95, 115, 135 och 163 och eget gym med bastu på Harpsundsvägen 95.

7 st miljöhus sedan 2006 för källsortering av grovsopor.

Året-runt-grillar:
På nästan varje gård finns grillar och bord och bänkar i anslutning till grillarna.

Basketkorg:
Föreningen har en basketkorg som är fritt för alla medlemmar att använda.

Intresseklubbar:
Dem har flera intresseklubbar som engagerar medlemmar. HP-klubben dvs Högdalens pensionärer ordnar flera träffar om året. Fotoklubben lär ut olika tekniker i fotografiframställning. Vävklubben sätter upp vävar av olika slag och. Målarklubben Kladdarna är en hantverksklubb där man målar korgar, glas, tavlor och handarbetar med det mesta. Dessa klubbar har egna lokaler där verksamheten bedrivs.

Vill någon medlem starta en ny klubb är det bara att kontakta styrelsen så hjälper vi till med uppstarten.

Gym och bastu:
Föreningen har ett eget gym som hanteras av Motionsklubben Trollhanteln. Se mer under rubriken Klubbar under Ditt Boende på hemsidan. I närheten av gymmet finns även föreningens bastu. Föreningens bastu ligger i anslutning till Motionsklubbens Gym i källaren på Harpsundsvägen 93. Den bokas via Motionsklubben.

Föreningslokalen:
Vår föreningslokal rymmer 75 sittande matgäster. Köket är utrustat med husgeråd, vatten- & kaffekokare. Köket innehåller även en diskmaskin, spis och micro. Baren är utrustad med öl och vinglas. I lokalen finns en musikanläggning. Lokalen bokas på fastighetsexpeditionen och en depositionsavgift om 1 000 kr tas ut i samband med bokningen. Dessa pengar återfås när städningen dagen efter har godkänts av städkontrollanten.

Antal lokaler

59

Antal lägenheter

740

Lån i BRF per kvm

1 922

Byggnader

Byggår

1955

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

1 850 SEK/månad

Beskrivning månadsavgift

Värme, vatten, TV-basutbud (Com hem), BR-försäkring, förråd, matkällare och obligatoriskt tillägg om 99 kr/mån för kollektiv bredbandsanslutning hos Telenor.

Avgiftsförändringar

Föreningen har en årlig höjning med runt 3% av avgiften per den 1 januari varje år. (detta är den enda höjningen som kommer att ske i föreningen under året, enligt hemsidan 221102)

Andelstal insats

0,07725 %

Andel av månadsavgift

0,07725 %

Andel av BRF nettoskuldsättning

4 654 SEK

Beskrivning av Andel av BRF nettoskuldsättning

Nettoskuldsättningen är beräknad på den aktuella lägenhetens del av föreningens nettoskuld. Dvs föreningens skulder-tillgångar. Uppgiften är baserad på de uppgifter som är angivna i Årsredovisningen för 2021. Viss avvikelse kan därför förekomma i realtid.

Kommentar

BRF har individuell mätning och debitering av:
IMD El

Överlåtelseavgift

1 691 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

725 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

260 SEK/månad

Försäkringskostnad

167 SEK/månad

Summa driftkostnad

427 SEK/månad

Antal personer i hushållet

1

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen tillhandahåller 215 parkeringsplatser och 84 garageplatser. Kostnad för parkeringsplats med elladdning 200kr/mån och vanlig parkeringsplats 125kr/mån. Garageplats varierar i pris beroende på storlek och kvm. Mc-plats kostar 150-200kr/mån beroende på storlek. Endast 1 bilplats per hushåll är tillåtet.
Det finns inga lediga platser i dagsläget och kötid för både parkeringsplats och garageplats är för närvarande lång.

HSB använder sig av en digital köhantering och sköter föreningens parkering- och garageplatser. Kontakta kund- och medlemsservice för frågor och mer information om parkering- och garageplatser samt köhanteringen.
010-442 11 00, www.hsb.se/stockholm/kontakt.

Det finns fri datumparkering i området.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy