Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Bataljonsgatan 10A, Eldsund, Strängnäs
Typ
Bostadsrätt
KVM
103 kvm
Avgift
5 039 SEK / mån
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Exklusiv hörnlägenhet med strålande mälarutsikt!

Välkomna till Bataljonsgatan och en exklusiv hörnlägenhet som bjuder på strålande mälarutsikt, generös takhöjd, fönster i tre väderstreck och påkostade materialval.

Bostaden är belägen på våning 2/4 och är trevligt disponerad på 103 kvadratmeter. Vardagsrum, kök och samtliga sovrum erbjuder även en tilltalande takhöjd på hela 3.25m. Socialt utformat vardagsrum med vackert glasparti som öppnar upp mot balkongen och den strålande utsikten mot Mälaren. Vardagsrummet inrymmer både matgrupp och sällskapsdel med plats för vänner och familj. I anslutning till vardagsrummet hittar du det påkostade köket från HTH med förhöjd skåpinredning och tidsenliga spröjsade fönster. Samtliga vitvaror döljs smakfullt bakom skåpfronter och ger ett stilrent intryck. Tvättrum och gästtoalett med ¾ kakel och hyllnischer i kalksten. Förråd och klädkammare i lägenheten ger goda förvaringsmöjligheter.

Lägenheten är belägen i en vacker kulturhistorisk byggnad uppförd 1921. Den tidigare kasernen renoverades omsorgsfullt mellan 2017-2018, med dess ursprungliga charm och karaktär bevarad. Närheten till Mälaren är påtaglig och varma sommardagar lockas många till bad- och båtplatserna nedanför. Bostadsrättsföreningen tillhandahåller en mindre båt som disponeras fritt av föreningens medlemmar. För den med egen båt så finns båtplatser att hyra vid bryggorna nedanför. I föreningen hittar ni även en gemensam grillplats med utsikt mot Mälaren, cykel-/rullatorförråd i markplan och parkeringsplatser med både motorvärmare och laddstolpar.

På området finns faciliteter som bowlingbana, lunchrestaurang, boulebana, båtplats, modern träningsanläggning, samt ett rikt föreningsliv. Strängnäs centrum med sitt utbud av restauranger, affärsgator och allmän service finns på gång- och cykelavstånd. Bostaden är lugnt belägen invid Mälaren. Bra cykelväg och ännu bättre bussförbindelse tar dig till Strängnäs och resecentrum på 7 respektive 14 minuter. Tåget tar dig vidare till Stockholm central på cirka 50 minuter. För den som färdas med bil nås E20 och riksväg 55 på mindre än 5 minuter.

Sammantaget ett representativt och bekvämt boende som lämpar sig för såväl den yngre som den äldre.

Rumsbeskrivning

Välplanerad planlösning med genomgående ekparkett och ljusa färgval i hela lägenheten.

Hall

Inbjudande och möblerbar hall i vinkel. I hallen finns delvis ett gediget golv i granitkeramik. Goda avhängningsmöjligheter och praktisk förvaring via förråd i anslutning till hallen. Från hallen nås bostadens samtliga rum.

Vardagsrum

Väl tilltaget vardagsrum med tilltalande takhöjd och strålande utsikt över Mälaren. Stora sociala ytor att umgås på med vänner och familj. Utrymme för både sällskapsdel och matplats och ett härligt ljusinsläpp via stort spröjsat glasparti. Från vardagsrummet når ni balkongen med direkt utsikt mot Mälaren och bryggorna.

Kök

Modernt och fullutrustat kök från HTH med förhöjd skåpinredning och gott om förvaring. Hel kyl & frys samt diskmaskin sitter dolda bakom skåpfronter och ovanför induktionshällen sitter fläkt i överskåp. Integrerad ugn & mikro i behaglig arbetshöjd. Trivsam belysning via spotlights. Höga spröjsade fönster i två väderstreck ger en luftig atmosfär. Plats för matgrupp.

Tvätt-/badrum

3/4 kaklat badrum i mönstrat klinker med golvvärme och vitt kakel. Rymligt badrum med duschhörna och rak duschvägg. Vägghängd toalettstol med hyllnisch i kalksten ovanför. Handfat i kommod, torktumlare och tvättmaskin med tillhörande arbetsbänk och förvaringsskåp.

Sovrum 1

Rymligt sovrum med generös takhöjd, plats för dubbelsäng och förvaring. Sovrummet har även en praktisk klädkammare med skjutdörr och trevligt fönster som kan användas som hemmakontor m.m. Praktiska persienner integrerade i fönstren. Parkettgolv och målade väggytor.

Sovrum 2

Sovrum med fönster i trevligt österläge, plats för enkelsäng och skrivbord. Praktisk förvaring via garderober och persienner integrerade i fönstret.

Sovrum 3

Rymligt sovrum med två fönster. Plats för större säng, förvaring och arbetsbord. Persienner.

Gästtoalett

Gästtoalett med 3/4 kakel & klinker med golvvärme. Handfat i kommod, vägghängd toalettstol med hyllnisch i kalksten. Infällda spotlights ger ett behagligt sken. Praktisk förvaring via modern badrumsinredning.

Dokument (pdf)

Planlösningar Ekonomisk plan Stadgar Årsredovisning Energideklaration

Allmän information

Pris

Utgångspris

Antal rum

4 varav 3 Sovrum

Boarea (BOA)

103 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Bataljonsgatan 10A

Ort

Strängnäs

Kommun

Strängnäs

Lägenhetsnummer BRF

310927001-1102

Våningsplan

2 av 4

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

BRF Eldsundsviken 1

Organisationsnummer

769627-1936

Allmän information

TV OCH BREDBAND
Varje lägenhet är ansluten till Fibra stadsnät, med möjlighet att ansluta dator, Tv och telefoni.

Brf bildades

2018

TV/internet

Fiber.

Uppvärmning och ventilation

Fjärrvärme och mekanisk frånluftsventilation. Filtrerad uteluft tillförs lägenheterna via tilluftsdon placerade bakom radiatorerna.

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 34
Stort cykelförråd samt 3 rullstolsförråd i markplan.

Antal lägenheter

34

Byggnader

Byggår

1921

Hiss finns

Ja

Hisskommentar

Modern hiss

Ekonomi

Månadsavgift

5 039 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten, Varmvatten, Kallvatten, Kabel-TV

Andelstal

3,49252 %

Andel av månadsavgift

3,63698 %

Överlåtelseavgift

1208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

936 SEK/månad

Försäkringskostnad

100 SEK/månad

Bostadsrättstillägg

200 SEK/månad

Summa driftkostnad

1 236 SEK/månad

Antal personer i hushållet

2

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Varje lägenhet är garanterad en parkering med elstolpe för motorvärmare.
Föreningen har även 6 stycken laddplatser för elbilar, för dessa är det separat kö.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

159 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

119 kWh/m²

Energiklass

E

Besiktningsman

Per Kihlström

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy