Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Patentgatan 5, Lilla Essingen - Kungsholmen, Stockholm
Typ
Bostadsrätt
KVM
45.5 kvm
Avgift
3 500 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Stor balkong - Stora fönsterpartier för fantastiskt ljusinsläpp - Social planlösning

Välkommen till denna charmiga tvåa på underbara ön Lilla Essingen. Lägenheten bjuder på 45,5 ytterst väldisponerade kvadratmeter. Öppen, social planlösning mellan kök och vardagsrum. Stora fönsterpartier som ger ett fantastiskt ljusinsläpp. Köket är stilrent renoverat med gråtonade luckor och kyl/frys från Smeg. Lätt möblerat vardagsrum med stor sällskaps del, finns även plats för ett större matbord för 6-8 middagsgäster. I det mysiga sovrummet möblerar du enkelt med en dubbelsäng. I sovrummet finner du även fantastisk förvaring som löper längs med ena väggen. Badrummet är rymligt och utrustat med såväl dusch, handdukstorkare samt tvättmaskin.

På Lilla Essingen bor du mitt i Kungsholmens idyll. Den perfekta blandningen av både stadsliv och den härliga omgivningen kring Mälaren. Ön bjuder också på en härlig grönska. Ett stenkast bort finner du Luxparken och Luxviken med badplatser och strandpromenader. Ön har också ett bra utbud av caféer, restauranger och butiker. Restaurang Lux Dag för Dag, Pappas Deli samt bageriet Pesso är några av favoriterna. Den vackra strandpromenaden är naturskön med utsikt över Mariebergsfjärden och ett aktivt båtliv. I närhet av lägenheten ligger öns populära och välsorterade Ica butik som erbjuder generösa öppettider. För den som gillar träning utomhus finns fina strandpromenader och löparspår, annars finns det också träningsmöjligheter på stc samt gymmet Oasen inom kort gångavstånd.

Kommunikationerna hit är oslagbara och du tar dig lätt till och från ön med buss 1 samt 56. Busslinje 1 som går mellan Stora Essingen och Frihamnen tar dig till Fridhemsplan på några minuter och vidare till bl.a. Hötorget och Stureplan. Busslinje 56 går mellan Stora Essingen och Fridhemsplan via Hornsberg. Från Fridhemsplan har du tunnelbanans blå och gröna linje samt flertalet bussar. Tvärbanan ligger också nära och förbinder Stora Essingen med Alvik, Liljeholmen och Hammarby Sjöstad. SL-pendlarbåt med hållplats Luxparken finns några minuter från lägenheten. Vill du cykla tar du dig in till stan på 10-15 minuter. Här finns även påfart till E4:an vilket du gör att du slipper många bilköer.

Rumsbeskrivning

HALL
Välkommen in till denna rymliga hall med goda avhängningsmöjligheter. Det finns även en större garderob.

VARDAGSRUM
Med öppen planlösning från köket bjuder vardagsrummet på en underbar rymd och ett fint ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna. Rummet är också lättmöblerad med stor sällskaps del. Det finns både plats för matbord och övrig möblering. Från vardagsrummet når du även lägenhetens fantastiska balkong.

KÖK
Välutrustat kök med både kyl/frys från Smeg, fläkt, induktionshäll, ugn, diskmaskin samt bra förvaring i form av gråa över- och underskåp. Genomgående färgsättning med ljusgråa målade väggar och vitt kakel.

SOVRUM
Det mysiga sovrummet med ingång från hallen har ett stort fönsterparti som även här ger ett härligt ljusinsläpp. Platsbyggda garderober med gott om förvaring. Rummet kan enkelt möbleras med en 140 cm säng och passar för såväl singelboende som par.

BADRUM
Helkaklat badrum med vita väggar och ljusgrått golv. Badrummet har dusch, wc, handdukstork och tvättmaskin.

BALKONG
Stor och rymlig balkong med viss sjöglimt. Kan möbleras med härliga loungemöbler och växter.

Dokument (pdf)

Planlösningar Stadgar Årsredovisning 2021 Energideklaration

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea

45.5 kvm

Boareabeskrivning

1rok enligt bostadsrättsföreningen.

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Patentgatan 5

Ort

Stockholm

Kommun

Stockholm

Beskrivning av övriga upplåtna utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Lägenhetsnummer BRF

11062

Våningsplan

3

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Essinge park

Organisationsnummer

769611-0209

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Essinge Park bildades 2004 när Luxområdet var under uppförande. Föreningen är äkta, äger marken och består av sju byggnader med totalt 150 lägenheter samt 7 hyresrättslokaler. Föreningens hus färdigställdes 2006, undantaget det fristående huset i hörnet av Luxgatan som ursprungligen är från 1909.

RENOVERINGAR
2016 spolades stammarna.
2018 OVK-besiktning, bygglov för inglasning av balkong, sett över tvättstugorna och gjort om en lokal till föreningslokal.

PLANERAT UNDERHÅLL
En pågående fasadrenovering av husen som påbörjades i mars 2021 och som beräknas vara klart vid årsskiftet 2022/2023.
Arbetet kommer, förutom en bättre fasad, bl.a. innebära att isolering och plåtdetaljer ses över och byts ut. Renoveringen bekostas helt och hållet av JM och innebär ingen merkostnad för föreningen. Föreningen står för förbättringsarbeten och efter detta kommer även gården att återställas.

EKONOMI
Föreningen har en god ekonomi och styrelsen jobbar kontinuerligt för att minimera kostnader. Föreningen har relativt stora ytor för lokaler och garage, som står för omkring 35% av deras intäkter. 2021 var ett bra år för föreningens ekonomi vilket gjorde det möjligt att kunna extra amortera 3 000 000kr.

TV/BREDBAND
Kabel-tv tillhandahålls av ComHem. Ett grundutbud ingår i avgiften. Internet tillhandahålls av Bahnhof (1 GB/s) och ingår i avgiften.

GARAGE
Föreningen disponerar 105 garageplatser. Information om garaget, kontaktformulär m.m. finns på:
https://www.luxgaraget.se
I övrigt råder boendeparkering i området. För mer information se: www.stockholm.se

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har gemensam gästlägenhet.
Gemensamhetslokal.
Tvättstuga.
Cykelrum.
Barnvagnsförråd .
Återvinningsrum.
Föreningen har även en innergård med planteringar, utemöbler och en lekplats.
Till lägenheten hör ett källarförråd.

För mer information besök gärna föreningens hemsida: http://www.essingepark.com

Brf bildades

2004

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Antal lägenheter

150

Byggnader

Byggår

2006

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

3 500 SEK/månad. I avgiften ingår Värme och vatten.
Kabel-tv tillhandahålls av ComHem. Ett grundutbud ingår i avgiften. Internet tillhandahålls av Bahnhof (1 GB/s) och ingår i avgiften.
(Eventuellt en avgiftshöjning höjning med 8% under 2023, beroende på ränteläget (Kontrollerad 8/11-2022).

Andelstal

0,479900

Överlåtelseavgift

1208 SEK

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

116 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

94 kWh/m²

Energiklass

D

Besiktningsman

Jan Andersson, Nabo Group AB

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy