Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Ostgatan 6, Kallebäck, Göteborg
Typ
Bostadsrätt
KVM
83 kvm
Avgift
5 822 SEK / mån
Rum
4 rum

Välplanerad fyra högst upp i huset med enastående fri utsikt!

Nu finns äntligen chansen att förvärva denna fina fyra i Brf Kallkällan högst upp i huset med inglasad balkong i söderläge som nås av solen året runt.
I bostaden finns tre rymliga sovrum, två av dem med en fantastisk och vid utsikt över Örgryte. Samma utsikt bjuds från matplatsen i det välplanerade, renoverade köket med fina ytor och bra plats för matgrupp där man kan äta goda middagar med familj och vänner. Det rymliga, helkaklade badrummet har ett vackert hexagon mosaikgolv och renoverades av föreningen i samband med ett stambyte år 2008-2009.
Det mörka enhetliga golvet går genom hela lägenheten och in i vardagsrummet som har stora fönster för ett härligt ljusinsläpp. Den inglasade och rymliga balkongen är varm och skön från tidigt på våren till sent på hösten, och öppnas enkelt upp för att ge svalka även på sommarens varmare dagar.

Bostaden ligger i en fastighet som genomgick omfattande renoveringar år 2007-2009 där bland annat stambyte, el-stambyte, fönsterbyte, fasadrenovering och balkongbyte ingick. Badrummet totalrenoverades i samband med stambytet. 250 Mbit/s fiberinternet ingår i månadsavgiften. Tvättstugorna renoverades 2018 och hissarna installerades under 2020-2021. Egen parkeringsplats, eller garage som tillval, hyrs från 250 kr/mån.

I Kallebäck bor du med naturen som granne och en kort promenad tar dig till natursköna Delsjöområdet med löpspår, badplats, golf m.m. Här finns närservice i form av matbutik, frisör, pizzeria, gym och du finner även flera förskolor i området samt närhet till Skårsskolan via cykelleder. Flertal lekplatser i närheten passar småbarnsfamiljer perfekt. En promenad eller några minuters bilfärd tar dig till ICA Maxi, Willys och ett stort restaurangutbud vid Mölndalsvägen, medan busslinjerna 50 och 86 är frekventa och tar dig till Göteborg centrum respektive Mölndals innerstad på 10 minuter. Till Chalmers på ca 20 minuter. Närmsta busshållplats återfinns direkt utanför huset.

Kallebäck har en mycket positiv utveckling framför sig, då nybyggnadsprojekt för handel, kontor, boende och skola just nu byggs. Detta kommer bidra till ökat serviceutbud, fler mötesplatser och en ännu trevligare stadsdel.

Rumsbeskrivning

Hall

Innanför entrédörren möts vi av en rymlig och möblerbar hall med vitmålade väggar och ett mörkt golv som enhetligt flyter genom bostaden. Förvaring erbjuds via hatthylla och skoställ direkt till vänster och ytterligare förvaring i en garderob. Hallen upplevs ljus och luftig tack vare överljus vid sovrumsdörrarna och en öppen planlösning mot köket.

Sovrum

Från hallen når vi det första sovrummet med ljusinsläpp från norr. Här är väggarna målade i vitt och ljusgrått och vi finner samma fina golv som i hallen. Rummet har en rejäl loftsäng som är monterad i taket med ett platsbyggt skrivbord under. Vi finner även plats för förvaringsmöbler.

Sovrum

Vidare in i hallen kommer vi till bostadens master bedroom. Här är väggarna vitmålade ihop med en mörkblå fondvägg och på golvet ligger en skön heltäckningsmatta i ljusgrå kulör. Förvaring erbjuds i en stor skjutdörrsgarderob och fönster i norr erbjuder fint ljusinsläpp och en fantastisk utsikt.

Badrum

Badrummet är renoverat i samband med föreningens stambyte 2007-2009. Helkaklat med en fint gultonig hexagon-mosaik på golvet, vitt kakel på väggarna samt grön/grå-tonig mosaik i duschen. Dimbar belysning erbjuds från infällda spotlights i taket och vi finner även skön golvvärme. Egen tvättutrustning och gott om förvaring och avlastningsyta.

Badrumsinredningen utgörs av: vägghängd wc, duschhörna med vikbara glasväggar, tvättställ med kommod, spegelskåp med spotlightbelysning, elektrisk golvvärme, förvaringsskåp, tvättmaskin (Samsung) med bänkyta ovanför.

Kök

Köket är bra planerat och modernt utrustat med inbyggda vitvaror. Väggarna är vitmålade och vi finner samma fina golv som i övriga lägenheten. Köket har fina ramluckor i trä med ett fint grått kakel ovan bänkytorna. Matplatsen faller sig naturlig intill fönstret i norr för trevliga måltider med fin utsikt. Utöver köksluckor i trä så finner vi även ett praktiskt jalusiskåp i aluminium och vackra vitrinskåp med belysning.

Den maskinella utrustningen består av: induktionshäll (Gorenje), spisfläkt (Gorenje), diskmaskin (Bosch), kombiugn (Siemens), kombinerad kyl/frys (Siemens). Bra sopsortering under vask.

Vardagsrum

Vardagsrummet är stort till ytan och har plats för en rejäl soffgrupp med tillhörande möblemang samt en matgrupp om man önskar. Väggarna är vitmålade med en röd fondtapet vilket ihop med det mörka golvet ger ett ombonat och hemtrevlig rum. Det är från vardagsrummet vi når bostadens inglasade balkong i rakt söderläge som med sina stora fönsterpartier skänker rikligt med ljus till rummet.

Sovrum

Bostadens tredje sovrum nås från vardagsrummet och har ljusinsläpp från fönster i söder. Här är väggarna vitmålade med en fondtapet och vi har en skön heltäckningsmatta på golvet för en varm känsla. Här finns gott om plats för säng, arbetsplats samt förvaringsmöbel.

Välkommen hem.

Dokument (pdf)

Planlösningar Stadgar Kallkällan 2018 Frågelista Energideklaration Årsredovisning 2021-2022

Länkar

Film Föreningens hemsida

Allmän information

Antal rum

4 varav 3 Sovrum

Boarea (BOA)

83 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Ostgatan 6

Ort

Göteborg

Kommun

Göteborg

Lägenhetsnummer BRF

207

Våningsplan

9 av 9

Markägare

Marken är tomträtt

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Uteplatser

Balkong

Inglasad balkong i rakt söderläge. Inglasningen går att skjuta åt sidan för en helt öppen balkong för sommarens varmaste dagar. Grå matta på golvet, belysning samt eluttag.
Balkongen har utsikt över föreningens gemensamma lekplats.

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB Brf Kallkällan i Göteborg

Organisationsnummer

757200-9186

Allmän information

HSB Brf Kallkällan ligger i Kallebäck med närhet till det natursköna Delsjöområdet.

Föreningen bildades år 1958 och äger sju fastigheter med adress Gräddgatan 2-10, Ostgatan 2-22 samt Kallebäcksvägen 11 och 13.

Sammanlagt finns 449 bostadslägenheter fördelat på 447 bostadsrätter och två hyresrätter varav den ena disponeras som gästlägenhet för medlemmarna. Husen uppfördes 1961-1963. Föreningen har också 4 lokaler.
Lokalerna utgörs av: Hobbyrum, föreningsexpedition, samlingslokal samt en lokal på Kallebäcksvägen för uthyrning.

Fastigheterna har en total lägenhetsyta om cirka 32 213 kvadratmeter och ca 697 kvadratmeter lokalyta.

Genomförda renoveringar:

2022
Installation av laddstolpar för elbilar.

2020-2021
Hissbyte av samtliga 16 st hissar i föreningen.
Ommålning av parkeringsplatser.

2017-2018
Renovering av tvättstugorna med byte av vissa av maskinerna samt byte av avloppsstammar i bottenplattan. Man har även utökat antal tvättstugor från 2 st till 3 st i vissa av husen på Ostgatan/Gräddgatan.
Byte av porttelefoner.

2016
Uppgradering av fiberinternet från 100 Mbit/s till 250 Mbit/s.
Renovering av lekplatsen mellan Kallebäcksvägen 11 och 13.
Renovering och putsning av norr-fasad på Kallebäcksvägen 11A,
Renovering av tvättstugorna med byte av vissa av maskinerna samt byte av avloppsstammar i bottenplattan. Man har även utökat antal tvättstugor från 2 st till 3 st i husen på Ostgatan.

2015
Takomläggning på Ostgatan 18-22 samt Gräddgatan 6-10.
Installation av fiberinternet via bredbandsbolaget.
Påbörjad renovering och putsning av norr-fasad på Kallebäcksvägen 13A, färdigställd 2016.

2014
Takomläggning på Ostgatan 2-8 samt Ostgatan 12-16.

2013
Förändrad sophantering.
Renovering av samlingslokalens kök.
Sanering av PCB-haltig färg på Kallebäcksvägen 11-13.

2012
Kontinuerlig ansning och skötsel av planteringar och växter
Byte av belysningar i trappuppgångar och våningsplan.

2010
Utbyte av flera tvättmaskiner och torktumlare.

2007- 2009:
Byte av stammar samt samtliga badrum
Ventilationssystemet renoverat
Balkongrenovering
Tilläggsisolering av fasad och vindsutrymme
Fasadrenovering
Fönsterbyten
El-renovering

Kommande/pågående renoveringar:
Föreningens fastigheter är i mycket bra skick efter den omfattande renoveringen och det innebär att styrelsen inte kan se några stora renoveringsbehov inom de närmaste åren förutom det som finns i underhållsplanen.
Just nu pågår ett projekt där man installerar laddstolpar för laddbara bilar och solceller för att driva dessa.

Ekonomi:
Föreningens ekonomi är god. Styrelsen har planerat att höja månadsavgifterna med 1% vid årsskiftet 2022-2023.

Gemensamma utrymmen:

Gästlägenhet
Det finns en lägenhet i entréplan på Ostgatan 16 som kan användas av medlemmarna som övernattningslägenhet för besökande. Lägenheten har fyra sängplatser, dusch och kök med matplats. En natt kostar 300 kr, två nätter/helg kostar 500 kr och en vecka kostar 1 500 kr.

Föreningslokal
Kan lånas för barnkalas och andra tillställningar. Lokalen har plats för max 50 personer och ligger på baksidan av Ostgatan 18-22. Här finns kök och två rum som kan skiljas av med en vikvägg.

Grillar
På innergårdarna finns grillar uppsatta. Perfekt för mysiga grillkvällar.

Hobbyrum
Föreningen har ett hobbyrum där medlemmarna kan pyssla och snickra.

Källarförråd
Varje lägenhet har ett källarförråd om ca 2-6 m2 i samma hus som lägenheten. Källarförråden har låsbara dörrar och rejäla plankväggar.

Matkällare
I föreningen finns även s.k. matkällarförråd som kan hyras för 20 kr/månad.

Cykelförråd
Gemensamma cykelförråd för samtliga boende finns och det går också att hyra en plats i mindre cykelförråd med högst 8 platser för 10 kr/månad.

Tvättstuga
I varje hus finns 2-3 tvättstugor som medlemmarna kan utnyttja. Tvättstugorna renoverades under 2017/2018.
Varje tvättstuga har 2 st tvättmaskiner, 1 st torktumlare samt ett separat torkrum.

Parkering:
Föreningen tillhandahåller parkeringsplatser av olika slag till medlemmarna.
För att ansöka om en parkeringsplats/garage behöver man först tillträda bostaden.
Parkering utomhus kan hyras för 250 kr/mån.
I området finns även betalparkering för gäster.

Garage
Det finns tre olika sorters garage i föreningen: Kallgarage (450 kr/mån), varmgarage (550 kr/månad).
För mer information, se föreningens hemsida: http://brfkallkallan.se/faciliteter/garage/

MC-parkering
MC-plats i garage finns för uthyrning till en kostnad om 400kr/mån.

Kabel-TV / bredband
TV: Analog och digital TV via Telenor. Ett basutbud av TV-kanaler ingår i månadsavgiften.
Internet: Fiberinternet (250 Mbit/s) via Telenor ingår i månadsavgiften. Fiber upp till 1 Gbit/s möjligt.
IP-Telefoni: Ingår i månadsavgiften via Telenor. (Samtalstaxa tillkommer).

Förvaltare
HSB sköter den ekonomiska förvaltningen och bredablick den tekniska förvaltningen.
Fastighetsskötseln handhas av Primär Fastighetsskötsel.
För att bli medlem i bostadsrättsföreningen krävs medlemskap i HSB mot en kostnad av 525 kr/person (varav 500kr i deposition som återfås vid utträde). Årsavgiften är 300 kr.

Ovanstående information grundas på information från styrelsen, årsredovisningen och hemsidan: http://brfkallkallan.se/.

BYGGNADSÅR
1961-1962

TILLÅTER FÖRENINGEN DELAT ÄGANDE
Ja

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 449
Antal lokaler: 4
Antal hyresrätter: 2

Antal lägenheter

449

Byggnader

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

5 822 SEK/månad

Andelstal

0,0025070

Andelstal insats

0,25070 %

Andel av månadsavgift

0,25070 %

Överlåtelseavgift

1313 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

525 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

300 SEK/månad

Försäkringskostnad

195 SEK/månad

Summa driftkostnad

495 SEK/månad

Antal personer i hushållet

1

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

106 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

117 kWh/m²

Energiklass

E

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy