Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
8 995 000 SEK / Enligt ök
Adress
Tideliusgatan 65, Södermalm, Stockholm
Typ
Bostadsrätt
KVM
90 kvm
Avgift
0 SEK / mån
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Välkommen till Tideliusgatan 65 en härligt ljus och trivsam lägenhet! Bostaden har en tilltalande planlösning med tre bra rymliga sovrum, balkong mot grönskande innergård samt vardagsrum och kök.

I entré till bostaden finner du en rymlig och trivsam möblerbar hall, extra wc till vänster vid kapprummet samt klädkammare snett till höger om ytterdörren. Majoriteten av bostaden har parkettgolv genomgående över dess utrymme. Stilrent kök som är perfekt för större bjudningar eller för familjemiddagar. Badrum innehar gott om plats för badkar samt tvättmaskin med ett anslutet fönster. Det höga läget är fritt och utan insyn till något av rummen. Planlösningen är mycket praktisk med två sovrum som är fil samt master bedroom som har en direkt anslutning till den rymliga balkongen som ligger i soligt läge.

Bostaden ligger på ett av Söders trevligaste samt familjära kvarter, ett flertal parker finns i området som innehar lekplats. Bostadens placering är några meter ifrån dagis som ger föräldrarna en bra möjlighet att lämna av barnen i samma veva som man ska till jobbet eller ett kortare gångavstånd om man jobbar hemifrån.

Föreningen är välskött och har god ekonomi med låg belåningsgrad.

Allmän information

Pris

8 995 000 SEK (Enligt ök)

Antal rum

4 varav 3 Sovrum

Boarea (BOA)

90 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Tideliusgatan 65

Ort

Stockholm

Kommun

Stockholm

Beskrivning av övriga upplåtna utrymmen

Källarförråd

Lägenhetsnummer BRF

0087

Våningsplan

3

Markägare

Marken är tomträtt

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Pinnpojken

Organisationsnummer

7696062228

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Pinnpojken är en äkta bostadsrättsförening som registrerades år 2000 och består av 111 lägenheter med bostadsrätt, 11 lokaler med hyresrätt samt 80 garageplatser. Föreningen har varit en välskött förening över en lång period med en hög soliditet senaste fem åren.

HISTORIA
Kvarteret byggdes runt i mitten av 1960-talet och blev namngivet av folkläraren Carl Herman Tidelius (1854-1927) som började som lärare i Maria/Katarina Folkskola. Barnen kom oftast inte till skolan eftersom de flesta hade brist på kläder och skor så Tidelius gav bort sina egna skor och kläder till barnen och "tiggde" kläder och pengar från mer välbärgade söderbor. Hans engagemang gentemot eleverna resulterade i att ännu fler barn fick möjligheten att gå på skolutflykter och gjorde de ännu mer engagerade.

EKONOMI
Föreningen har en mycket bra ekonomi. De har ombildat och sålt av två hyresrätter som då resulterar i att de har kunnat amortera 7 000 000 kr. De har inga planerade avgiftshöjningar det kommande året. Föreningen har 13 st hyreslägenheter vilket motsvarar ett dolt kapital på ca 70 mkr.

BREDBAND/TV
Föreningen är ansluten till fiber till Bredband2 och varje lägenhet är ansluten med 100 Mbit/s bredbandsuppkoppling som ingår i avgiften.
Föreningen har ett avtal med ComHem där nedanstående analoga kanaler ingår i basutbudet:
- SVT1
- SVT2
- SVT24
- SVTB
- Kunskapskanalen
- TV4
- Lokalkanalen

För utökat kanalutbud ska man som ny bostadsrättshavare kontakta Comhem.

GEMENSAMMA YTOR
Barnvagnsrum. cykelförråd, miljörum samt en del föreningslokaler som beskrivs nedan:

Föreningslokal
I port 59 på bottenvåningen finns en föreningslokal på ca 40 kvm. Lokalen kan hyras ut för tillställningar som exempelvis barnkalas. Lokalen är relativt fräsch med en renovering som gjordes under 2017.

Hobbylokal
I port 53 finns det en verkstadslokal med olika slags verktyg som kan nyttjas av medlemmar, det finns bl.a. bandsåg, cirkelsåg och pelarborrmaskin.

Gym
I port 53 finns ett gym som får nyttjas av alla i föreningen.

Grill
Gemensam grill som nyttjas av alla i föreningen.

GARAGE
Garage finns med två tvätthallar som har tillgång till varmt och kallt vatten. I anslutning till garaget finns ett däckförråd och med några laddplatser för elbil. Hyran för medlemmar är 1100 kr/mån (höst 2022).

Brf bildades

2000

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Uppvärmning och ventilation

Fjärrvärme

Utförda renoveringar

År 2016: Fasaden renoverades samt balkongerna och samtliga fönster byttes ut.
År 2019-2020: Renoverades alla trapphus

Kommande renoveringar

Inga kommande renoveringar

Övriga utrymmen i föreningen

Föreningslokal
Hobbyrum och snickeri
Motionsrum
Tvättstugor, 2 st
Miljörum
Barnvagns- och cykelrum
Garage, 80 platser

Byggnader

Byggår

1968

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Andelstal

0,96896

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

118 kWh/m²

Energiklass

E

Besiktningsman

Jan Andersson, Valvet Förvaltning

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Boendekalkyl