Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
4 995 000 SEK / Utgångspris
Adress
Fabrikörvägen 6, Nacka Strand, Nacka Strand
Typ
Bostadsrätt
KVM
68 kvm
Avgift
4 607 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Exklusivt boende med havsutsikt

Kontakta mäklaren för att boka privatvisning!

Välkommen hem till denna trevliga och ljusa bostad i Nacka Strands omtalade projekt No. 4. Detta är lägenheten för dig som ställer höga krav på ditt boende, med stora fönsterpartier, specialbyggt kök och en magnifik utsikt över Stockholms inlopp. Lägenheten är läckert planerad med en modern öppen planlösning och ett genomgående ljuspigmenterat ekgolv. Köket är unikt och specialritat för projektet med påkostade detaljer som eklådor och köksbänk i natursten samt vitvaror från Siemens.

I anslutning till det ljusa sovrummet, även det med havsutsikt, har man en generös walk-in-closet. Badrummet andas hotellkänsla med mörkgrå granitkeramik, väggar i natursten, stor spegel med förvaring, takdusch och tvättpelare dolt bakom draperi. Från vardagsrummet nås den ca 11 kvm stora balkongen med vidsträckt utsikt över Stockholms inlopp, Blockhusudden och Lidingö. Balkongen har plats för såväl matplats som utemöbler och grill.

Trevlig förening med flertalet faciliteter såsom övernattningslägenhet, co-working rum, och en alldeles egen biosalong som rymmer stora sällskap. Som medlem får du också tillgång till appen OP World med bl.a. lokalbokningar, digital boendepärm, chattforum och digital concierge. Garage finns i huset med hiss i direkt anslutning till lägenheten. Föreningen har en förskola som hyresgäst vilket förenklar vardagen för barnfamiljer.

För de boende i Nacka Strand är de goda båtkommunikationerna mycket uppskattade med såväl skärgårdsbåtar som pendelbåtar. Med SL-kortet tar du dig till bland annat Nybroplan, Djurgården, Frihamnen och Lidingö. Cykeln får medtagas. Från torget finner du bussar som tar dig till Slussen på ca 10 minuter och kommunen har planer att på sikt bygga tunnelbana vid Nacka Forum.

Området erbjuder ett stort serviceutbud med bland annat frisör, skönhetssalong, blomsteraffär, SATS-gym, kemtvätt, bank, bageri och restauranger. Värt att nämna är Savör Bageri och - nere vid vattnet - populära Restaurant J som med sitt fina läge vid vattnet bjuder in till trevliga sommarkvällar. Ett par minuter bort ligger också Nacka Forum, bestående av fyra plan med ca 150 butiker, restauranger och caféer. Givna utflyktsmål i närheten är att ta strandpromenaden till Svindersviks bryggcafé, en båttur till Fjäderholmarna eller ett besök i naturreservatet Nyckelviken med dess vackra natur, möjlighet till klippbad och härliga och motionsspår med utegym.

Allmän information

Pris

4 995 000 SEK (Utgångspris)

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

68 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Fabrikörvägen 6

Ort

Nacka Strand

Kommun

Nacka

Lägenhetsnummer BRF

07.1102

Våningsplan

5

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Fabrikören i Nacka

Organisationsnummer

769630-9256

Allmän information

Brf Fabrikören i Nacka är en äkta bostadsrättsförening som äger marken. I föreningen finns 113 bostadsrätter samt en hyreslokal som inrymmer förskola. Fastigheten tillträddes i sin helhet under 2018.

TV och bredband levereras via Ownit och föreningen har en gemensam gruppanslutning.
Kostnaden för detta inkluderas i redovisad månadsavgift.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

TV och bredband levereras via Ownit och föreningen har en gemensam gruppanslutning.
Kostnaden för detta inkluderas i redovisad månadsavgift.

Uppvärmning och ventilation

Fjärrvärme/ FTX

Byggnadskommentar

Brf Fabrikören i Nacka är en äkta bostadsrättsförening som äger marken. Föreningen äger 53,9% av fastigheten Nacka Sicklaön 369:32. I föreningen finns 113 bostadsrätter samt en hyreslokal som inrymmer förskola. Fastigheten tillträddes i sin helhet under 2018.

Utförda renoveringar

Fastigheten konverteras från lokaler till bostäder under 2016-2018. och totalrenoveras i sin helhet.

Kommande renoveringar

Utöver garantiarbetena finns inga planerade renoveringar.

Övriga utrymmen i föreningen

I föreningen finns övernattningslägenhet, biograf, co-working rum, barnvagnsrum, cykelrum, rullstolsrum, hobbyrum, innergård och tvättstuga.

Föreningen har en lokal om 925 kvm som hyrs ut till en förskoleverksamhet. De tillträdde 2019-01-01 och kontraktet löper t.o.m. 2033-12-31. Detta är en intäkt som utöver månadsavgifterna går till föreningen.

Antal lokaler

1

Antal lägenheter

113

Lån i BRF per kvm

22 454

Byggnader

Byggår

2016-2018

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

4 607 SEK/månad. I avgiften ingår värme, kallvatten, bredband & kabel-tv (grundutbud)

Avgiftsförändringar

Föreningen höjde månadsavgiften i oktober 2022 med 8%. Inga andra planerade avgiftsförändringar (Viredo, 2022-10-26)

Andelstal

0.79756%

Andel av månadsavgift

0.80%

Kommentar

Driftskostnaden kan variera beroende på livsstil och konsumtion.

Överlåtelseavgift

1207,5 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Hushållsel

200 SEK/månad

Försäkringskostnad

250 SEK/månad

Summa driftkostnad

450 SEK/månad

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Garage finns i fastigheten för medlemmarna att hyra, då medlemmen får ett parkeringstillstånd till garaget. Till detta är det en separat kö. Kostnaden för detta är 1000 kr/månad.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

91 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

81 kWh/m²

Energiklass

D

Besiktningsman

Isak Franzén

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Nacka Strand ligger precis intill Stockholms inlopp och är en växande stadsdel med stora framtidsplaner som förenar historia, nutid och framtid. Här bor du nära vattnet och skärgården samtidigt som kommunikationer, stort serviceutbud och Stockholm ligger nära till hands.

I området passerar flera busslinjer och på Augustendalstorget går bussar som tar dig till Slussen på 10-15 min. En kort promenad bort finns både hållplats för motorvägsbussar och Nacka Forums stora bussutbud. Men framför allt kan du ta någon av SL-båtarna in till stan på endast 25 min. De trafikeras frekvent mellan Nybroplan, Djurgården, Frihamnen och Lidingö. Cirka 2030 kommer också tunnelbanenätet inkludera Nacka, med station vid Nacka Forum/Nacka Strand. Nere vid kajen finns även flera båtlinjer via Waxholmsbolaget som tar dig till Fjäderholmarna och vidare ut i skärgården.

Området erbjuder ett stort serviceutbud med bland annat nyöppnad matbutik, frisör, skönhetssalong, blomsteraffär, SATS, kemtvätt, bank, café Savör, italiensk delikatessbutik och flera populära restauranger som Restaurang J. Flera av restaurangerna ligger längs kajen och området har ett bilfritt stråk där man kan njuta av god mat, viloplatser intill vattnet, champagnebar och hela området sjuder av liv och andas utomlandskänsla på sommaren. Intill promenadstråket ligger också en minigolfbana med bar, padelbanor, bergsklättring, kallbadhus, Njuta SPA och populära gymmet BOOST. Området besöks också frekvent av foodtrucks som t.ex. Urban Deli och inte att förglömma den stationära foodtrucken Funky Chicken som serverar prisvinnande hamburgare som sägs vara topp 10 i världen.

I området finns även vackra Hotell J som erbjuder övernattning, konferens och brunch. Nacka Strand är också Stockholms Fashion district där boende ofta bjuds in till utförsäljningar och här ligger Nackamässan som också har många spännande events och mässor.

Några minuter bort ligger Nacka Forum, ett av Stockholms största köpcentrum, bestående av 4 plan med närmre 150 butiker, flera restauranger och cafeér.

Strax intill Nacka Strand finner ni naturreservatet Nyckelviken med dess vackra natur och ljuvliga promenadstråk och motionsspår. Här finns flera högt belägna utsiktsplatser med helt enastående vyer, badplatser, 4-h gård och café.

Flera förskolor finns i närområdet som bl.a. Nacka Strands förskola och Skeppet. För de äldre barnen finns i området Nacka strands skola (F-3), Internationella Engelska skolan (4-9) och flera gymnasium.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta