Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Hörningsnäsvägen 30, Centrala Huddinge, Huddinge
Typ
Bostadsrätt
KVM
66 kvm
Avgift
3 144 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Fräsch 3:a med låg avgift och centrumnära läge!

Hjärtligt välkomna till Hörningsnäsvägen 30 och denna fräscha och charmiga 3:a!
Här bor ni på välplanerade kvadratmeter med centrumnära läge i en av Huddinges populäraste föreningar. Bostaden är i mycket gott skick med välrenoverade ytor samt välbevarade, tidstypiska detaljer. Lägenheten inrymmer 2 praktiska sovrum, generöst vardagsrum med vy över den lummiga innergården, stambytt och helkaklat badrum med tvättmöjligheter samt ett utmärkt kök i fräscht utförande där matplats för 4-6 personer ryms invid ett vackert burspråk.

På kort gångavstånd från lägenheten nås Huddinge centrum som erbjuder ett brett utbud av butiker, restauranger och kaféer samt goda kommunikationer i form av buss och pendeltåg.

Klockarbacken 8 är en välrenommerad bostadsrättsförening känd för låg avgift och god ekonomi, föreningen har dessutom flertalet gemensamma utrymmen för medlemmarna att utnyttja. På senare år har föreningen genomfört stambyten, fönsterbyten samt en rad andra väsentliga renoveringsarbeten. Belåningsgraden är låg och föreningen har fortfarande ett drygt dussin hyreslägenheter som innebära dolda intäkter för framtiden.

Sammanfattningsvis en bostad i gott skick, med låg avgift nära centrum i en riktigt trygg och stabil förening!
Vid intresse, kontakta ansvarig mäklare.

Rumsbeskrivning

---Hall
Här möts ni av en ljus hall med vackert enstavs-trägolv som löper vidare genom hela bostaden. Precis innanför dörren finns tamburhylla samt utmärkt förvaring bakom inbyggda överskåp samt stående garderober.

---Sovrum 1
Praktiskt sovrum invid hallen. Väggarna är målade i en mjuk grön ton och här ges utrymme för säng och skrivbord.

---Kök
Köket är praktiskt disponerat med ett stilfullt utförande, här finner vi vita skåpluckor med välbevarade originalbeslag, massiv arbetsbänk i trä, gott om förvaringsskåp samt en rymlig matplats vid burspråk som vetter mot det intilliggande villaområdet. Den maskinella utrusningen består av:
*Diskmaskin
*Spishäll
*Ugn
*Kyl & Frys i fullstor storlek.

---Sovrum 2
Väl tilltaget sovrum i lugnt läge med rum för dubbelsäng. Samma vackra enstaviga trägolv som i övriga lägenheten möter de ljust målade väggarna och ger en sober och lugn känsla. Gott om rum för ytterligare förvaring eller skrivbord om så önskas.

---Vardagsrum
Bostadens naturliga samlingspunkt är såklart vardagsrummet! Här finner ni ett generöst vardagsrum med stora fönster som vetter mot föreningens lummiga innergård. Rummet erbjuder gott om plats för soffgrupp, tv-möbel samt matsalsbord för större sällskap. Utmärkt att duka upp för större tillställningar.

---Badrum
Stambytt badrum i helkaklat utförande. Här finns:
*Duschplats med glas-vik-dörrar.
*Tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare
*WC
*Handfat med spegelskåp ovan

Dokument (pdf)

Planlösningar Energideklaration ÅR- 21 Stadgar 2021

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Boarea (BOA)

66 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Hörningsnäsvägen 30

Ort

Huddinge

Kommun

Huddinge

Lägenhetsnummer BRF

113

Våningsplan

2

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Klockarbacken 8

Organisationsnummer

769620-1958

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Klockarbacken 8 bildades år 2009 och förvärvade i samband med det fastigheten Huddinge Klockarbacken 8. Föreningen består av charmiga 50-tals byggnader belägna på Förrådsvägen 21-25, Hörningsvägen 28-36 och Ängsnäsvägen 1-9, 2-6. Föreningen består av 5 huskroppar med 176 lägenheter varav 162 upplåts med bostadsrätt. Resterande 14 lägenheter upplåts med hyresrätt. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad. Föreningen har en hemsida där man kan läsa om aktuella händelser, förenings historia samt ladda ner informationsblad. Besök den på: www.brfklockarbacken8.se

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE FÖRÄNDRINGAR
Föreningen har i dagsläget inte beslutat om någon avgiftsförändring.

TILLÅTER FÖRENINGEN DELAT ÄGANDE
Ja

ÖVRIGT
Föreningen har en lokal som hyrs ut för privat bruk eller företagsverksamhet. Lokalen ligger i källaren på Ängsnäsvägen 3 och kan hyras av föreningens alla medlemmar/hyresgäster samt utomstående. Du måste dock ha fyllt 18 år för att få hyra lokalen och den rymmer max 15 personer. För att hyra lokalen, ring 076-61 48 188.
Föreningen har även tillgång till ett hobbyrum. Där finns det möjlighet för alla medlemmar/hyresgäster att ägna sig åt olika projekt, som t.ex. måla och snickra. Rummet ligger i källaren på Ängsnäsvägen, mellan port 3 och 5.

I föreningens finns det 3 stycken tvättstugor. Dessa hittar du på Ängsnäsvägen 3, Ängsnäsvägen 7 & Hörningsvägen 28. Samtliga tvättstugor har tvättmaskiner, torkskåp, torktumlare samt mangel. I tvättstugan på Ängsnäsvägen 3 finner du även en grovtvätt. Bokning till tvättstugorna görs via föreningens hemsida.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Grundutbud för analog-tv eller via fiber ingår i avgiften. Fiber via Bredbandsbolaget (100 Mbit/S) ingår i avgiften.

Uppvärmning och ventilation

Fjärrvärme.
Självdrag.

Byggnadskommentar

Flerfamiljshus

Utförda renoveringar

Planerade renoveringar:
Genomförda renoveringar
2021 - Fönsterbyte
2018 - Stamspolning
2015 - Förbättrad dränering av mark på Ängsnäsvägen
2014 - Utökning av parkeringsplatser
2013 - Renovering av tak, fasad.
2011 - Nya tvättmaskiner i tvättstugorna
2009 - Installation av ett nytt ventilationssystem
2009 - Stambyte V/A och Elinstallationer

Övriga utrymmen i föreningen

Föreningen har flertalet gemensamma utrymmen: 3 st tvättstugor, bokningsbar föreningslokal, hobbyrum och cykel-/barnvagnsrum.

Till lägenhet hör ett vindsförråd samt ett matkällarförråd. Det går att hyra ytterligare förråd genom föreningen.

Antal lägenheter

176

Byggnader

Byggår

1954

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

3 144 SEK/månad

Beskrivning månadsavgift

Bredband 145 kr/mån

Avgiftsförändringar

Framtida avgiftsändringar (gäller inte tillägg) - är idag inte känt enligt mäklarbild framtagen 24/10-22

Andelstal

0,0080697

Andel av månadsavgift

0,0082

Överlåtelseavgift

1208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Parkering

Parkeringsbeskrivning

80 parkeringsplatser. Går att hyra för 210 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö. Det finns möjlighet att ansöka om parkering hos grannföreningar i området. I området finns även avgiftsparkering.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy