Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår
Aktuellt bud: 1 300 000 SEK

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 245 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Torekovsgatan 20C, Sorgenfri, Malmö
Typ
Bostadsrätt
KVM
46 kvm
Avgift
3 471 SEK / mån
Rum
2 rum

Underbar tvåa högst upp och med stor balkong

Här på den sydliga gaveln av brf Rönnen har ni en unik möjlighet att bo högst upp med fönster i tre väderstreck och med stor insynsskyddad balkong i sydväst. Denna lägenhet tickar alla boxar, genomgående på gavel, smart planlösning, fint skick, stabil förening och lugnt trafikfritt läge.
Välkomna hem!

Rumsbeskrivning

ENTRÈ
Rymlig och luftig entré centrerar lägenheten. Parkett på golvet och vitmålade väggar. Här finns gott om plats för förvaring i garderober, avhängningsplats och en praktisk klädkammare.

SOVRUM
Lagom stort sovrum med gott om plats för stor säng och sovrumsmöbler. Slipat furugolv och vitmålade väggar. Garderober för klädförvaring.

KÖK
Praktiskt planerat kök med liten matplats. Köket är utrustat med gasspis, fläkt, Kyl/frys (Ikea 2016) och diskmaskin (Ikea 2016). Köksinredningen installerades 2016 och är från Ikea.

BADRUM
Helkaklat badrum med dusch, tvättställ och wc.

VARDAGSRUM
Luftigt vardagsrum med fönster i två väderstreck och utgång till den stora balkongen i söderläge. Golvet pryds av stavparkett av ek och väggarna är vitmålade.

Dokument (pdf)

Planlösningar Rönnen Välkommen hem broschyr Rönnen Årsredovisning 2018 Rönnen Energideklaration Rönnen Stadgar redovisning 2021

Länkar

Film

Allmän information

Pris

1 245 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

46 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Torekovsgatan 20C

Ort

Malmö

Kommun

Malmö

Lägenhetsnummer BRF

32

Våningsplan

4 av 4

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Rönnen i Malmö

Organisationsnummer

746000-5544

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Rönnen i Malmö är en äkta förening som förvaltar den friköpta fastigheten Visheten 1. Fastighetens adress är Torekovsgatan 20A-C. Föreningen bildades samma år som byggåret 1943 och består av 32 st lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt.

EKONOMI
HSB sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse;
Överlåtelseavgift 2,5 % av gällande prisbasbelopp, köparen betalar (1183 kr år 2020)
Pantsättningsavgift 1 % av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (473 kr år 2020).
Köparen blir medlem i HSB och betalar en medlemsavgift på 500 kr samt en årsavgift på 300 kr. Medlemsavgiften deponeras och återfås vid utträde ur HSB.

Föreningen höjde avgiften senast 2020-04-01 med 3%. Föreningen kommer ha mindre avgiftshöjningar löpande för att undgå enskilda stora höjningar. Under året 2023 kommer avgiften behöva höjas med 7% på grund av rådande marknad. (kontrollerat 2022-11-29)

UNDERHÅLL/RENOVERINGAR
90-talet Rörledningar för kall- och varmvatten
90-talet Fönster
90-talet Fasad, balkonger och trapphus
2005-2006 Badrum renoverade av föreningen
2009 Tak renoverat
2011 Trädgård, nya rabatter
2011 Tvättmaskiner och torktumlare
2012 Ljuddämpande takplattor i trapphusen
2013 Radiatorer i huset och i lägenheterna
2013 Ny uppsättning utemöbler i bersån
2014 Trapphus ommålat och ny takarmatur
2015 Relining av avloppstammarna, long line (strumpa) i huvudstammarna och spray line i lägenheterna.
2017 Bytt markstuprör och avloppsrör i tvättstuga, takbyte på uteförråd, lösa ledstänger i trapphus åtgärdade.
2018 Spolning avloppstammar och stick i lägenheter, brandskyddsåtgärder såsom t.ex. brandtätningar, brandvarnare i gemensamma utrymmen, pulversprinkler i Miljöhus och Vaktmästarförråd, nya dörrstängare på källardörrar, ventilbyte vattenledningsstammar (VVC) källare.
2019 Torkskåp inköpt till tvättstuga, OVK genomförd samtliga lägenheter, betonglagningar och målning utemiljö samt tvättstuga, lagning av kakelvägg i tvättstuga, beskärning av lind, fruktträd och buskar i trädgård, nya cykelställ till innergården, elbesiktning av hela fastigheten och åtgärder

Kommande renoveringar:
2020 planerar föreningen att byta ventiler på vatten-/värmeledningar i källaren samt se över hängrännor och stuprör enligt underhållsplan. När översynen av hängrännor och stuprör sker, kommer föreningen även se över fasad samt balkonger för eventuella åtgärder av dessa. I dagsläget är inga vidare beslut tagna

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Cykelrum i källaren samt möjlighet att låsa in barnvagnar i styrelserummet. I källaren finns en tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Separat torkrum med avfuktare. Mangel finns.

Kabel-TV & BREDBAND
Kabel-TV via Com Hem, ingår i avgiften.
Internet via HSB Bolina (fiber). Avtal finns med ett flertal internetleverantörer till förmånliga priser.
Säljaren betalar idag 100 kr/månad för bredband. Styrelsen är i förhandling gällande kollektivt bredbandsavtal för framtiden.

GARAGE & PARKERING
Boendeparkering på gatorna inom Östra Sorgenfri och därmed också Brf Rönnen. Läs mer och ansök om boendeparkering på www.malmo.se/boendeparkering.

ÖVRIGT
I föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter.

KONTAKT
Hemsida: www.hsbronnenmalmo.se
E-post: hsbronnenmalmo@gmail.com

Uppgifterna är hämtad från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

TILLÅTER FÖRENINGEN DELAT ÄGANDE
Ja

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 32

Antal lägenheter

32

Byggnader

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

3 471 SEK/månad

Andelstal insats

3,42360

Andel av månadsavgift

3,42360

Överlåtelseavgift

1 183 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

473 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta