Länk kopierad!

Visningar

sön 26 mar 12:00 - 12:45
Välkomna!
mån 27 mar 17:15 - 17:45
Välkomna!

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
5 495 000 SEK / Utgångspris
Adress
Tegnérlunden 6, Vasastan, Stockholm
Typ
Bostadsrätt
KVM
50 kvm
Avgift
1 974 SEK / mån
Rum
2 rum

Optimalt planerat och mycket snyggt med solig balkong!

I absolut bästa läge vid härliga Tegnérlunden finner ni denna fantastiska 2:a med balkong och ett underbart fönsterparti som sträcker sig längs hela lägenheten! Här bor ni otroligt bra i modern fastighet med alla bekvämligheter som t.ex. hiss rakt ner till bra garage i huset. Trevligt vardagsrum delvis i öppen plan till kök med utgång till den fina balkongen. Stort härligt sovrum. Genomgående mycket bra förvaring. Rymligt stilrent badrum med tvätt/torkmaskin. Perfekt boende i mycket lugnt gårdsläge och samtidigt oerhört centralt till allt som området har att erbjuda. Låg avgift där även bredband ingår i lågt belånad förening. Garage i huset. Välkomna!

Rumsbeskrivning

Lägenheten disponeras enligt följande:
- Välkomnande hall med platsbyggda garderober och smidig sittyta. Klinker med värmegolv. Säkerhetsdörr.

- Trevligt vardagsrum med stort fönsterparti med gott om plats för såväl soffgrupp som riktigt stor matsalsdel. Platsbyggd hylla/förvaring. Ekparkett.

- Bra ljus köksdel i delvis öppen plan mot vardagsrum med utgång till den fina balkongen via helglasad balkongdörr. Köket är utrustat med spishäll, spisfläkt, varmluftsugn, kyl/frys och diskmaskin. Till detta kommer bra förvaring med luckor i ek från Bucks and Spurs och goda arbetsytor med bänkskivor i slittålig kompositsten.

- Rofyllt sovrum med stora fönster. Stor platsbyggd garderob med skjutdörrar som täcker det flesta krav man kan ha på förvaring. Ekparkett.

- Snyggt badrum utrustat med dusch med duschväggar, toalett, handfat med kommod, handdukstork och Kombinerad tvätt/torkmaskin. Värmegolv.

Dokument (pdf)

Planlösningar ÅR 2021 Sign Brf Barnhusväderkvarnen 30 Stadgar 2020 Energideklaration

Länkar

Film

Allmän information

Pris

5 495 000 SEK (Utgångspris)

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

50 kvm

Areauppgift enligt

Mätning

Gatuadress

Tegnérlunden 6

Ort

Stockholm

Kommun

Stockholm

Lägenhetsnummer BRF

00104

Våningsplan

3

Markägare

Marken är tomträtt

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Barnhusväderkvarnen 30

Organisationsnummer

769603-6719

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Äkta bostadsrättsförening som bildades 1998 och förvärvade fastigheten år 2000. Föreningen har en mycket stabil och välskött ekonomi. Föreningen upplåter sammanlagt 23 lägenheter med bostadsrätt samt två lokaler med hyresrätt. I fastigheten finns även ett garage för 12 bilar och till garaget kommer man direkt med hissen i trapphuset. Föreningen förvaltas av Botema Fastighets AB.
Föreningen tillåter delat ägande.

För mer info vänligen se:
https://barnhusvaderkvarnen30.brfnet.se/

Brf bildades

1998

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Utförda renoveringar

Fastighetens byggnad färdigställdes 1968 och är i mycket gott skick. Föreningen förvaltas av Botema Fastighets AB. Under senare år har bland annat följande arbeten utförts:

2014 - Byte av hiss. Omfogning av fasaden. Installation av fibernät.
2017 - Renovering av källare, tvättstuga och garage. Byte av passagesystem i fastigheten. Relineing av avloppsystem.
201 9- OVK-besiktning.
2021- Personhissen i fastigheten byts ut.

Löpande underhåll har skett sedan föreningen förvärvade fastigheten 2000.
En utarbetad underhållsplan löper på sedan 2010 och följs upp och justeras varje år.
Underhållsplanen är ett verktyg för att skapa trygghet i boendet och för att säkra fastighetens värde över tid.

Övriga utrymmen i föreningen

Fräsch och välutrustad tvättstuga som man kan komma ner till med hiss.
Tillgång till ett källarförråd.

Antal lokaler

2

Antal lägenheter

23

Byggnader

Byggår

1968

Hiss finns

Ja

Hisskommentar

Två bra hissar.

Ekonomi

Månadsavgift

1 974 SEK/månad

Beskrivning månadsavgift

Värme, vatten och bredband.

Andelstal

2,52450

Andelstal insats

Uppgiften har ej gått att få fram

Andel av månadsavgift

2,52

Överlåtelseavgift

1208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är inte pantsatt

Driftskostnad

Årlig elförbrukning

1 728 kWh/år

Hushållsel

277 SEK/månad

Försäkringskostnad

250 SEK/månad

Summa driftkostnad

527 SEK/månad

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Garage i fastigheten med 12 platser, (avgift 2 420 kr/månad). Separat kö. Det finns även alternativa garage i området. Boendeparkering i området. Folkbokförd kan söka tillstånd hos Stockholms Stad, www.stockholm.se.

Energideklaration

Energiprestanda, primärenergital

157 kWh/m²

Energiklass

E

Beskrivning

Service och kommunikationer

Nära till bra kommunikationer, ett stort utbud av SL-bussar och T-bana vid bl a Rådmansgatan, Odenplan och Centralstation.

Områdesbeskrivning

Synnerligen attraktivt läge precis vid härligt grönskande Tegnérlunden med Tegnérgatan och Drottninggatan runt hörnet. Här får man både en grön oas och tillgång till allt man kan önska inom ett stenkasts räckhåll dvs ett stort utbud av butiker, populära restauranger, kaféer etc. Förutom utbudet runt Tegnérlunden och Drottninggatan samt Odenplan når man med en kortare promenad Hötorget och Stureplan. För avkoppling i trevlig parkmiljö finns även närhet till Vasaparken. Där kan man man besöka trevliga kaféer, spela fotboll om sommaren och åka skridskor om vintern. Nära även till Observatorielunden och lite längre bort finns även fina promenadstråk utmed Karlbergskanalen som leder fram till Karlbergs Slott. För större grönområde når man med ca 15 minuters promenad den härliga Hagaparken med Brunnsviken som erbjuder tennisbanor, bad och även möjlighet till egen båtplats.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta

Boendekalkyl