Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår
Aktuellt bud: 3 700 000 SEK
Se budhistorik

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 695 000 SEK / Utgångspris
Adress
Edagränd 14, Farsta, Farsta
Typ
Bostadsrätt
KVM
80 kvm
Avgift
4 934 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Mycket fin trea högst upp i attraktivt läge

Möjlighet med tillträde upp till 1 år vid önskemål. Optimalt belägen och mycket fin trea i nyskick, belägen högst upp på populära Edagränd med ett lugnt och naturnära läge. Ljus och öppen lägenhet med en stor balkong i högt läge som vetter mot föreningens omtyckta innergård med bara några minuters promenad till en av Stockholms bästa knutpunkter.
Här bor du högst upp i huset med öppen planlösning, vacker utsikt och generöst ljusinsläpp. Kort sagt, en bostad som rymmer allt man kan önska. Lägenheten genomsyras av sin stilrena och ljusa färgsättning samt fina ekparkett. Det rika ljusinsläppet ger bostaden en luftig och härlig känsla. I det stora vardagsrummet finns plats för både matgrupp, mediamöbel, soffgrupp och mer därtill. Rummet ligger i anslutning med det trivsamma och moderna köket i som har hög maskinell standard och goda förvaringsmöjligheter. Stilsäkert badrum med kaklade väggar, klinkergolv, utrustat med dusch och tvättstation. Vidare har bostaden två mysiga sovrum samt en fin walk-in-closet som nuvarande ägare nyttar som arbetsrum. Trevlig förening med egna p-platser ute samt i garage med laddplatser. Till lägenheten hör ett externt förråd. Här är bara att flytta in!

Ett fantastiskt läge med absolut närhet till både tunnelbana och pendeltåg på ca 5 minuters promenadavstånd. I närområdet finns skola, förskola samt Farsta centrum med ett rikt affärsutbud! Lägg därtill närheten till natursköna omgivningar och vackra strandpromenader utmed sjöarna Drevviken och Magelungen


Välkommen hem!

Rumsbeskrivning

HALL
Det första som möter oss när vi kliver in i denna härliga lägenhet är en inbjudande och rymlig hall med hall med gott om plats för avhängning av kläder och skor. Ypperliga förvaringsmöjligheter genom angränsande och rymlig klädkammare med hyllor och klädstänger. Nuvarande ägare nyttjar klädkammaren som hemmakontor. Fint parkettgolv som fortsätter in i resten av bostaden kombinerat med stilrena vita väggar.

SOVRUM 1
Ljust och mysigt sovrum med plats för säng och annat möblemang.

SOVRUM 2
Rymligt master bedroom med plats för dubbelsäng och ytterligare möblemang. Fint ljusinsläpp genom stort fönster. Ypperliga förvaringsmöjligheter genom skjutdörrsgarderob.

BADRUM
Stilsäkert och stort badrum i bra klass med vitt kakel kombinerat skiffergrått klinkergolv och skönt ljus genom infällda spotlights i tak.. Badrummet är utrustat med dusch, duschvägg, väggskåp, tvättställ på kommod, spegel, wc-stol samt tvättmaskin och torktumlare under arbetsbänk.

KÖK
Smakfullt kök i vitt utförande med goda förvaringsmöjligheter och rejäla arbetsytor för matberedning. Maskinell utrustning i form av ugn, induktionshäll, inbyggd micro, integrerad diskmaskin, fläkt samt kyl- och frys. Stor matplats för familj och gäster vid fönster med vy över innergården och omkringliggande bebyggelse.

VARDAGSRUM
Luftigt rum med plats för allt ett vardagsrum behöver, inte minst goda sociala utrymmen för umgänge. Det härliga ljusinsläppet från de stora fönsterpartierna får vardagsrummet att kännas större än vad det redan är. Gott om möbleringsalternativ. Rummet ligger i direkt anslutning med köket vilket genererar en helt perfekt sällskapsyta för vardag som fest. Härifrån når vi balkongen via altandörr.

BALKONG
Fantastisk och stor balkong belägen i underbart och fritt läge med gott om plats för såväl loungegrupp som matgrupp samt växter. Här kan du njuta av solen under många timmar samt njuta av den fina vyn över innergården och omgivande bebyggelse. Trätrall och eldriven markis.

Dokument (pdf)

Planlösningar Energideklaration Stadgar Årsredovisning

Länkar

Allmän information

Pris

3 695 000 SEK (Utgångspris)

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Boarea

80 kvm

Areauppgift enligt

Säljaren och bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Edagränd 14

Ort

Farsta

Kommun

Stockholm

Lägenhetsnummer BRF

31403

Våningsplan

5 av 5

Markägare

Marken är tomträtt

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Svarttärnan

Organisationsnummer

769627-9012

Allmän information

Brf Svarttärnan är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2014 och består av två hus som färdigställdes 2015 med gatuadress Edagränd 12-18 i populära Farsta Strand. Samtliga 66 lägenheter har balkong/ uteplats mot föreningens trevliga gård med ett soldäck och gemensam grillplats. Tillsammans med grannföreningen Brf Krickan disponerar Brf Svarttärnan också en trivsam innergård samt ett gemensamt garage. Husen byggdes av JM. Stilen är smakfull med tegelfasad blandad med vita putsade ytor. Det finns ett gemensamt avtal mellan Bostadsrättsföreningen och Telia där man har en gruppanslutning gällande bland annat bredband för bostäderna i föreningen. Bredbandsnätet består av en fiberkabel med så kallad Triple Play-funktion som levererar tv, telefoni och internetanslutning. Till månadsavgiften tillkommer det en obligatorisk kostnad om 220 kr /månad för detta. Det finns ca 41 garageplatser och 11 parkeringsplatser i föreningen. En garageplats kostar från 850 kr/mån. Det finns för närvarande sannolikt parkering att tillgå. Samtliga av föreningens lägenheter är utrustade med tvättmaskin och torktumlare.
I anslutning till entrén på nedervåningen finns det barnvagnsrum att tillgå. Källarförråd I anslutning till entrén på nedervåningen finns ett källarförråd som tillhör lägenheten. Varmvatten Huset har mätare installerade till varje lägenhet för att mäta varmvattenförbrukningen. Varmvattnet debiteras

Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgar. Tomträtten omförhandlas nästa gång i september 2033.

För ytterligare info se föreningens hemsida: http://brfsvarttarnan.se/.


FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE FÖRÄNDRINGAR
För ytterligare information om föreningens verksamhet och ekonomi, vänligen se bilagd årsredovisning och stadgar. En köpare förväntas ha tagit del av dessa handlingar innan köp.

GÅRDSPLATS
Trevlig, grönskande och välskött innergård med grillplats, bänkar och gräsytor för föreningens och grannföreningen Brf Svarttärnans medlemmar. Här finns även ett litet hus där du kan parkera cykeln.

BYGGNADSÅR
2014-2015

EKONOMISK FÖRVALTARE
Den ekonomiska förvaltningen sköts av Simpleko AB.

TILLÅTER FÖRENINGEN DELAT ÄGANDE
Ja

ÖVRIGT
Under 2015 uppfördes Pysslingens förskola som ligger ett par stenkast bort på Edagränd, förskolan har plats för dryga 100 barn. På andra sidan skogen i en lekpark som kallas för Klyftan. Mer info om förskolan, www.pysslingen.se/fryken
Observera att "alternativa planlösningar" endast är idéer och förslag. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen. Besök Stockholms stads hemsida http://www.stockholm.se/.

Brf bildades

2014

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Telia levererar bredband, telefoni och TV.
För ett obligatoriskt tillägg om 220 kr/månad får ni triple-play från Telia, alltså Bredband, IP-telefoni (abonnemanget) och Telia Digital-TV (bas). I basutbudet ingår det ca 9 tv-kanaler, bredband, IP-telefoni samt en tv-box. Paketet kan utökas för en extra kostnad för respektive bostadsrättsägare.

Uppvärmning och ventilation

Fjärrvärme och värmepump-frånluft (el)

Mekanisk frånluft med värmeåtervinning

Byggnadskommentar

Flerfamiljshus

FÖNSTER
3-glasfönster

Utförda renoveringar

Då fastigheten är nyproducerad (2015) planeras ingen renovering i närtid utöver sedvanligt underhåll.
OVK 2015.

Kommande renoveringar

En långsiktig underhållsplan finns. Inga stora renoveringar är planerade i närtid.

Övriga utrymmen i föreningen

Barnvagnsförråd finns i källarplanet, nås enklast med hissen. Cykelförråd finns dels i källarplan och även på innergården.

Antal lägenheter

66

Total årsavgift i BRF

4 229 521

Lån i BRF per kvm

9 587

Byggnader

Byggår

2014

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

4 934 SEK/månad. I avgiften ingår Inkl. värme, kallvatten, källarförråd.

Avgiftsförändringar

Det finns för närvarande inget beslut om avgiftshöjning. Föreningen höjde avgiften med 5 % 1 januari 2023.

Andelstal

1,62428 %

Andelstal insats

Uppgiften har ej gått att få fram

Andel av månadsavgift

Uppgiften har ej gått att få fram

Andel av BRF:s nettoskuldsättning

715 939 SEK

Beskrivning av Andel av BRF:s nettoskuldsättning

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningen.
Uppgifterna kan avvika mot vad som står angivet i årsredovisningen 2021 då dessa belopp kan ha förändrats sedan årsredovisningen gjordes. För den köpare där detta är av stor betydelse så uppmanas man att kontrollera detta ytterligare med föreningen att uppgifterna fortfarande stämmer
Då andel av årsavgift ej har gått att ta fram, så har beräkningen av bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har utförts på bostadsrättens andel av föreningen. Förutsatt att bostadsrättens andel av föreningen ligger till grund för beräkning av bostadsrättens årsavgift

Kommentar

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Överlåtelseavgift

1 313 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

525 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

450 SEK/månad

Försäkringskostnad

290 SEK/månad

Obligatorisk kostnad för bredband/TV-basutbud (bas)

220 SEK/månad

Varmvatten

150 SEK/månad

Summa driftkostnad

1 110 SEK/månad

Antal personer i hushållet

3

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen har ett garage i källarplan som nås med hiss i trapphuset. Det finns totalt 41 garageplatser och 11 p-platser. Garageplats kostar ca 850 kr/ mån, alternativt ca 1 050 kr/mån med ladddmöjlighet (el bekostas av brukaren).
I området råder f.n. fri parkering längs gatorna (datum, 7-dygns och 2 timmarsparkering).

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

75 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

87 kWh/m²

Energiklass

D

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta

Boendekalkyl