Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 995 000 SEK / Utgångspris
Adress
Sjösabrinken 30, Högdalen, Bandhagen
Typ
Bostadsrätt
KVM
30 kvm
Avgift
2 106 SEK / mån
Rum
1 rum

Etta med milsvid utsikt på tionde våningen i förening som tillåter långtidsuthyrning

Välkommen till tilltalande Sjösabrinken 30 och denna fantastiska etta på tionde våningen med magisk utsikt över Stockholm.

Nu finns möjligheten att förvärva denna charmiga etta om 30 välplanerade kvm med balkong på våning 10. Praktiskt kök med gasspis, perfekt för hemmakocken som uppskattar matlagning. Lättmöblerat vardagsrum med parkettgolv i original samt sovalkov. Helkaklat badrum med badkar och golvvärme. På eftertraktat läge i populära kvarter.

- Centralt läge nära Högdalens centrum.
- Gångavstånd till tunnelbanans gröna linje.
- Källarförråd ingår.
- Stabil förening som tillåter långtidsuthyrning.

Högdalens centrum erbjuder bra service med närhet till butiker, tunnelbana, bussar, förskola och skola. Vårdcentralen ligger i direkt anslutning till centrum. Här finns även Highvalley Skateworld är en av Europas största skateboard anläggningar och ligger ca 800 meter från lägenheten. Ett uppskattat badhus och idrottsanläggning finns också i direkt anslutning till centrum. Från Högdalen Tunnelbana tar du dig till Stockholm C på en dryg kvart med ständiga avgångar. I Högdalen C hittar du det mesta i handelsväg i allt ifrån systembolag till Coop och flertalet populära restauranger samt Högdalens fisk & delikatesser. Ett bra utbud av service på gångavstånd.

Varmt välkommen på visning!

Rumsbeskrivning

Hall
Välkomnande hall med gott om plats för avhängning av kläder samt skor. Skjutgarderober med spegeldörrar.

Badrum
Helkaklat badrum med vitt kakel och mörkt klinkergolv. Badkar, WC, handukstork och handfat med spegelskåp. Golvvärme.

Kök
Kök med gasspis, spisfläkt och kombinerad kyl/frys. Skåpluckor i laminat. Vitt kakel ovan bänkskiva i laminat. Bra förvaring med både över och underskåp. Utgång till balkong.

Vardagsrum/Sovalkov
Rymligt vardagsrum med sovalkov. Stort fönsterparti som skapar trevligt ljusinsläpp. Tapetserade väggar. Originalupplagan av parkettgolv. Alkovdel med plats för stor säng. Finns även plats för mindre matgrupp.

Balkong
Magisk balkong med plats för cafégrupp om ca 2-4 personer. Utsikt från tionde våningen. Solläge väster gör att man har eftermiddags och kvällssol.

Dokument (pdf)

Planlösningar Årsredovisning 2021 Brf Brinkvalvet Stadgar Undersökningsplikt Köpare Information - fast lös egendom

Länkar

Prospekt

Allmän information

Pris

1 995 000 SEK (Utgångspris)

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal rum

1

Boarea (BOA)

30 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Sjösabrinken 30

Ort

Bandhagen

Kommun

Stockholm

Beskrivning av förråd m.m.

Vindsförråd ingår.

Lägenhetsnummer BRF

3098

Våningsplan

10 av 10

Markägare

Marken är tomträtt

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Brinkvalvet

Organisationsnummer

769630-9660

Allmän information

Brf Brinkvalvet med org. nr. 769630-9669 i Stockholms kommun registrerades 2019-06-26. Föreningen innehas med tomträtt och består av två hus med tre våningar samt ett hus med nio (10) våningar totalt 6 625 kvm, varav lägenhetsytan är 6 534 kvm. Adresserna är Sjösabrinken 5-9 och 24-30 i Högdalen. I husen finns totalt 109 st bostadslägenheter samt 3 st lokaler.

Man får även hyra ut i andra hand utan begränsning.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Utförda renoveringar

1989 Samtliga portar byts.
1996 Förstärkning av dörrar och fönster
1996 Balkongrenovering
1997 Omläggning av yttertak
2005 Förbättring av yttre miljö som gräsytor etc.
2007 Målning av trapphus
2009 Hissrenovering
2014 Putslagningar
2014 Diverse stambyten och badrumsrenoveringar
2016-2019 - Balkong samt trappa i portalen mellan port 28-30, 8 badrum inkl. stambyte.
2019 Indragning av fiber
2020 - Resterande badrum samt fasader på låghusen
2020 - Installation av nya bergvärmepumpar
2021 - Kommer byggas lägenheter på vindarna i låghuset

Övriga utrymmen i föreningen

Cykelförråd. Två tvättstugor.

Till varje bostad hör ett källare eller vindsförråd.

Byggnader

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

2 106 SEK/månad. I avgiften ingår Värme, Vatten, Källarförråd.

Avgiftsförändringar

Inga beslut finns, men styrelsen meddelar att de håller noga koll på kostnadsläget. Avgifterna höjdes under 2022.

Andelstal

0.0090004

Andelstal kommentar

Bostadsrättsandel: 0,005588 (0,90004% i föreningen)

Överlåtelseavgift

1220 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

490 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

250 SEK/månad

Försäkringskostnad

150 SEK/månad

Summa driftkostnad

400 SEK/månad

Antal personer i hushållet

1

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Sju dygnsparkering finns på gatan utanför byggnaden.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration ej utförd

Beskrivning

Övrigt

Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

Service och kommunikationer

Här finns det mycket bra allmänna kommunikationer med tunnelbana som tar dig in till Skanstull på ca 12 minuter och city på cirka 20 minuter. Det finns buss som trafikeras av linje 161 och 173, båda går via Älvsjö station där många pendeltågslinjer trafikerar. Buss 173 tar dig även till Kungens Kurva. För ytterligare information besök gärna www.sl.se. Bilmässigt ligger området mellan Magelungsvägen och Örbyleden, två vägar som via deras öst-västliga riktning erbjuder snabba förbindelser till Nynäsvägen i öster och Huddingevägen i väster.

Områdesbeskrivning

Högdalen invigdes 1957 och är Vantörs kommersiella centrum. Bandhagens centrum byggdes enligt klassisk ABC-modell och invigdes 1954. Bebyggelsen är en blandning av låghus och punkthus, utplacerade efter ett rutsystem I Högdalen, mitt i Teaterkvarteret, bor man med bra kommunikationer och nära till service och stadsliv. Här finns gott om sport, fritid och aktivt leverne bara runt knuten; som bad, fotbollsplan och gym endast kort promenad från lägenheten. Bowling återfinns i centrum. Skateboardsparken, som är norra Europas största, ligger nedanför Högdalens Centrum och är ett idrottsområde endast för skateboard, en s k "skatevärld". För den som gillar att jogga eller gå långpromenader i vacker natur finns Högdalstoppen och Magelungen. I Högdalen finns ett brett utbud av service - loppis, systembolag, kondis, restauranger, fisk och blommor. I närområde ligger även flertal skolor,
barnomsorg och vård.

I Bandhagens centrum finns det bland annat ett café, matvarubutik, apotek, blomsterhandel, restauranger, och skräddare/kemtvätt med mer. Sekondhandbutik. Körskola. Högdalens centrum har ett 50- tal butiker med allt från torghandel till fiskaffär, systembolag, matvarubutiker, klädbutiker, samt banker och caféer

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta