Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Estlandsgatan 5 A, Malmö, Malmö
Typ
Bostadsrätt
KVM
64.4 kvm
Avgift
3 550 SEK / mån
Rum
3 rum

Trivsam och fräsch trerummare

Här erbjuds en trivsam och hemtrevlig trea om 64,4 välplanerade kvadratmeter med genomgående parkettgolv samt matchande ytskikt.

Inne i bostaden möts du av en hall med goda förvaringsmöjligheter samt ett stilrent kök med gott om arbetsyta och förvaring. Vidare i lägenheten hittar du det generösa vardagsrummet som har ett härligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier, gott om plats för möblemang samt utgång till en mysig uteplats. Bostaden erbjuder också två rymliga sovrum med gott om förvaring samt ett badrum med fräscha ytskikt och dusch.

Här bor du i aktiva Brf Skeppsbyggaren ett stenkast ifrån Mobilias köpcentrum och dess serviceutbud. På Estlandsgatan bor du bekvämt och centralt, nära till allt vardagen kräver - goda kommunikationer, Triangelns tågstation, restauranger, köpcentrum och butiker. Är du bilburen når du de stora vägarna på nolltid, vilket snabbt tar dig var du vill.

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Boarea (BOA)

64.4 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Estlandsgatan 5 A

Ort

Malmö

Kommun

Malmö

Lägenhetsnummer BRF

53

Våningsplan

1 av 4

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Skeppsbyggaren

Organisationsnummer

746000-1832

Allmän information

Brf Skeppsbyggaren är en äkta förening som förvaltar den friköpta fastigheten Härjedalen 4 i Malmö Kommun med adresserna Estlandsgatan 5A - 5E samt Lettlandsgatan 2A - 2C. Brf Skeppsbyggaren bildades i samband med byggnationen 1957 och består av 101 bostadsrätter och 4 lokaler varav 2 är upplåtna med bostadsrätt och 2 med hyresrätt.

EKONOMI
CC Redovisningsbyrå AB sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse;
Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen betalar (1183 kr år 2020).
Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (473 kr år 2020).

Senaste avgiftshöjningen gjordes 2020-01-01 med 10%. I dagsläget finns inga beslutade avgiftshöjningar (2022-02-02).
Föreningen har gemensamt elavtal där varje hushåll betalar för sin faktiska förbrukning och debitering sker via månadsavin med fyra månaders förskjutning.

UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR
Gjorda renoveringar:
1995 rensades samtliga avloppsstammar.
2001 målades huskropparna utvändigt.
2003 målades skärmtak, rökluckorna kontrollerades och lägenhetsdörrarna byttes.
2004 asfalterades gångbanor och parkering, kodlås installerades, föreningslokalen restaurerades och ventilationsrör åtgärdades.
2005 reparerades tak.
2006 monterades nytt staket vid Fosievägen, ny torktumlare installerades, nytt pappskärmtak monterades på Lettlandsgatan och parkeringsplatser på Estlandsgatan reparerades.
2007 utfördes sotning och nya stuprör monterades.
2008 spolades avlopp och fönsterbalkar, ytterdörrar samt kodlås reparerades.
2012 plåtbekläddes gaveln på Estlandsgatan, balkongerna reparerades och fönsterbalkarna byttes.
2012-2015 byttes inloppsvattenstammarna.
2016 utfördes OVK-besiktning och kanalrensning.
2017 etablerade föreningen ett miljörum, renovering av tegel samt fasad, byte av fönsterbalkar.
2018 installerades 3-fas el i samtliga lägenheter och gemensam el infördes i fastigheten, rensning av avloppen.
2019 bytt värmecentral, bytt ut rökluckor på taken.
2020 relining av samtliga avloppsstammar

- Pågående renoveringar:
Föreningen håller på att byta fasadbelysningen och även belysningen ute på gården. Föreningen kommer även till våren att byta ut en viss del av staketet längs Fosievägen och även sätta tujahäckar längs med.

För övrigt inga större renoveringar eller underhåll planerade.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har två gemensamma tvättstugor belägna på markplan vardera utrustade med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare och 2 torkrum samt en centrifug. I föreningen finns även en festlokal som kan hyras av medlemmarna till en kostnad om 200 kr/tillfälle samt en depositionsavgift om 400 kr. I föreningen finns en trivsam innergård med grillplats och gemensamma sittmöbler.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Föreningen är ansluten till kabel-TV och fiberoptiskt bredband via ComHem 100/10 och ingår i avgiften.

GARAGE OCH PARKERING
I föreningen finns 49 parkeringsplatser som kan hyras till en kostnad om 50 kr/månad. I övrigt råder fri parkering i området. Kösystem tillämpas.
För mer information se: www.malmo.se

ÖVRIGT
I föreningens försäkring ingår bostadsrättstillägg.

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Byggnader

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

3 550 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten, Kabel-TV, Bostadsrättstillägg
Gemensam el i föreningen och debiteras separat.

Andelstal

1,14798

Överlåtelseavgift

1208 SEK

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy