Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Blomgatan 14, Solna
Typ
Bostadsrätt
KVM
74 kvm
Avgift
2 956 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Optimalt planerad 3:a med låg avgift i ekonomiskt stark förening!

Inom kort presenteras denna 3:a med möjlighet att sätta egen prägel på, i ett grönskande och familjevänligt område! För privatvisning kontakta ansvarig fastighetsmäklare Robert Sundström på 076-8975795.

Lägenheten skänks genomgående ett fantastiskt ljusinsläpp tack vare en genomgående planlösning med fönster i två väderstreck. Denna välplanerade bostad disponeras över ett rymligt och lättmöblerat vardagsrum med intilliggande kök och en väl tilltagen matplats som knyter dem samman. Härifrån nås även lägenhetens stora inglasade balkong i rakt söderläge med fri och grönskande utsikt. Tack vare att lägenheten ligger högt upp i huset ges en insynsskyddad utsikt ut mot grönska och himmel! Master Bedroom är rymligt och har mycket bra förvaringsmöjligheter samt klädkammare just utanför. Ytterligare ett sovrum i bra storlek med plats för säng, skrivbord samt övrigt möblemang och ett helkaklat badrum med badkar. Till lägenheten hör ett stort källarförråd om och som medlem i föreningen får man nyttja flertalet tvättstugor och en övernattningslägenhet! Nu i maj 2022 har föreningen bytt ut samtliga fönster för denna lägenhet till 3-glas samtidigt som den låga månadsavgiften har varit oförändrad.

Föreningen Blomgården i Solna har en väldigt god ekonomi, är en äkta förening och äger marken. Föreningen bildades 2001 och består av totalt 116 lägenheter varav sex upplåts med hyresrätt och en lägenhet kan användas för övernattningslägenhet för till exempel släktingar eller gäster till medlemmar i föreningen. Dessa hyresrätter utgör enligt föreningen ett förmögenhetsvärde på ett uppskattat marknadsvärde om ca 20 miljoner kronor. Föreningens kassa beräknas till lite drygt 2 240 000 kr. Från fastighetsköpet år 2001 har föreningen minskat lånen från 33,8 miljoner kronor till strax under tre miljoner kronor. En väldigt god nivå speciellt med tanke på de många antal lägenheterna, det framtida värdet i hyresrätterna och den goda kassan. En A+ förening att trivas i! Det finns flertalet boendeparkeringar i området och en grannförening hyr ut garageplatser i mån av plats. I Rudviken finns hela tre förskolor, flertalet lekplatser för de små och i närheten av föreningen finns en sommartid populär plaskdamm för barn att leka vid.

Läget i Rudviken är verkligen något för den som har höga krav på sin omgivning. En promenad från bostaden finns lugna grönområden i anrika Hagaparken såväl som storstadspulsen i Vasastan. För den som gillar shopping finns Solna Centrum och Mall of Scandinavia med dess rika utbud av restauranger och klädesbutiker. Där ligger även Friends Arena som attraherar såväl internationella artister som högkvalitativ fotboll och populära evenemang. Runt om Rudviken erbjuds ett brett urval av kollektivtrafik i form av både tunnel-/tvärbana samt pendeltåg. Närmsta busshållplats tar dig till Karolinska sjukhuset/Stockholm åt ena hållet samt Sundbyberg eller Danderyd åt det andra. I skrivande stund byggs tunnelbanans gula linje och tillhörande ny station i direkt närhet till denna lägenhet. Detta innebär att inom fem minuters promenadavstånd når Ni både gula och blåa tunnelbanelinjen vilket kommer att ha en stor påverkan på det framtida värdet för området. Att bo i Rudviken ger dig som reser mycket ypperliga möjligheter då Arlanda flygplats ligger ca 30 min och Bromma flygplats endast ca 10 minuter från hemmet med bil.

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

3

Boarea (BOA)

74 kvm

Areauppgift enligt

Ek. Förvaltaren

Gatuadress

Blomgatan 14

Ort

Solna

Kommun

Solna

Lägenhetsnummer BRF

50303

Våningsplan

3

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Solna Blomgården

Organisationsnummer

769605-0058

Allmän information

Föreningen bildades år 2001, och då köptes fastigheten Rudviken1 av det kommunala bostadsföretaget Solnabostäder. Fastigheten färdigställdes 1985, och består av 116 lägenheter. Kvarteret Rudviken byggdes ursprungligen 1928-1931, men den bebyggelsen revs 1981-1984 för att ge plats för den nuvarande. Ännu tidigare, fram till i början av förra århundradet, låg här sjön Rudsjön, som med tiden grundades igen av landhöjning och tippmassor.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Föreningen har ett gruppavtal gällande både bredband på 250 MB med Ownit och ett avtal för digitalt och analogt TV-utbud med Telenor. En avgift på 131kr/månad tas ut för detta och betalas av alla på avgiftavin.

Uppvärmning och ventilation

Fastigheten värms upp genom fjärrvärme.

Utförda renoveringar

2022: Fönsterrenovering
2019: OVK, takarbeten, nya maskiner till tvättstugan
2017: Stamspolning, takbesiktning samt åtgärder
2015: Dränering
2013: OVK
2012: Hissrenovering
2010: Byte av lås till lägenheter
2003: Renovering av tvättstugor

Övriga utrymmen i föreningen

I föreningen finns fyra tvättstugor samt en övernattningslägenhet för besökande till boende. Föreningen har två grillar som brukar tas fram vid städdagarna. Det går även bra att låna dem för privat bruk. Varje lägenhet har tillgång till ett förråd.

Antal lägenheter

116

Byggnader

Byggår

1985

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

2 956 SEK/månad

Beskrivning månadsavgift

Ink. Värme, vatten och förråd. En obligatorisk avgift om 131 kr för TV & bredband tillkommer.

Avgiftsförändringar

I dagsläget finns ingen planerad avgiftshöjning. (2020-11-14)

Andelstal

1.07757 %

Överlåtelseavgift

1 208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen disponerar inga egna parkeringsplatser. I det nybyggda området bakom Blomgården finns ett parkeringshus som sköts av Aimo Park Sweden där man kan hyra parkeringsplats för 950 kr/mån. Även boendeparkering finns att ansöka om hos Solna Stad.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy