Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 895 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Karlatornet - Lodjursstråket 1 - Vån 36, Sannegårdshamnen, Lindholmen, Göteborg, Göteborg
Typ
Bostadsrätt
KVM
46.5 kvm
Avgift
3 692 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

I nordens högsta skyskrapa finner ni denna exklusiva tvåa på våning 36!

Nu finns chansen att förvärva denna exklusiva tvåa på våning 36 i Karlatornet. Här har ni en hänförande utsikt över Hisingen. Här erbjuds en välplanerad bostad med öppna sociala ytor. Med exklusiv inredning unikt framtagen för just Karlatornet bor du här med högsta nyproduktionsstandard i form av ett stilsäkert HTH-kök med integrerade vitvaror och genomgående vitlaserad ekparkett. En stor walk-in-closet tillhör lägenheten och ett helkaklat badrum med spakänsla vilket höjer lyxkänslan ytterligare!

Här kommer du leva och bo i en ny och spännande stadsdel- Karlastaden, med allt från restauranger, skybar på våning 69 och caféer till bio och spa med pool i samma byggnad! Huset är perfekt beläget för att promenera till bl.a. Lindholmen där såväl Chalmers som Lindholmen Science Park och Streetfood market ligger. Tillträde kommer meddelas senast 4 månader innan. Läs gärna mer om projektet på www.sernekebostad.se/hitta-bostad/vara-omraden/karlastaden-goteborg/karlatornet

Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information om bostaden.
Bostaden är ej färdigbyggd - preliminärt tillträde december 2023.

Rumsbeskrivning

INTERIÖR

HALL |
Vitlaserad ekparkett och vita väggar. Plats för avhängning och förvaring i platsbyggda garderober. Säkerhetsdörr och infällda spotlights i tak.

VARDAGSRUM/KÖK |
Vitlaserad ekparkett och vita väggar. Köksinredning från HTH i projektunik varmgrå kulör och både bänkskiva samt stänkskydd i kvartskomposit. Köket är utrustat med induktionshäll, inbyggd kolfilterfläkt, inbyggd varmluftsugn, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt integrerad kombinerad kyl/frys. Samtliga vitvaror är av fabrikat Electrolux. Matplats för cirka 4-6 personer i den öppna planlösningen och i vardagsrumsdelen ryms en soffgrupp.

SOVRUM |
Vitlaserad ekparkett och vita väggar. Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord. Från sovrummet tar du dig till balkongen med utsikten över hamninloppet.

BADRUM |
Ljusgrått klinkergolv i granitkeramik med golvvärme och helkaklade väggar i samma material. Badrumsinredningen består av WC, handfat med handduksstång i underkant, spegelskåp med belysning nedtill, dusch med glasvägg, handdukstork samt kombinerad tvättmaskin/torktumlare (Electrolux). Infällda spotlights i tak.

WALK-IN-CLOSET |
En generös walk in closet med gott om förvaringsutrymme. I taket sitter infällda spotlights och skjutdörrar stänger av mot sovrummet.

Dokument (pdf)

Planlösningar Ekonomisk plan Stadgar Material_och_inredning_vån._5-37

Länkar

Film Flygfilm - Karlatornet

Allmän information

Pris

3 895 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

46.5 kvm

Areauppgift enligt

Säljaren och bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Karlatornet - Lodjursstråket 1 - Vån 36

Ort

Göteborg

Kommun

Göteborg

Lägenhetsnummer BRF

4605

Våningsplan

36 av 73

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Uteplatser

Terrass

Hissen kan du ta till våning 15 där den gemensamma terrassen finns

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Karlatornet 1:2

Organisationsnummer

769633-2308

Allmän information

Bostadsrättsföreningen Karlatornet 1:2. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och registrerades 2016. I föreningen finns 100 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt och ligger på våning 28-37 i Karlatornet.
Föreningen köpte fastigheten Lindholmen 2:19 år 2017 (äger marken).

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 208 kr (2,5 % av gällande prisbasbelopp) som betalas av köpare. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 483 kr/pant (1 % av gällande prisbasbelopp). Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2022.

Karlatornet blir med sina 245 meter Göteborgs första skyskrapa. Placeringen på Lindholmen gör att dess siluett kommer vara synlig både från älven och från stadens centrum. Med sina 73 våningar rymmer Karlatornet 611 lägenheter, hotell, kontor och skybar. Byggnationen av tornet blev också startskottet för den nya stadsdelen Karlastaden. Bostäderna finns i olika storlekar, allt från smarta ettor på 25 kvadratmeter till lägenheter på tre våningar och nästan 400 kvadratmeter. De flesta av bostäderna ingår i någon av de fyra bostadsrättsföreningarna. Längst ner finns Studio Apartments och högst upp ligger Penthouse som upplåts med äganderätt.

På våning två kommer ett gym byggas för boende att tillgå. Medlemmar kommer även ha möjlighet att boka behandlingar i hotellets spa. Karlatornet kommer även att erbjuda lobby med reception, takterrass med trädgård och ytor för umgänge och avkoppling, bokningsbart kök i anslutning till takterrassen, skötselrum för hunden samt bio-/aktivitetsrum. Det kommer att finnas flera restauranger, caféer och barer i Karlastaden.

Informationen ovan är tagen från föreningens ekonomiska plan samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Föreningsinformation finns att hitta på Sernekes hemsida: www.sernekebostad.se/hitta-bostad/vara-omraden/karlastaden-goteborg/karlatornet

Brf bildades

2016

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Karlatornet kommer vara anslutet till fiber via mediabolag. Bostadsrättshavaren tecknar eget abonnemang för bredband/tv/telefoni.

Uppvärmning och ventilation

Uppvärmning: Fjärrvärme
Ventilation: FTX

Byggnadskommentar

Sommaren 2021 byggs utriggarvåningarna som ger tornet sin stabilitet. Dessa våningar tar (precis som planerat) betydligt längre tid att slutföra än övriga våningsplan.
Fram till juli kommer därför tornet växa med fyra våningar, för att i slutet av sommaren växa med en våning i veckan.
Fönster gjorda av aluminium.

Kommande renoveringar

Energideklaration kommer att utföras när byggnaden är klar.

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 257

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Gym på våning 2 i Karlatornet
Tillgång till hotellets spa med relax, pool och bastu (ingår kostnadsfritt i Skylevel och Penthouse)
Möjlighet att boka behandlingar i hotellets spa (tillkommande kostnad)
Lobby med reception
Takterrass med trädgård och ytor för umgänge och avkoppling
Bio-/aktivitetsrum
Bokningsbart kök + matplats för större sällskap, i anslutning till takterrass
Kylrum på entréplan för exempelvis hemkörning av matkassar
Skötselrum för hunden
Medlemskap i bilpool

Byggnader

Byggår

2021

Hiss finns

Ja

Hisskommentar

Det finns fem höghastighetshissar i Karlatornet. Tre av hissarna går hela vägen från garagevåningarna till toppen, de andra två går mellan entréplan och våning 36.

Ekonomi

Månadsavgift

3 692 SEK/månad. I avgiften ingår I årsavgiften ingår värme, medlemskap i bilpool, tillgång till gemensamma faciliteter samt gym.
För service betalar man ett belopp om 611 kr/mån.

Beskrivning månadsavgift

Utöver hyran tillkommer en kostnad för hushållsel, kall- och varmvatten debiteras enligt enskild förbrukning och TV/bredband/telefoni.

Andelstal

0,762

Överlåtelseavgift

ca 1 208 kr (2,5 % av gällande prisbasbelopp) SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

ca 483 kr/pant (1 % av gällande prisbasbelopp) SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Uppvärmning

155 SEK/månad

Hushållsel

250 SEK/månad

Försäkringskostnad

100 SEK/månad

Summa driftkostnad

505 SEK/månad

Antal personer i hushållet

2

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Som boende i Karlatornet tar du smidigt hissen ner till garaget i två plan som ligger under Karlastaden. Här finns ca 700 parkeringsplatser som samnyttjas med övriga boende och besökare i Karlastaden genom ett så kallat flytande parkeringssystem, vilket innebär att man inte har en fast plats utan hänvisas till ledig plats i garaget. Parkeringsplats hyrs direkt genom ett parkeringsbolag, månadskostnad varierar beroende på val av abonnemang. Vissa lägenheter är garanterad möjlighet att hyra parkeringsplats, därefter fördelas tillstånden genom ett kösystem.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration ej utförd

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta