Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Franzéngatan 46, Kungsholmen - Hornsbergs Strand, Stockholm
Typ
Bostadsrätt
KVM
102 kvm
Avgift
4 022 SEK / mån
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

4 rok - 2 balkonger i vardera väderstreck - nära strandpromenad

Varmt välkommen till denna charmiga 4rok lägenhet i attraktiva Hornsbergs Strand. Lägenheten bjuder på en genomgående optimal planlösning och öppna och luftiga ytor. 2 balkonger i vardera väderstreck varav en är inglasad. Ett välutrustat kök med kyl/frys, diskmaskin, inbyggd mikro samt spishäll. Öppen och social planlösning mellan kök och vardagsrum med ett generöst ljusinsläpp från flertalet fönster. Bostaden är i fint skick och ligger i en välskött förening med hus i gott skick och god ekonomi. Lägenheten är belägen i vackra Hornsbergs Strand med dess oslagbara strandpromenad, härliga badplatser, soldäck med en fantastisk utsikt över Ulvsundasjön och Pampas Marina. Attraktivt belägen invid strandpromenaden längs Ulvsundasjöns glittrande vatten och grönska. Här finns allt man kan önska sig vad gäller utbud av restauranger, närservice och goda kommunikationer. Flertalet trevliga och trendiga restauranger längs med hela strandpromenaden med bland annat populära restaurang Piren som finns en kort promenad bort. Om kvällen kan ni njuta av en underbar och vacker solnedgång som är mycket omtalad.

På kort promenadavstånd finns Galleria Lindhagen med bl.a. ICA Maxi, systembolaget och apotek m.m. För den träningsvillige erbjuder området flera gym samt strandpromenaden utanför tar dig med promenad- och löparspår cirka 1 mil runt Kungsholmen längs med vatten och grönska. Mycket bra kommunikationer med tunnelbanans blå linje station Stadshagen och på samma avstånd når du även den gröna linjen station Kristineberg. Flertalet bussar passerar i närheten (bl.a. linje 50, 59, 61 och 65). I detta barnvänliga område finner ni gott om förskolor och lekparker. Cykel- och gångavstånd till Stockholm city.

Rumsbeskrivning

HALL
Öppen hall med plats med platsbyggda garderober, klädavhängning samt stor klädkammare. Utgång till den inglasade balkongen.

VARDAGSRUM
Generöst vardagsrum i öppen planlösning mot köket . Vardagsrummet erbjuder fint ljusinsläpp från flertalet stora fönsterpartier samt mycket goda möbleringsmöjligheter.

KÖK
Fullt utrustat kök med gott om såväl skåpförvaring som bänkytor. Kökets utrustning består av kyl/frys, diskmaskin, ugn, induktionshäll, inbyggd mikro samt fläkt.

SOVRUM 1
Stort sovrum som erbjuder mycket goda möbleringsmöjligheter. Här finns stort ljusinsläpp och bra med förvaringsmöjligheter.

SOVRUM 2
Från köket når ni detta sovrum som även fungerar utmärkt som kontor. Stort ljusinsläpp från balkongen.

SOVRUM 3
Stort sovrum och fint ljusinsläpp i närkontakt med hallen.

BADRUM 1
Rymligt, helkaklat och fullt utrustat badrum. Här finns badkar, golvvärme, wc, handdukstorkare samt tvättmaskin och torktumlare med arbetsbänk och väggskåp ovan.

BADRUM 2
Kaklat badrum utrustat med wc, dusch samt golvvärme.

BALKONG
Balkong med plats för möbler och växter. Här kan du på sommaren njuta av den fina utsikten mot vattnet och de helt underbara solnedgångarna.

BALKONG INGLASAD
Mysig inglasad balkong som lätt kan användas som ett extrarum. Vacker utsikt mot innergården.

Dokument (pdf)

Årsredovisning-2021 Stadgar Energideklaration

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

4 varav 3 Sovrum

Boarea (BOA)

102 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Franzéngatan 46

Ort

Stockholm

Kommun

Stockholm

Beskrivning av förråd m.m.

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Lägenhetsnummer BRF

231045001-0121

Våningsplan

4

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Riksbyggens Brf Lycksaligheten

Organisationsnummer

716419-4644

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Riksbyggens bostadsrättsförening Lycksaligheten äger fastigheten Lycksaligheten 2 bestående av 63 lägenheter, 4 lokaler och 46 garageplatser. Byggnaderna är uppförda 2008-2009. Fastighetens adresser är Franzéngatan 44-48, Harry Martinsons Gata 10-16 och Hornsbergs Strand 63-67.

RENOVERINGAR:
2019 Stamspolning.
2017 Gård.
2017 Passersystem.
2017 - OVK.
2017 Pump.
2016-2017 Grindar.

PLANERAT UNDERHÅLL
För att bevara huset i gott skick utförs löpande reparationer av uppkomna skador samt planerat underhåll av normala förslitningar. Alla renoveringar och framtida/nuvarande underhåll görs enligt underhållsplan. Ligger ingen stor renovering i närtid.

TV/BREDBAND
Tele2 är föreningens huvudleverantör av TV-tjänster. Ett digitalt grundutbud ingår i månadsavgiften men för HD-kvalitet eller tilläggskanaler behövs ett eget abonnemang hos Tele2. Föreningen har bredbandsuppkoppling via Stockholms Stadsnät. Abonnemanget ingår i månadsavgiften och omfattar internetanslutning med 500 mbps (ned-/uppströms), WiFi-router och möjlighet till ett fast telefonabonnemang.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN:
Trevlig gård med gott om sittplatser för härliga grillkvällar. Gården har för övrigt sandlåda, en miniatyr fotbollsplan med konstgräs, en studsmatta, ett leksakshus och en snurrkopp för barnen att leka med. Innergården delas och förvaltas tillsammans med grannföreningen Poeten.

Tvättstugan finns vid ingången till Harry Martinsons gata 10. Maskinparken består av 2 tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, mangel och lakansträckare.

Brf Lycksaligheten har tillsammans med två andra föreningar garage i huset som drivs som en gemensamhetsanläggning, varav 46 av platserna tillhör föreningen. 1200 kr/mån för en vanlig plats och 1500 kr/mån för en elbilsplats (elförbrukning ingår). För närvarande kort väntetid.

Det finns cykelrum och barnvagnsrum till varje port i huset.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Antal lägenheter

63

Byggnader

Byggår

2008-2009

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

4 022 SEK/månad. I avgiften ingår vatten, värme. Ett digitalt grundutbud Tele2 ingår i månadsavgiften. Föreningen har bredbandsuppkoppling via Stockholms Stadsnät. Abonnemanget ingår i månadsavgiften och omfattar internetanslutning med 500 mbps (ned-/uppströms), WiFi-router och möjlighet till ett fast telefonabonnemang.
(Avgiftshöjning planeras med 10% - kontrollerad 27/10-2022)

Andelstal

1,89689

Andelstal insats

1,62674

Andel av månadsavgift

1,89693

Överlåtelseavgift

1208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

78 kWh/m²

Besiktningsman

Lars-Johan Lindberg , Riksbyggen Ekonomisk Förening

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy