Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Åkersholmsvägen 4A, Dunteberget, Motala
Typ
Bostadsrätt
KVM
82 kvm
Avgift
3 805 SEK / mån
Rum
4 rum

Gavelfyra med låg månadskostnad i naturnära område

Här förbereds en försäljning av en gavelfyra på Åkersholmsvägen 4A. Fönster i tre väderstreck bidrar till extra ljus och rymd. Här bor Ni i lugnt område, för en låg avgift i en välmående förening som har god ekonomi. Rumsfördelningen erbjuder tre sovrum, vardagsrum med utgång till balkong, fullutrustat kök med matplats intill fönster, kaklat duschrum med tvättmaskin samt hall med ett praktiskt förråd/klädkammare. Till bostaden hör även ett vindsförråd och ett matkällarförråd.

Den låga månadsavgiften inkluderar värme, vatten, grundutbud tv-kanaler och sophämtning. Parkeringsplatser finns kostnadsfritt för de boende på området medan garage hyrs ut enligt kösystem. Det finns två tvättstugor, två torkrum och ett mangel/strykrum i markplan i angränsade byggnad. Fin innergård som är iordninggjord under senare år med dränering runt husen, asfaltering, belysning på gården och grönyta med gemensam uteplats. Föreningen tar väl hand om sina byggnader och har bland annat bytt tak, stammar och fönster. Fiber finns indraget i byggnaderna. I närområdet finns busshållplats, pizzeria, närbutik och trevliga promenadstråk. Till Motala city tar ni er på cirka fem minuters bilväg.

Detta är en kommande försäljning. Mer information och bilder kommer! Fyll gärna i din intresseanmälan så hålls du uppdaterad om tidsplan.

Allmän information

Pris

Kontakta mäklaren

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal rum

4 varav 3 Sovrum

Boarea

82 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Åkersholmsvägen 4A

Ort

Motala

Kommun

Motala

Beskrivning av övriga upplåtna utrymmen

Vindsförråd och matkällarförråd

Lägenhetsnummer BRF

63

Våningsplan

3 av 3

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

RBF Motalahus nr 6

Organisationsnummer

724000-1177

Allmän information

Föreningen äger fastigheten Dundret 12 med två flerbostadshus uppförda år 1957 med adresser på Vinnerstadsvägen & Åkersholmsvägen. Föreningen har 72 lägenheter med bostadsrätt med 1-4 rok och 3 lokaler med hyresrätt.

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

ComHem/Tele2 finns installerat i huset för TV, internet och telefoni. Ett grundutbud av TV-kanaler ingår i avgiften. Fiber finns indraget. Internet bekostas av den boende.

Uppvärmning och ventilation

Uppvärmning: Fjärrvärme

Byggnadskommentar

Fönster: 3-glas

Utförda renoveringar

Stambyte 2000-2001. Fönsterbyte till 3-glas 2000-2001. Renovering balkonger 2005-2006. Nybyggnation av extra garage 2007. Byte garageportar 2008. Ommålning trapphus 2009. Byte fjärrvärmeväxlare 2010. Dränering och sockelrenovering 2012. Asfaltering 2012-2013. Nya källardörrar samt entrédörrar 2013-2014. Säkerhetsdörrar 2015-2016. Rengöring ventilationskanaler 2016-2017. Fiber indraget. Omläggning av tak 2009-2010, 2013-2014 samt 2017. Gårdsarbete, utomhusbelysning 2018. Torkrum underhåll 2018. Underhåll sopstation 2018-2019. För mer info se årsredovisning. Målning källare 2021.

Övriga utrymmen i föreningen

Det finns två tvättstugor, två torkrum och ett mangel/strykrum i markplan i angränsade byggnad. Till varje lägenhet hör ett förråd och ett matkällarförråd. Soprum/återvinningsrum på gården. Cykelförråd i källaren.

Antal lokaler

3

Antal lägenheter

72

Byggnader

Byggår

1957

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

3 805 SEK/månad

Beskrivning månadsavgift

I avgiften ingår värme, vatten, grundutbud tv-kanaler, sophämtning, möjlighet till parkering på området.

Andelstal

1,68579 %

Andelstal insats

1,68589 %

Andel av månadsavgift

1,63468 %

Andel av BRF:s nettoskuldsättning

155 291 SEK

Beskrivning av Andel av BRF:s nettoskuldsättning

Enligt årsredovisning 21/22

Överlåtelseavgift

1312,5 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

525 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

200 SEK/månad

Försäkringskostnad

100 SEK/månad

Summa driftkostnad

300 SEK/månad

Antal personer i hushållet

1

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Kostnadsfria parkeringsplatser finns i anslutning till lägenhetshusen. Garage går att hyra via föreningen enligt kösystem, cirka 250 kr/mån. Den 2022-06-19 cirka 8 st i garagekö.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

142 kWh/m²

Energiklass

E

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy