Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Bollmoravägen 68, Centrala Tyresö, Tyresö
Typ
Bostadsrätt
KVM
82 kvm
Avgift
4 856 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Välplanerad och central 3 rok med stor uteplats!

I populära BRF Björkbacken har du nu möjlighet att förvärva en eftertraktad lägenhet på Bollmoravägen 68 med en härlig uteplats och centralt belägen med närhet till allt som önskas! Bostaden har en hemtrevlig planlösning med generösa umgängesytor och stora fönsterpartier som erbjuder mycket ljusinsläpp. Här bor ni tryggt och lugnt i ett oerhört centralt läge med kort promenadavstånd till Tyresö centrum, buss, matbutiker, gym, vårdcentral, restauranger, fritidsaktiviteter och naturen.

Sätt din egen prägel på hemmet och njut av det mysiga området som BRF Björkbacken erbjuder!

- Populär förening i familjärt område.
- Helkaklat badrum och en gäst-WC.
- Rymlig uteplats med sol från morgon till lunch.
- Ett stenkast från Tyresö Centrum med all dess service.
- Direkt närhet till bussar, gym, idrottsanläggningar, natur och skärgård.

När vi tar klivet in i hallen möts vi av en välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter i form av hatthylla samt ett flertalet garderober. I anslutning till hallen nås både en WC och ett stort helkaklat badrum med dusch och tvättdel. Vidare in i bostaden möts vi av det full utrustade och funktionella köket med bra förvaringsytor genom över och underskåp. I anslutning till köket nås matplatsdelen, här med plats för minst 6 personer. För att skapa en öppnare känsla finns möjligheten att ta ner väggen mellan köket och matplatsen.

Vidare nås det väl tilltagna och lättmöblerade vardagsrummet med god plats för stor soffgrupp med tillhörande möblemang. Från vardagsrummet når vi utgången till den trevliga uteplatsen! Här kan du njuta av ditt kaffe i morgonsolen i en mysig loungegrupp och titta ut på den gröna och mysiga innergården. Bostaden erbjuder även två separata sovrum i bra storlek, båda med plats för garderober.

FÖRENINGEN & OMRÅDET
Björkbacken som är en stabil och bra förening med totalt 383 lägenheter. Området är grönt och det är långt avstånd mellan varje hus vilket gör att man inte har någon insyn i något av rummen. Föreningen är lågt belånad och har flera gemensamma utrymmen som tvättstuga (port 63), cykelförråd, bastu (port 43) och övernattningslägenhet (port 73) och gemensamhetslokal (port 77).

Här bor du på mycket bra läge på Björkbacksvägen, endast ett par minuters promenad till Tyresö centrum. Närmsta busshållplats hittar du intill området (Bollmoraberg) eller vid Tyresö centrum där bussarna går med mycket täta avgångar. När du köper lägenheten på Björkbacken får du närhet till centrums utbud av restauranger, caféer, och matbutiker samt har promenadstråk, parker och natur inpå knuten. Öppna förskolan ligger mycket nära och även låg-och mellanstadieskolorna Stimmet och Fårdala finns på gångavstånd utan att korsa stora vägar. Om du cyklar eller vill gå lite längre tar du dig enkelt till Alby Friluftsgård med badsjö och löpspår som är ett populärt sommarnöje medan det på vinter finns fin skridskosjö, pulkabacke och skidspår.

Hjärtligt välkommen att höra av dig för mer information!


VÄLKOMMEN HEM

Rumsbeskrivning

HALL:
Rymlig och välkomnande hall i L-form med plats för hatthylla, stora garderober för övrig förvaring samt ytor att möblera om man så önskar.

VARDAGSRUM:
Ljust och luftigt vardagsrum med plats för stor soffa, tv-bänk, matbord och det stora sällskapet. Generösa fönsterpartier skänker mycket ljusinsläpp. Från vardagsrummet finner vi utgång till den trevliga uteplatsen.

KÖK:
Här finns idag ett funktionellt och trevligt arbetskök med gott om arbetsytor samt förvaring. Utrustningen består av ugn, spis, fläkt samt kyl och frys. I anslutning till köket finns god rymd för matgrupp upp till 6-8 personer. Möjligt att ta ned vägg mellan kök och matplats om så önskas.

SOVRUM 1:
Belägen till vänster från entré. Ett mysigt sovrum med plats för mindre säng, skrivbord och enklare andra möblemang. Här ryms även en garderob.

SOVRUM 2:
Stort och öppet sovrum med plats för dubbelsäng. nattduksbord, garderober alternativt byråer.

BADRUM:
Ett stort helkaklat badrum med vitt kakel och grått klinker.
Utrustning: Vägghängd WC, spegelskåp, handfat, duschhörna samt tvättmaskin och torktumlare.

WC:
I anslutning till hallen nås en wc.
Utrustning: Handfat med kommod, spegelskåp, wc.

UTEPLATS:
Rymlig och mysig uteplats med plats för soffgrupp och matgrupp i ett bra solläge med utsikt mot den fina innergården!


VÄLKOMMEN HEM!

Dokument (pdf)

Planlösningar Stadgar Björkbacken Energideklaration Björkbacksv Arsredovisning 2021

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Boarea (BOA)

82 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Bollmoravägen 68

Ort

Tyresö

Kommun

Tyresö

Beskrivning av förråd m.m.

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Lägenhetsnummer BRF

00217

Våningsplan

BV av 2

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Björkbacken HSB

Organisationsnummer

712400-0139

Allmän information

Föreningen har 383 lägenheter, 5 lokaler med hyresrätt.
Lägenhetsfördelning enligt följande:
46st 2 rum och kök, samtliga på markplan (ca 74 kvm)
36st 3 rum och kök, samtliga på markplan (ca 82 kvm)
234st 3-4 rum och kök (ca 89 kvm)
67st 4 rum och kök (ca 94 kvm)

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE FÖRÄNDRINGAR
Överlåtelseavgift 2,5 % av basbelopp, betalas av köparen. Pantsättningsavgift 1 % av basbeloppet, betalas av låntagaren. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Trygg-Hansa via Adeförsäkring. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen, skadedjursförsäkring och även tilläggsförsäkring för bostadsrättshavaren. Observera att denna EJ ersätter hemförsäkringen!

Enhetsmätning el
Debiteras var 3:je månad via avgiftsavin. Vid lägenhetsöverlåtelse är det viktigt att säljaren kommer överens med köparen om avläsning av den slutliga elförbrukningen innan ny lägenhetsinnehavare tar över

GÅRDSPLATS
I området finns bland annat väl utrustade lekplatser, boulebana, bollplan och grillplatser.

BYGGNADSÅR
1963-1964

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

TV OCH BREDBAND
Kabel-tv/leverantör ComHem, föreningen betalar grundutbudet. Bredband levereras av både ComHem och Telenor ( fd. bredbandsbolaget).

Uppvärmning och ventilation

UPPVÄRMNING
Fjärrvärme

VENTILATION
Typ av ventilation: Mekanisk

Byggnadskommentar

ÖVRIGA BYGGNADER
Det finns cykelförråd och barnvagnsrum i fastigheten.
I föreningen finns festlokal, förråd, gym, samlingslokal, övernattningslägenhet och tvättstugor i angränsande fastigheter.

Utförda renoveringar

Utförda renoveringar:
2013-2015 Stambytt

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 383
Antal lokaler: 5

GEMENSAMMA UTRYMMEN
En gemensamhetslokal finns att hyra till olika tillställningar. Det finns även en övernattningslägenhet som går att hyra, lägenheten kan hyras max 7 dagar i sträck. Föreningen har även tvättstugor, gym och bastu, som står till förfogande för de boende.

Antal lägenheter

383

Byggnader

Byggår

1963-1964

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

4 856 SEK/månad. I avgiften ingår Ingår: Värme, vatten, Kabel TV

Beskrivning månadsavgift

Ingår: Värme, vatten, Kabel TV

Andelstal

0.00230000

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

Bostaden är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

500 SEK/månad

Summa driftkostnad

500 SEK/månad

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen har sammanlagt 152 garageplatser, 96 bilplatser,104 carports och 6 handikappcarports som hyrs ut till medlemmarna.
Gästparkeringar finns vid busshållplatsen på Bollmoravägen, Björkacksvägen 9 och Björkbacksvägen 63.

Typ

Garage

Har separat kö

Ja

Kostnad

450 SEK/månad

Typ

P-plats

Har separat kö

Ja

Kostnad

250 SEK/månad

Typ

Carport

Har separat kö

Ja

Kostnad

350 SEK/månad

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

142 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

150 kWh/m²

Energiklass

E

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy