Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Lojovägen 69 lgh 1001, Rudboda, Lidingö
Typ
Bostadsrätt
KVM
110 kvm
Avgift
6 424 SEK / mån
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Etagelägenhet med uteplats och balkong!

Med populärt och lugnt läge på Lojovägen finner du denna totalrenoverade fyrarummare i etage. Gavelläge med fönster åt tre väderstreck ger ett generöst ljusinsläpp. Här finns en mycket fin uteplats med trädäck, en fin platsbyggd pergola med klättrande växter samt ett utekök. Det finns även en separat balkong. Lägenheten är genomgående i mycket fint skick med moderna färgval och varsamt renoverad med snygga praktiska lösningar. Genomgående vacker enstavsparkett i hela lägenheten. Rymligt kök med luckor i en vacker grön nyans, mycket snygg bänkskiva samt gott om förvaring bakom många skåp. Sittplats för stort sällskap framför fönster. Tre rejäla sovrum varav två på nedre plan där alla vetter mot den lugna och lummiga baksidan med utsikt mot skog och ängar. Två stilrena och helkaklade badrum det ena med dusch och det andra med badkar. Självklart finns det tvättmaskin samt golvvärme. En snygg spiraltrappa länkar samman de båda våningsplanen. Bra förvaringsutrymmen i lägenheten. Garage ingår i avgiften.

Lojohöjden ligger med det mesta inom räckhåll såsom Rudboda torg med livsmedelsaffär, busskommunikationer, flertalet förskolor samt skolor (1-9), Södergarnsbadet och fina promenadstråk längst vattnet.

Välkommen att kontakta mäklaren för mer information!

Rumsbeskrivning

Hall

Välkomnande hall med snygg platsbyggd förvaring med plats för ytterkläder samt skor. Skåpsluckor med skinnbeslag. En stor garderob/förrådsyta med gott om plats för förvaring från golv till tak.

Vardagsrum

Ljust, luftigt och helt insynsskyddat vardagsrum. Här finns plats för soffa, fåtöljer samt övrigt möblemang. Underbar utsikt över grönska och natur alldeles utanför fönstret. Parkett på golvet samt målade väggar i en härlig grön nyans.

Kök

Rymligt kök med gröna luckor, vacker bänkskiva i komposit och vitt kakel ovan. Belysning ovan arbetsytor. Nedfälld dubbelho, induktionshäll, fläkt, inbyggt mikrovågsugn, integrerad diskmaskin samt varmluftsugn. Extra bred kyl & frys i rostfritt utförande. Stort skafferi.
Stort fönster framför matplatsen samt ett fönster ovan den ena arbetsbänken.

Sovrum

Ett utav de tre sovrummen finns på övre plan. Här finns plats för stor säng samt tillhörande sängbord.

Duschrum

Mycket smakfullt renoverat duschrum med WC, handfat, dusch bakom vikbara duschväggar av glas. Svarta stilrena beslag. Golvvärme samt spotlights i taket.

Sovrum x 2

På nedre plan finns två bra sovrum/barnrum. Den fina ekparketten ligger även här på golven samt väggarna är målade i smakfulla färger. Från det ena sovrummet finns utgången till uteplatsen.

Badrum

Här finns en stort och nyrenoverat badrum (gjordes i samband med stamrenoveringen 2018). Vitkaklade väggar samt grått klinker på golvet med behaglig golvvärme. Här finns en handfat på kommod med lådor, spegel, tvättmaskin samt handdukstork.

Hall

Bra hall med garderobsvägg som rymmer mycket förvaring.

Uteplats

Stor härlig uteplats om ca 35 kvm altan med trätrall samt en mysig pergola. Liten trädgård med fina växter och gräsmatta. Ett mycket praktiskt och snyggt platsbyggt utekök med betongskiva.

Dokument (pdf)

Planlösningar Energideklartion Stadgar Årsredovisning 2021

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

4 varav 3 Sovrum

Boarea (BOA)

110 kvm

Gatuadress

Lojovägen 69 lgh 1001

Ort

Lidingö

Kommun

Lidingö

Lägenhetsnummer BRF

281

Våningsplan

Entréplan av 2

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Lojohöjden

Organisationsnummer

713600-0796

Allmän information

Lojohöjden Bostadsrättsförening

Rudboda Bostadsrättsförening registrerades 1971. Föreningen ändrade namn till Lojohöjden Bostadsrättsförening 2019.
Kvarteret Lojo projekterades redan på 1960-talet i syfte att bebyggas med bostadsrättslägenheter. 1972 stod de första husen klara för inflyttning. Därefter följde en successiv utbyggnad av området, som idag omfattar 24 tvåvåningshus och en garagebyggnad. Garagebyggnaden inrymmer även tvättstuga, föreningslokal, fastighetsskötarexpedition, förråd, snickeri och grovsoprum.
Föreningen består av totalt 304 lägenheter, vilka fördelar sig på 141 2:or, 141 3:or, 11 4:or samt 11 6:or. Föreningen har även en lokal med bostadsrätt och en lokal med hyresrätt.

GEMENSAMMA UTRYMMEN:
I föreningens garagebyggnad finns förutom garageplatser även tvättstuga, fastighetsskötarexpedition, föreningslokal, snickeri och grovsoprum. Möjlighet finns att hyra ytterligare förråd än det som finns i samband med bostaden (intern kö).

PARKERING:
Till varje lägenhet hör en garage eller p-plats. Det finns totalt 241 garageplatser och 63 platser för utomhusparkering.

TV / INTERNET:
Kabel-TV. Leverantör Tele2. Från och med 2021-08-01 har föreningen ett gruppavtal med Tele2 om TV Bas HD samt Bredband 250 Mbit/s som därmed ingår i avgiften.

UNDERHÅLL:
2021 - Takfläkar bytta till moderna tryck och temperaturstyrada
2021 - Förening har sålt mark till PEAB och kommer få 75 miljoner kronor. 40 miljoner går till att finanserna stambytet. Vart resten ska gå är inte beslutat. Mer infomation kommer under 2021.
2020 - Solceller på garagetak samt platser för el-bilsladdning installerades.
2020 - Stambyte pågår i föreningen
2019 - Isolering vindar slutfördes.
2018 - OVK
2017-2021 Stambyte genomfördes
2015 - Garaget totalrenoverades och balkongpaneler byttes
2012 - Alla ytterportar byttes ur.
2012 - Säkerhetsdörrar utan brevinkast har satts in till alla lägenheter och postboxar har installerats.
2012 - 4 nya tvättmaskiner och 1 torkskåp.
2012 - Alla tak är omlagda.
2012 - Målning av balkongerna.
2012 - PCB-sanering och renoverade trapphus.
2011 - Trapphus/ Entrédörrar.

ÖVRIGT:
Föreningen godtar inte en lägre ägarandel än 30% ägande.
Juridisk person som köpare accepteras inte.
En överlåtelseavgift på 2,5% av basbeloppet betalas av köparen
En pantsättningsavgift på 1% av basbeloppet betalas av köparen om Hen väljer att belåna bostaden.

OMRÅDE:
På Lidingö finns det mesta av det du behöver. Granne med Lojo finns flera förskolor samt en skola för låg- och mellanstadium
På området finns en tennisbana och boulebana där du spelar gratis. Vackra strövområden runt knuten och fina badplatser såsom Södergarn, Bosön och Fågeludde. Här ligger också Rudboda centrum med mataffär. Till Lidingö Centrums 30-tal butiker är det inte mer än ett par kilometer. På vägen dit passerar du högstadieskola, Friskis&Svettis och Lidingövallen med sin tennishall samt hockeyrink.

HEMSIDA:
För mer information besök föreningens hemsida www.lojohojden.se/

AKTUELLT:
Enligt föreningens information juni 2021
Föreningen har sålt mark till PEAB. Den slutliga likviden för den avstyckade tomt som föreningen säljer blir drygt 110 miljoner kronor. Uppskattningen om hur mycket pengar som kommer att förstärka föreningens kassa kvarstår vid dryga 80 miljoner kronor efter att skatter och omkostnader dragits av. Föreningen kommer använda en del av likviden till att i september 2021 och 2022 amortera. Totalt kommer föreningens låneskuld med detta att minska med 33 miljoner kronor.

Avgifterna kommer preliminärt att höjas med 3 % från årsskiftet 2021/2022. I år och under de närmast kommande åren planeras för ett utökat underhåll, bland annat i den yttre miljön.

Brf bildades

1971

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Utförda renoveringar

Se årsredovisning och hemsida för gjorda och kommande renoveringar. I övrigt löpande underhåll.

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 304
Antal lokaler: 2

Antal lägenheter

304

Byggnader

Byggår

1971

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

6 424 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Varmvatten, Garage, Kabel-TV, Internet

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

473 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Antal personer i hushållet

4

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Till varje lägenhet hör antingen en parkerings- eller garageplats. Fråga mäklaren vad som gäller för denna bostad.

Beskrivning

Övrigt

2018
? Luftventilerat golv på nedre plan.
? Ny eldragning nedre plan
? Nytt ytskikt hela nedre plan samt halva övre plan inkl golv (parkett ek hela lgh)

2019
? Byggde en ca 35 kvm altan och pergola i vår trädgård inklusive växter och gräsmatta
? Byggde ett platsbyggt utekök med betongskiva
? ny hallösning

2021
? öppnade upp 180 cm i bärande vägg i fd köket mot förråd för att flytta in köket där och använda befintligt kök endast som matrum. nytt fönster sattes in i nya köket
? gjort om tidigare toa till designat litet badrum med golvvärme (dusch, team och komod)
? nytt kök från ikea inkl vitvaror från electrolux ugn, siemens kyl/frys, witt induktionshäll, ikea micro, mora köksarmatur
? smart belysning, spottar och ny el på övre plan mot kök
? förbättrat hallösning ytterligare

Områdesbeskrivning

På ena sidan den glittrande Askrikefjärden. På den andra långsträckta strövområden genom skog och över ängar. Här ligger brf Lojohöjden på Lidingö. Med åtta kilometer till centrala Stockholm är läget perfekt för dig som vill bo på landet men ändå ha nära till stan

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy