Länk kopierad!

Visningar

sön 2 apr 14:00 - 14:30
Bokad visning, vänligen boka tid via vår hemsida. Välkommen!

Boka visning

Anmälan till visning. Fyll i formuläret och välj önskat visningstillfälle.

Vill du värdera din nuvarande bostad?

Ta del av vår integritetspolicy

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 395 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Glasbrukskajen 8A, Limhamns sjöstad, Limhamn
Typ
Bostadsrätt
KVM
54 kvm
Avgift
4 006 SEK / mån
Rum
2 rum

Tvårummare med havsutsikt och stor balkong på attraktivt läge!

Varmt välkomna till denna ljusa tvårummare med generös balkong i söderläge som bjuder på härlig havsutsikt. Ett boende i toppklass med optimalt läge där man kan höra vågornas brus från den mysiga balkongen! Kvalitetsköket från Marbodal matchas stilsäkert med grå bänkskiva och kakel mellan över- och underskåp. Här samspelar kök och vardagsrum i semiöppen planlösning vilket skapar fina sociala ytor för familj och vänner. Bostaden bjuder på välplanerade kvadrat med fina materialval och bekvämligheter så som badrum med egna tvätt- och torkmöjligheter, rymligt sovrum med skjutdörrsgarderober samt hiss från markplan.

Njut av härliga dagar med frukost på S:t Jakobs stenugnsbageri som ligger precis runt hörnet. Ett morgon- och kvällsdopp, eller varför inte en skön promenad längst Limhamnsfältet. Detta är en perfekt lägenhet för dig som ställer höga krav på kvalité, komfort och läge.

Varmt välkomna på visning!

Rumsbeskrivning

Nu tar vi en rundtur i bostaden!

Hissen från markplan/garaget tar oss upp till andra våningen och till denna trivsamma tvårummare. Inredningen är modern och stilsäker med släta målade väggar & genomgående ekparkett.

Hall
Hallen är rymlig och inbjudande med skoförvaring och plats för jackor i skjutdörrsgarderob direkt till höger.

Badrum
Till vänster når vi badrummet med helkaklade ytskikt, dusch med vikdörrar i glas, vask med kommod och spegel med belysning. Kombinerad tvättmaskin/torktumlare (Siemens) med förvaring i väggskåp ovan.

Kök
Näst på tur står det stilfulla köket med vita profilerade luckor och mörk bänkskiva samt kakel mellan över- och underskåp. Utrustningen består av inbyggnadsugn, induktionshäll, inbyggd mikrovågsugn och diskmaskin samt kyl/frys. Maskinpark från Siemens. I direkt anslutning är det gott om plats för middagsbordet.

Vardagsrum
Köket och vardagsrummet ligger i semiöppen planlösning med stora fönsterpartier.
Här har du gott om plats för ett matbord samt soffgrupp och mediamöbler. Härifrån är det utgång till den trivsamma balkongen i söderläge med härligt havsutsikt.

Sovrum
Intill vardagsrummet finns det stora sovrummet med gott om plats för dubbelsängen. Här finns även en rymlig skjutdörrsgarderob som löser eventuella förvaringsproblem.

Dokument (pdf)

Planlösningar Galjonen på Limhamn Energideklaration Galjonen på Limhamn Stadgar Brf Galjonen på Limhamn Årsredovisning 2021

Länkar

Film

Allmän information

Pris

2 395 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

54 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Glasbrukskajen 8A

Ort

Limhamn

Kommun

Malmö

Beskrivning av övriga upplåtna utrymmen

Till lägenhet hör ett förråd

Lägenhetsnummer BRF

31102

Våningsplan

2

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Galjonen på Limhamn

Organisationsnummer

769628-6074

Allmän information

Brf Galjonen är en äkta förening som bildades 2015. Föreningen innehar fastigheten Buteljen 5 i Malmö med äganderätt. På fastigheten byggdes 2016 lägenhetshus med totalt 74 bostadsrätter, adresserna är Glasbrukskajen 8A+B samt Sallys gata 40+42. Föreningen ingår i två gemensamhetsanläggningar, se årsredovisning för mer information.

EKONOMI
HSB sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse;
- Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen betalar (1 313 kr år 2023).
- Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (525 kr år 2023).
Som boende i en HSB förvaltad bostadsrättsföreningen tillkommer även;
- Medlemsandel 500 kr/köpare, andelen betalas vid inträde i HSB och återfås igen vid utträde ur HSB.
- Medlemsavgift 300 kr/adress i familjerelation, betalas per år.

Senaste avgiftsförändring skedde 2023-01-01, då en höjning med 15 %.

Föreningen har individuell mätning och debitering av varmvatten och el.

RENOVERINGAR OCH UNDERHÅLL
Byggnaderna färdigställdes med inflytt under andra halvan av 2016, därav har det inte funnits behov av större underhåll eller renoveringar.
2020 Föreningen har under hösten installerat trygghetskameror,
2021 Genomfördes spolningar och filmning av stammar. Åtgärdat entrédörrarna på Sallys Gata som det tidigare har varit problem med. Man har även åtgärdat hissen på Sallys Gata 42. 10 st nya elbilsladdare har installerats i garaget
2022 är det planerat OVK annars är det inte planerat några större underhållsaktiviteter, vilket är enligt den underhållsplan som tagits fram under 2021.
Föreningen har inget större pågående eller planerat underhåll.

GARAGE OCH PARKERING
Föreningen förfogar över 56 stycken parkeringsplatser (varav 16 har laddare för elbil mot debitering) i gemensamt garage med angränsande fastighet, BRF Skeppsklockan. Hyran är 800 kr/mån. Dessutom finns 2 parkeringsplatser utomhus vid Sallys gata 42 med hyra 550kr/mån och 4 mc-platser i garaget, pris för dessa är 300kr/mån. I dagsläget är det kö till bilplatserna (det finns inte 1 plats per lägenhet) och 1 månads uppsägningstid. Det är rörliga platser i garaget och samma kö till bilplatserna. Vi tillåter i dagsläget inte fler än 1 bil/lägenhet

KABEL-TV OCH BREDBAND
Telia triple-play (bredband 1000 mbit/s, Digital-TV (Telia Lagom) och IP-telefoni) är kopplat till varje lägenhet. En digitalbox per lägenhet för TV ingår. Kostnad för Telia triple play är 215kr/månad och tillkommer på månadsavgiften.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen tillhandahåller en gård med planteringsytor, en övernattningslägenhet, källare med garage, cykelrum samt miljörum. Ett förrådsutrymme per lägenhet finns i källaren.

ÖVRIGT
Varje medlem ska ha en hemförsäkring och denna bör innehålla bostadsrättstillägg då detta inte är något som föreningens försäkring täcker.

KONTAKT
Hemsida: www.galjonen-limhamn.se
Mail: styrelse@galjonen-limhamn.se

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Brf bildades

2015

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 74

Antal lägenheter

74

Byggnader

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

4 006 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Kallvatten

Beskrivning månadsavgift

Obligatoriskt tillägg om 215kr/ månad för internetuppkoppling med Telia Triple Play.

Avgiftsförändringar

Månadsavgift om 4 006 kr/mån inkluderar avgiftshöjningen för 2023.

Andelstal

1,05565 %

Andel av BRF:s nettoskuldsättning

569 629 SEK

Beskrivning av Andel av BRF:s nettoskuldsättning

Den indirekta nettoskuldsättningen anger bostadsrättens del av föreningens totala nettoskuld. Underlaget för uträkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning för 2021 samt från aktuell mäklarbild. Vänligen kontakta ansvarig mäklare vid frågor.

Överlåtelseavgift

1313 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

525 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

62 kWh/m²

Energiklass

C

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta

Boendekalkyl