Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 150 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Ryttaregatan 4C, Göteborg
Typ
Bostadsrätt
KVM
51 kvm
Avgift
3 665 SEK / mån
Rum
2 rum

Ljus och trevlig tvåa med inglasad balkong!

Nu har du möjligheten att förvärva en ljus och fräsch tvåa som är perfekt planerad! Här erbjuds ett boende med hög kvalitet och bekvämligheter.
Stilrent och välutrustat kök med integrerade vitvaror samt socialt vardagsrum med utgång till den härliga balkongen. Bostaden har enhetliga ytskikt med vitmålade väggar och vacker ekparkett. Ljust och fräscht badrum. Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och gott om plats för förvaring. Här bor du i en stabil och välskött förening med låga avgifter. Varmt välkommen att flytta in och börja trivas!

I Gamlestaden bor du centralt läge med närhet till allt, bland annat bra kommunikationer, mataffärer, restauranger och natur. Från Gamlestaden tar ni er med goda kommunikationer enkelt in till de centrala delarna av Göteborg på bara några minuter.

Rumsbeskrivning

Hall:
Välkommande hall med plats för skor och ytterkläder. Här finns garderober med gott om plats för förvaring. Hallens väggar är vita och genomgående i lägenheten, även den fina ekparkett skapar en enhetlig känsla.

Klädkammare:
Från hallen når du också till bostadens klädkammare, här finns goda förvaringsmöjligheter.

Vardagsrum:
Ljust och luftigt vardagsrum med ett generöst ljusinsläpp tack vare de stora fönster och utgången till den härliga balkongen. Social och trevlig planlösning med gott om utrymme för matplats, soffgrupp och tillhörande möblemang. Utgången till balkongen når du från vardagsrummet, här finns plats för utemöbler och blommor. Tack vare inglasningen blir detta som ett extra rum på höst och vinter! Snyggt vitmålade träpaneler och vacker ekparkett.

Köket
Ljust och stilrent kök med noggrant utvalda material och färger. Integrerade vitvaror, vita köksluckor med svarta läderhantag, arbetsbänk i ljus laminat med vitt kakel ovanför. Integrerad kyl/frys, ugn och mikro i bekväm höjd, spis, fläkt samt integrerad diskmaskin. Mycket välutrustat kök med gott om förvaring i form av skafferi, skåp och lådor. Köket erbjuder även ett platsbyggd barbord med plats för två personer.
Köket totalrenoverades (2017).

Sovrum:
Sovrummet är stort och rofyllt med stora garderober som rymmer mycket förvaring. Fin ekparkett samt behaglig kulör på väggarna.

Badrum:
Ljust och stilrent badrum som är utrustat med dusch, spegelskåp, handfat med tillhörande kommod samt toalett.

Dokument (pdf)

Planlösningar Årsredovisning Stadgar Ryttaregatan 4a-4e

Länkar

Film

Allmän information

Pris

2 150 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

51 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Ryttaregatan 4C

Ort

Göteborg

Kommun

Göteborg

Lägenhetsnummer BRF

125

Våningsplan

1 av 3

Markägare

Marken är tomträtt

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB:s Brf Lödöse

Organisationsnummer

757200-9293

Allmän information

HSB Lödöses placering i nordvästra hörnet av Gamlestaden är väldigt gynnsamt med närhet till butiker och restauranger, utmärkta kommunikationer och granne med stora grönområden. Föreningen består av 142 lägenheter och 3 lokaler (En frisörsalong som är uthyrd, föreningens motionslokal samt fritidslokal)

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 (2,5 % av gällande prisbasbelopp) och en pantsättningsavgift om 483 kr/pant (1 % av gällande prisbasbelopp). Överlåtelseavgiften betalas av säljaren och pantsättningsavgiften betalas av köparen. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2020. Vid två eller fler uttagna panter utgår viss rabatt på pantsättningsavgiften. Förvärvaren skall vara medlem i HSB innan den kan godkännas ett medlemskap i bostadsrättsföreningen.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Föreningen är ansluten till TV och Internet via Telia fiber.

Utförda renoveringar

Ca 1990 byttes samtliga stammarna i badrum och kök, under året byttes el-stigarna samt fönsterna.
2008 reparerades och byttes kupolfönster på tak, plåt och rännor på taket. Under året gjordes också reparationer av ventilationen, där man bland annat bytt ventiler och reparerat fläktarna. Samtidigt byttes termostatventilerna i värmeelementen. Även tvättstugan och balkonger renoverades.
2013 utfördes reparationer sant rensning av avlopp och brunnar. Under året utfördes också VVS-arbeten, reparation av dörrar, fönster och balkongfönster.
2014 reparerades tvättmaskiner, torktumlare samt torkrum. Under året utfördes även reparationer av stuprör, kranarna i källare, värmeelement, balkongfönster samt lås och dörrar.
2015 spolades alla takrännor samt stuprör. Även taket spolades samt defekta takpannor byttes ut och nya självrensande stuprörs-rensluckor monterades. under året gjordes även ett av garagen om till förråd till fastighetsskötsel och uteplatsernas bänkar och bord har reparerats.
2015/16 utfördes en dränering.
2017 har periodiskt underhåll utförts med byte av en rad tvättmaskiner och torktumlare, sju nya tak-kupolfönster och omläggning av mark, planteringar och brunnar, bl.a. runt 2:an och 4:an. Nytt fibernätverkssystem drogs även in i fastigheterna.
2018 utfördes byten av flertal tvättmaskiner och torktumlare i tvättstugan.
2022 En pergola på gården har bytts ut.
2022 Reparationer har gjorts inom alla områden, både av firmor och föreningens fixarlag - lås, avlopp, elarbete, ljusarmaturer, trädgård, sophantering mm..

Föreningen följer en underhållsplan och utför underhåll och renoveringar löpande vid behov.

Övriga utrymmen i föreningen

Tvättstuga med torktumlare och torkrum finns i källaren i respektive byggnad.
Föreningen har en fritidslokal som kan hyras av de boende. Användningen är dock begränsad kvällstid för att inte störa grannarna.
Motionslokalen på Måns Bryntessonsgatan 21 kan användas fritt av de boende. I motionslokalen finnes diverse träningsredskap.

Antal lägenheter

142

Byggnader

Byggår

1946

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

3 665 SEK/månad. I avgiften ingår värme, vatten, tv, bredband och telefoni.

Andelstal insats

0,69131 %

Andel av månadsavgift

0,69131 %

Överlåtelseavgift

1208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen har 54 parkeringsplatser. Möjlighet till boendeparkering på gatorna finnes efter kontakt med Trafikkontoret, Göteborgs kommun.
Vi har även 12 garage, av vilka 8 hyres ut till medlemmar.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

115 kWh/m²

Energiklass

E

Beskrivning

Service och kommunikationer

Gamlestaden har oerhört goda kollektivtrafikförbindelser som tar dig till centralstationen på 4-6 minuter.
Från hållplatsen SKF går spårvagnslinjerna 6, 7 och 11 samt busslinjerna 58 och 519.
Från hållplatsen Gamlestadstorget går spårvagnslinjerna 4, 6, 7, 8, 9, 11 samt busslinjen 72 och 78.
Vid Gamlestadstorget finns även en nybyggt pendeltågsstation med tåg mot bl a Centralstationen (4 min), Älvängen (16 min) och Värnesborg (47 min).
Flexlinjen går direkt till oss och närmaste busshållplats är Nylösegatan. Det tar ca 7 minuter att gå till hållplatserna SKF eller Gamlestadstorget.

Med bil tar man sig snabbt och lätt ut på E45:an eller E20:an och vidare till E6:an.

Områdesbeskrivning

Inom drygt 5 minuters promenad finns Coop Konsum, postombud, apotek, bank, bibliotek, systembolag, flera servicebutiker, flera restauranger (bl a thaimat, kinamat, japansk mat och pizzerior) och två krogar. Mindre än 1 km norrut, längs gamlestadsvägen ligger dessutom en stor Willysbutik, Orientlivsmedelsbutik, Överskottsbolaget och Barnpalatset.
Närmaste dagis ligger på andra sidan gatan och grundskolor finns på promenadavstånd.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta