Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 150 000 SEK / Accepterat pris
Adress
Glasfibergatan 19 - ACCEPTERAT PRIS, Älvsjö, Älvsjö
Typ
Bostadsrätt
KVM
50 kvm
Avgift
3 198 SEK / mån
Rum
2 rum

Tvåa med stor soldränkt balkong i fint skick med centralt läge

ACCEPTERAT PRIS - Säljaren säljer för angiven prisnivå, kontakta mäklaren för mer info!

Välkommen till attraktiva Glasfibergatan 19 och denna fräscha tvåa på andra våningen med soldränkt balkong.

Lägenheten erbjuder ett stilrent kök med plats för större middagssällskap och öppen planlösning mot vardagsrummet. Köket är fullt utrustat med rostfria vitvaror som kyl och frys, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, induktionshäll, spisfläkt och integrerad diskmaskin. Fint helkaklat badrum med ljust klinkergolv med och vita kaklade väggar. Badrummet är utrustat med tvättmaskin och praktisk arbetsyta ovan. Duschvägg, kommod, wc. Stort sovrum samt god förvarning med garderober. Dessutom ett tillhörande källarförråd och hiss i huset som tar dig direkt ner till garageplatserna utan att du behöver springa utomhus i kylan. På det hela taget är detta det perfekta boendet!

Bostaden är i mycket gott skick med hög standard och exklusiva tillval. Läget är bra med kort promenadavstånd till Älvsjö Centrum som erbjuder mycket bra service och kommunikationer med pendeltåg och bussar. Dessutom nära till Solbergaskogen med stor lekpark där barn kan både leka och njuta av naturen.

Välkommen hem!

Rumsbeskrivning

Hall
Välkomnande hall vitmålade väggar och parkettgolv. Två skjutdörrsgarderober med smart förvaringsystem som möjliggör avhängning av både kläder samt skor.

Badrum
Helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna och grått klinker på golvet. Dusch med snygg separerande glasvägg. WC. Handfat med kommod och spegelskåp med belysning. Tvättmaskin med arbetsbänk ovan och flertalet el uttag. Skåpsförvaring ovan. Tvättställ. Golvvärme.

Kök/vardagsrum
Smidig öppen planlösning mellan vardagsrum och kök. Vitmålade väggar och parkettgolv. Plats för soffgrupp och TV-möbler. I anslutning till det snygga vita köket finns även matplats för ca 4-6 personer. Skåpluckor i vitt. Bänkskiva i laminat med glasyta ovan. Diskho. Maskinell utrustning (rostfritt) i form av spishäll, ugn, integrerad diskmaskin, spisfläkt, inbyggnads mikro och kombinerad kyl och frys.

Sovrum
Sovrum med gott om plats för dubbelsäng och två inbyggda garderober. Vitmålade väggar och parkettgolv. Plats för byrålåda eller mer förvaring. Fönster mot lugn återvändsgata.

Balkong
Solig balkong i västerläge med eftermiddags och kvällssol. Plats för större soffgrupp och häng för 3-5 personer.

Dokument (pdf)

Planlösningar Information - fast lös egendom Undersökningsplikt Köpare Årsredovisning 2021 Ekonomisk plan Brf Entrékvarteret Entrékvarteret Energideklaration Stadgar Frågelista

Länkar

Allmän information

Pris

3 150 000 SEK (Accepterat pris)

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea

50 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Glasfibergatan 19 - ACCEPTERAT PRIS

Ort

Älvsjö

Kommun

Stockholm

Beskrivning av övriga upplåtna utrymmen

Externt källarförråd ingår.

Lägenhetsnummer BRF

0027-01-01-11201

Våningsplan

2

Upplåten mark

Ingen mark ingår i upplåtelsen. Balkongen är upplåten med lägenheten.

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Entrékvarteret

Organisationsnummer

7696305155

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Entrékvarteret förvärvade fastigheten Kabelverket 10 i Stockholm år 2016. Föreningen innefattar idag 135 lägenheter med bostadsrätt, tre kommersiella lokaler med hyresrätt, 51 garageplatser (varav två för MC) och 31 parkeringsplatser ovan jord. Kvarteret består av sju trapphus i en huskropp och höjden varierar mellan fyra till åtta våningar. Huskroppen bildar ett kvarter som sluter sig runt en gemensam, grönskande gård med en öppning mot sydväst. Under gården finns ett parkeringsgarage. Total lägenhetsyta är 10 354 kvm och de kommersiella lokalerna ligger på totalt 354 kvm.

TV OCH BREDBAND
Via Telia Trippel Play. ( 220 kr läggs på månadsavin )

BYGGNADSÅR
2018

ÖVRIGT
Föreningens hemsida
www.brfentrekvarteret.se

Vid föreningens bildande lämnades tre lägenhetsnycklar och fyra säkerhetsnycklar ut.
Certego i Västberga ansvarar för föreningens låssystem, information om antalet nycklar som finns till lägenheterna hanteras av dem.Föreningen installerade hösten 2020 ett nytt passer- och säkerhetssystem i fastigheten.
Förutom lägenhetsnycklar skall fyra passerbrickor för entréerna finnas för att komma in i föreningens port, återvinningsrum och garage. Saknade brickor skall meddelas till styrelsen så de kan avaktiveras, ev. kostnader för att ersätta dem står avlämnande lägenhetsinnehavare för.Entréportarna öppnas endast med hjälp av passerbrickorna eller med hjälp av vår porttelefon. För att kunna släppa in besökare, varubud eller motsvarande måste men registrera sig i vårt passersystem för porttelefonerna. Det gör man genom att skicka ett e-postmeddelande med lägenhetsnumret (5 siffror) och de namn och telefonnummer som skall registreras på den.


Sophantering
Det finns två gemensamma miljörum i huset och på gården finns sopsug med nedkast för hushållssopor.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Övriga utrymmen i föreningen

I varje trapphus finns det barnvagsrum och rullstolsrum. För förvaring av cykeln finns cykelförråd i huset samt cykelställ på gården. För de boende finns det en gemensam innergård. Gården är både trygg och välkomnande med leksaksskepp och sandlåda samt sittbänkar och planteringar. Den nyanlagda huvudgatan leder mot skolan, fotbollsplanen och Solbergaskogen. Gården ramas in av bostadshuset och blir både privat och med en koppling till Älvsjö genom öppningen i huset mot sydväst.

Antal lokaler

3

Antal lägenheter

135

Lån i BRF per kvm

12 395

Byggnader

Byggår

2018

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

3 198 SEK/månad. I avgiften ingår I avgiften ingår värme, kallvatten och källarförråd. Tillkommer gör en kostnad för varmvatten via individuell mätning för varje lägenhet.

TV, Telefoni och Internet:
Obligatoriskt tillägg 220kr/mån för Telia TriplePlay. Den Internetrouter och Telias TV box, med tillhörande fjärrkontroll, som ingår i abonnemanget tillhör lägenheten och skall överlämnas till köparen, ev. kostnader för att ersätta dem står lägenhetsinnehavaren för.

Varmvatten
Individuell mätning av varmvattenförbrukning sker i varje lägenhet och kostnaden för varmvattnet tillkommer utöver månadsavgiften (uppskattad kostnad som anges i ekonomisk plan är 1 630 kr/år).

Avgiftsförändringar

"Inflation och räntor har stigit brantare än vad som indikerades i slutet av förra året, det högre ränteläget förväntas också bestå under en längre period än vad som prognosticerades då.

Utifrån riksbankens beräknade höjning av styrräntan vid kommande penningpolitiska möte i slutet av april och därmed förväntade höjningar av våra låneräntor bedömer styrelsen att tidigare avgiftshöjning inte kommer att vara tillräcklig för att klara föreningens ekonomi.

Styrelsen har därför beslutat att verkställa den kompletterande höjning som indikerades i samband med beslutet i november. Beslutet innebär en höjning av månadsavgifter för bostadsrätterna samt hyror på garage och parkeringsplatser med ytterligare 5 eller 10% från och med 1a oktober 2023.

Slutgiltigt beslut om höjningens storlek kommer att tas i direkt anslutning till riksbankens penningpolitiska beslut som presenteras den 26/4.
Nivån på höjningen kommer att baseras på riksbankens senaste ränteprognoser och vår bedömning av affärsbankernas räntenivåer baserat på dessa prognoser. Om räntorna utvecklas till högre nivåer an vad som indikeras i deras prognoser idag kan denna höjning komma att följas av begränsade höjningar under början av 2024." Kontrollerat 2023-04-19.

Andelstal kommentar

0,5449 %

Andel av BRF:s nettoskuldsättning

689 293 SEK

Beskrivning av Andel av BRF:s nettoskuldsättning

Har räknats ut genom följande uträkning:
Samtliga skulder till kreditinstitut (kortfristiga och långfristiga) - kassa & bank + klientmedelskonto x bostadsrättsandel.

Uppgifterna kan avvika mot vad som står angivet i årsredovisningen då dessa belopp kan ha förändrats sedan årsredovisningen gjordes. För den köpare där detta är av stor betydelse så uppmanas man att kontrollera detta ytterligare med föreningen att uppgifterna fortfarande stämmer.

Överlåtelseavgift

1208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

350 SEK/månad

Försäkringskostnad

150 SEK/månad

Summa driftkostnad

500 SEK/månad

Antal personer i hushållet

1

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen har 81 parkeringsplatser, avsedda endast för föreningens medlemmar, fördelat på 31 parkeringsplatser utomhus på Glasfibergatan och Elkabelgatan samt 50 garageplatser i fastigheten, av dessa är 6 försedda med aggregat för elbilsladdning.

Kötiden varierar över tid, väntetiden är för det mesta kortast till p-platserna utomhus. Kötid för parkeringsplats utomhus har den senaste tiden varit mellan 6 och 12 månader. Parkeringsplats utomhus kostar 600 kr/månad, Garageplats kostar 1 100 kr/månad och garageplats med box för elbilsladdning kostar 1 400 kr/mån + avgift för förbrukad el.

Garage och återvinningsrum har kameror och är videoövervakade.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiklass

C

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Område
Älvsjö är en stadsdel i söderort inom Stockholms kommun som består av Långsjö, Långbro, Solberga, Liseberg, Örby slott, samt till Huddinge kommun. Älvsjö är ett expansivt och barnvänligt område med närhet till natur och vatten. Goda kommunikationer genom pendeltåg, tunnelbana och buss. Fantastiskt att bo nära till allt!

Närservice
Vill du hålla dig aktiv kan du träna både på Sats och Fitness 24/7. Du hittar Vårdcentral och flera tandläkare. Älskar ni matlagning har ni mataffärer såsom Hemköp, Coop och Willys.
Ni hittar konditori samt högt utbud av restauranger som Långbro värdshus eller Fru Marias bak. För den som söker bra restauranger för fantastiska matupplevelser finns Rinos Bodega, Erssons Fisk samt Michelinstjärnkrogen Aloë.

Behöver du en paus från arbetslivet? Ett populärt utflyktsställe finns Älvsjöskogens naturreservat eller om man älskar bad finns det kända Älvsjöbadet och Långsjö för bad, picknick om sommaren och skridskoåkning om vintern. Populära Herrängens gård ligger vid Långsjön där ni kan avnjuta en god lunch eller någon härlig fika.

Kommunikationer
Men pendeltåget tar ni er fram till T-centralen på under 10 minuter! Från stationsplan kan du åka buss till bland annat Kungens Kurva, Skärholmen, Gullmarsplan och Fruängen. Närmaste tunnelbana är den röda linjen som startar i Fruängen.
Fruängen är en knytpunkt för flertalet bussar och här finns tunnelbanan som snabbt tar dig till city, Tekniska Högskolan eller Universitetet utan byten.

Grundskolor & förskolor
I området finns flera av Stockholms bästa förskolor och skolor med bl.a. Johan Skytte skolan, Herrängens skola, Kämpetorpsskolan, Förskolan Solängen och Långbrodalsskolan. Förskolor så som Förskolan Lillskogen, Älvskogens Förskola, Förskolan i Ur & skur Vindleken, Förskola Sagoträdet - Pysslingen Förskolor, Förskola Bullerbyn och Montessoriförskolan Regnbågen.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta

Boendekalkyl