Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 995 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Hamngatan 26 A, Centrum, Karlstad
Typ
Bostadsrätt
KVM
61.5 kvm
Avgift
2 564 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Topprenoverad 2:a runt knuten till stadens puls!

Nu finns ditt nya drömboende till försäljning - en topprenoverad 2:a på fjärde våningen precis runt knuten till stadens liv och puls! Påkostade renoveringar har utförts för att göra denna 60-tals lägenhet till en modern dröm med omgjorda och breddade öppningar mellan de sociala rummen, som skapar en öppnare planlösning, ger ett bättre flyt och finare ljusinsläpp. Genomgående nytt parkettgolv utan trösklar, nedsänkt tak med infällda spotlights i samtliga rum inkl duschrum och walk in closet. Lägenheten har en inglasad balkong om ca 8 kvm med nytt klinkergolv varifrån man kan njuta av staden glittrande ljus under kvällen. Modernt kök med ljus inredning, ekbänkskivor och en vacker mörk mosaik som löper som stänkskydd och sen vidare och tar upp hela väggen intill köksön med barstolar. Från köket och hallen nås det ljusa vardagsrummet som har plats för både stor soffgrupp och matsalsbord. Renoverat och helkaklat duschrum i ljusa färger och med egen tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare. I hallen utanför sovrummet finns en stor lyxig walk in closet med skjutdörrar från golv till tak och en modern heltäckningsmatta. Sovrummet har ytterligare förvaring i en skjutdörrsgarderob. Grädden på moset är att samtlig inredning/möblering kan ingå i det begärda priset!

Detta är en mycket stabil och välmående förening med låga månadsavgifter - 2 564 kr för denna lägenhet, där de stora renoveringarna redan har utförts så som stamrenovering, byte av tak, inglasning av balkonger mm. I källarplanet finns föreningens varmgarage, nyrenoverade tvättstugor, cykelförråd samt förråd. På den gemensamma innergården finns plats för sociala tillställningar, grillning och spel vid boulebanan.

Att bo mitt i stan underlättar för spontanitet i vardagen - gå ner och ät middag på er favoritrestaurang, köp nybakade frallor till helgfrukosten eller gå på en mysig spontanbio. All service, nöjen, shopping, tåg- och busstation finns bara precis runt knuten - som ger bra möjligheter för den som pendlar.

Välkommen hem!

Allmän information

Pris

1 995 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

61.5 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Hamngatan 26 A

Ort

Karlstad

Kommun

Karlstad

Beskrivning av förråd m.m.

Ett vindsförråd medföljer lägenheten.

Lägenhetsnummer BRF

12

Våningsplan

4 av 6

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB Brf Jägaren

Organisationsnummer

773200-1354

Allmän information

HSB Brf Jägaren - Bostadsrättsföreningen är ett privatbostadsföretag med fastighet Jägaren 12. Fastigheten består av 42 bostäder på totalt 4 069,5 m2, 19 lokaler med totalt 1 416 m2 samt fyra varmgarage och 52 biluppställningsplatser i garage. Adressen är Hamngatan 24, 26 och 26 A. Stabil och välmående förening med låga månadsavgifter. Föreningen har fått godkänt bidrag från naturvårdsverket vilket leder till en stor sannolikhet att laddstolpar installeras under 2022.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Folksam där även bostadsrättsförsäkring ingår. Hemförsäkring tecknas och bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavarna.

Brf bildades

1962

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Kabel-TV från Sappa, ingår i månadsavgiften.
Fiber, Karlstad stadsnät.

Uppvärmning och ventilation

Fjärrvärme & mekanisk frånluft samt även mekanisk till- och frånluft med återvinning.

Byggnadskommentar

Flerbostadshus

Utförda renoveringar

1990 Takomläggning
1992 Ombyggnad
2008 Innergård
2012 Rotrenovering
2015-2016 Ventilation
2018-2019 Balkongrenovering och inglasning
2021 Byte till säkerhetsdörrar
2022 Nya digitala kodlås med tag-system

Kommande renoveringar

Under de kommande 5 åren planerar föreningen bland annat att byta låssystem för entrédörrarna.
Det finns även en plan att installera laddstolpar i garaget för elbilsladdning.

Övriga utrymmen i föreningen

Det finns cykelförråd i garaget i källarplan. Lägenhetsförråd följer lägenheten.
2 st nyrenoverade tvättstugor finns att tillgå på källarplan samt en underbar lugn innergård med plats för stora umgängen, grillning och boulebana.

Antal lokaler

14

Antal lägenheter

11

Byggnader

Byggår

1962

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

2 564 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten
värme, vatten, kabel-TV och bostadsrättstillägg

Andelstal insats

1,00569 %

Överlåtelseavgift

1207,5 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

250 SEK/månad

Försäkringskostnad

100 SEK/månad

Summa driftkostnad

350 SEK/månad

Parkering

Parkeringsbeskrivning

4 varmgarage och 52 biluppställningsplatser i garage. Garageplatserna är i samma hus och har en låg hyra om 450 kr/mån och möjlighet finns att få egen dosa för öppning till porten. Separat kö till föreningens garageplatser.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

101 kWh/m²

Energiklass

D

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Att bo mitt i stan underlättar för spontanitet i vardagen - gå ner och ät middag på er favoritrestaurang, köp nybakade frallor till helgfrukosten eller gå på en mysig spontanbio. All service, nöjen, shopping, tåg- och busstation finns bara precis runt knuten - som ger bra möjligheter för den som pendlar. Här finns en länk där ni kan se det planerade nya Resecentrumet som planeras: https://karlstad.se/karlstadvaxer/projekt/tag-i-tid/karlstads-resecentrum2/karlstads-resecentrum/ - så här bor ni i ett riktigt bekvämt läge.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta