Länk kopierad!

Visningar

sön 26 mar 13:00 - 13:30
Bokad visning, anmäl er via hemsidan. Varmt välkomna!

Boka visning

Anmälan till visning. Fyll i formuläret och välj önskat visningstillfälle.

Vill du värdera din nuvarande bostad?

Ta del av vår integritetspolicy

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 495 000 SEK / Accepterat pris
Adress
Thorells gata 8, Centralt/Vasastaden, Linköping
Typ
Bostadsrätt
KVM
34 kvm
Avgift
2 615 SEK / mån
Rum
1 rum

Optimalt planerad och nyproducerad bostad med högt i tak, inglasad balkong och snabbt tillträde!

Välkommen till Vasatornet och denna härliga etta på andra våningen. Här erbjuds ett väldisponerat och modernt boende med öppen planlösning i populära Övre Vasastaden.

Lägenheten disponeras om en rymlig och ljus hall med klinkergolv och skjutdörrsgarderober med gott om förvaring, ett helkaklat badrum med kombimaskin och handduksvärmare samt ett ljust och socialt kök med generösa arbetsytor med vacker stenskiva, kakel som stänkskydd och vitvaror från Electrolux. Lägenheten har en inglasad balkong där du kan njuta av härliga kvällar med både familj och vänner. Vidare möts vi av sovrum och vardagsrum i ett som har gott om plats för både soffa samt säng.

Som medlem i Brf Vasaporten har man tillgång att nyttja två fantastiska takterasser med milsvid utsikt över Linköping med omnejd! Den låga avgiften om 2 615 kr per månad inkluderar värme, vatten, kabel-tv och bredband. Kostnad för el betalar du endast vad du förbrukar.
Föreningen disponerar över garage som de boende kan hyra och som nås smidigt via hissen rakt ned i källaren.

Övre Vasastaden är en populär och lugn stadsdel som erbjuder närhet till bra restauranger, en välsorterad matbutik, vårdcentral, frisör samt gym i området. Stadskärnan med dess rikliga utbud av shopping och aktiviteter når ni med cirka 10 minuters promenadavstånd. Resecentrum samt fjärrbussterminalen ligger i närhet till bostaden och har goda pendlingsmöjligheter för den som önskar. I området finner ni även ett antal grönskande parker samt Stångån med dess vackra promenadstråk. Goda kommunikationer från bostaden via buss, gång eller cykel till övriga delar av staden.

Tillträde kan ske omgående om det önskas.
Välkommen på visning!

Rumsbeskrivning

Kök
Exklusivt ljust kök med genomgående vita köksluckor och grått kaklat stänkskydd. Stilren köksbänk i svart natursten och vitvaror från Electrolux i form av kyl, frys, diskmaskin,
inbyggd mikrovågsugn och ugn, fläkt samt spishäll.

Allrum
Allrum med högt i tak med plats för sittgrupp, säng samt matplats. Vitmålade väggar och golv i genomgående ekparkett. Rummet ligger i direkt anslutning till bostadens trivsamma inglasade balkong där du har plats för utemöbler och växter.

Badrum
Helkaklat exklusivt och rymligt badrum med bekvämligheter som kombinerad tvättmaskin/torktumlare och handdukstork. Här finns även en stor kommod och stort spegelskåp för förvaring samt toalett och dusch med glasade duschväggar och takdusch.

Dokument (pdf)

Planlösningar Stadgar Brf Vasatornet Ekonomisk Plan Brf Vasatornet Energideklaration Årsredovisning Brf Vasatornet i Linköping 2021

Länkar

Prospekt

Allmän information

Pris

1 495 000 SEK (Accepterat pris)

Antal rum

1

Boarea (BOA)

34 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Thorells gata 8

Ort

Linköping

Kommun

Linköping

Beskrivning av övriga upplåtna utrymmen

Förråd i källaren ingår.

Lägenhetsnummer BRF

1222

Våningsplan

2

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Vasatornet

Organisationsnummer

769629-5448

Allmän information

Brf Vasatornet består av 102 bostäder och 7 lokaler i Övre Vasastaden. Fantastisk variation av ytor och utformning i stadsdelens högsta byggnad som utgör ett magnifikt landmärke för staden och stadsdelen. Balkong, funktion och nya vyer över stad och landskap erbjuds i någon av de två huskropparna vilka binds samman av lokaler i bottenplan. En genomtänkt och tilltalande arkitektur utmärker kvarteret, stadskänsla med storstadsinfluens blandas med idyllisk kvarterskänsla av småskalighet.

El debiteras varje bostadsrättsinnehavare, men upphandlas kollektivt för föreningen.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Övriga utrymmen i föreningen

Förråd i källare ingår i avgift.

Lån i BRF per kvm

16 023

Byggnader

Byggår

2018

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

2 615 SEK/månad. I avgiften ingår värme, vatten, tv, bredband.

Beskrivning månadsavgift

Bostadsrättshavaren betalar för den el man förbrukar men elen upphandlas kollektivt av föreningen. Ca 150 kr/ månad.

Andelstal

0,58%

Andel av BRF:s nettoskuldsättning

525 251 SEK

Överlåtelseavgift

1312,5 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

525 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Hushållsel

150 SEK/månad

Försäkringskostnad

90 SEK/månad

Summa driftkostnad

240 SEK/månad

Antal personer i hushållet

1

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen har garageplatser i gemensam källare som går att hyra för 900 kr/mån. Till garageplatserna är det separat kö.
Boendeparkering Vasastaden finns via LinPark mot kostnad om 370 kr/mån.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

69 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

82 kWh/m²

Energiklass

C

Besiktningsman

Magnus Hedin, Greencon energi & miljö AB

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta

Boendekalkyl