Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
4 000 000 SEK / Utgångspris
Adress
Merakvägen 13B, Vemdalen
Typ
Bostadsrätt
KVM
90 kvm
Avgift
3 323 SEK / mån
Rum
5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Underbar bostadsrätt på Solbacken i Storhogna

BRF Solbacken Lodge ligger i ski in ski out-läge högst upp på Solbacken i Storhogna med utsikt över fjäll och skidbackar.

Bostaden är byggd i parhusform med mycket fjällkänsla. Både alpin åkning och längdspår finns i närheten så att du kan njuta av den friska fjälluften under vintersäsongen. De stora fönsterpartierna i sällskapsytorna låter dig ta del av naturens skådespel och magnifik vy över Storhogna.
Materialval i en dämpad färgskala med brunlaserad träpanel i hela bostaden skapar lugn och harmoni och ger en härligt exklusiv känsla.

Större delen av bostadens markplan består av en rymlig storstuga i öppen planlösning med köket. Matplatsen är placerad i utbyggnaden som har fri takhöjd ända upp till nock på ca 5 meter och fönster hela vägen med fantastisk utsikt. Bredvid matplatsen vid kaminen är en soffhörna inredd med två soffor och soffbord.

Bostaden har tre sovrum, ett med dubbelsäng på markplan samt ett med dubbelsäng och ett med två enkelsängar på övervåningen. Den som vill ha fler sovplatser kan inreda med bäddsoffa på övervåningen för att ha möjlighet för fler sovplatser.

De yngre i familjen spenderar gärna kvällen i allrummet på övervåningen där de kan kika ner på de vuxna genom glasräcket. Ni vuxna njuter av lugnet och den sköna tröttheten i kroppen som uppstår efter en dag på skidor, uppkrupna i soffan medan mörkret sänker sig utanför stugan.

Från bostadsrätterna tar du dig bekvämt till och från alpin skidåkning via ett glidspår som börjar på toppen av Klövsjöfjäll, går ner via Solbacken och sedan landar i botten på dalen i Storhogna till Solliften och Tunnelliften. För längdskidåkning är det bara att kliva på spåret som går strax utanför tomtområdet. På andra sidan tomtområdet går det lätt att ansluta till skoterled.

Altan på lägenheternas framsida kommer att byggas utan merkostnad för ny ägare. Detta är ett åtagande från bostadsutvecklaren som byggt husen i föreningen.

Vid entrén till bostaden finns ett skidförråd. Byggrätterna på fastigheterna där husen står medger även komplementbyggnader på upp till 60 kvm per fastighet. Detta innebär att möjlighet finns till skotergarage/skidbod/garage till varje parhus. Byggnation av komplementbyggnad måste göras i samråd med bostadsrättsföreningen.

Möblerna i bostaden följer med i köpet!

Välkommen hem till Solbacken även du!

Rumsbeskrivning

Genomgående för huset är ekparkett och brunlaserad panel på väggar och tak om ingen annat anges.

Hall
Hall med plats för avhängning och trappa upp till övervåningen. Grå klinker 30x30 cm på golvet.
Badrum
Badrum med WC, handfat och dusch, kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Bastu med bastupanel i anslutning till badrummet. Grå klinker 30x30 cm på golvet, grå kakel 30x30 cm på väggarna.
Kök/vardagsrum
Kök från Ballingslöf i mörkgrått i öppen planlösning till vardagsrum samt öppet upp till nock i taket. Fönster på två väggar. Köket är utrustat med spis, ugn, mikro, fläkt, kyl, frys, diskmaskin. Utgång till altan från köket samt stora fönster med spröjs. Vardagsrummet har även det stora fönster.
Sovrum ett
Sovrum möblerat med dubbelsäng och byrå, två fönster.
Övervåning
Allrum med med snedtak, öppet ner till matplats. Glasräcke mot nedervåningen.
Sovrum två
Sovrum med dubbelsäng, samt ett fönster.
Sovrum tre
Sovrum med två enkelsängar samt ett fönster.
Toalett
Toalett med WC och handfat. Grå klinker 30x30 cm på golvet, grå kakel 30x30 cm på väggarna.

Vid entrén till huset finns ett skidförråd.

Dokument (pdf)

Ekonomisk plan. Registrerad. Stadgar

Länkar

Film 3D-länk

Allmän information

Pris

4 000 000 SEK (Utgångspris)

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal rum

5 varav 3 Sovrum

Boarea

90 kvm

Areauppgift enligt

Säljaren

Gatuadress

Merakvägen 13B

Ort

Vemdalen

Kommun

Berg

Beskrivning av övriga upplåtna utrymmen

Skidförråd vid bostadens entré

Lägenhetsnummer BRF

5:747-10

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Uteplatser

Uteplats

Altan på lägenheternas framsida kommer att byggas utan merkostnad för ny ägare. Detta är ett åtagande från bostadsutvecklaren som byggt husen i föreningen.

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Bostadsrättsföreningen Solbacken Lodge i Storhogna

Organisationsnummer

769639-1460

Allmän information

BYGGNADSÅR
2021/2022

Juridisk person kan accepteras

Föreningen kan acceptera juridisk person efter särskild prövning

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Uppvärmning och ventilation

UPPVÄRMNING
Luftvärmepump till vattenburen golvvärme

VENTILATION
Typ av ventilation: FT-ventilation

Byggnadskommentar

FÖNSTER
3-glas

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 24

Byggnader

Byggår

2021

Ekonomi

Månadsavgift

3 323 SEK/månad. I avgiften ingår Allt utom el och försäkring ingår i avgiften.

Andelstal

4,17

Andel av BRF:s nettoskuldsättning

810 648 SEK

Beskrivning av Andel av BRF:s nettoskuldsättning

Total skuldsättning i BRF multiplicerat med andelstal för aktuell bostad. Uppgift om skuldsättning är hämtad från ekonomisk plan för bostadsrättsföreningen.

Kommentar

Kostnaden för el är baserad på perioden april till september 2022

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är inte pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

1 250 SEK/månad

Försäkringskostnad

116 SEK/månad

Summa driftkostnad

1 366 SEK/månad

Beskrivning

Vägbeskrivning

Området Solbacken nås på skidor glidandes från toppen av Klösjöfjäll via glidspår. Samma glidspår fortsätter sedan viadre ner i dalen och ansluter åter till skidbacken.

Med bil åker du mot Dalvallen i Storhogna, följ skylten mot Solbacken och åk vägen så långt upp det går. Där vägen slutar idag kommer gatan där BRF Solbacken Lodge kommer att byggas.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta

Boendekalkyl