Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
4 150 000 SEK / Utgångspris
Adress
Sjökvarnsbacken 6, Saltsjöqvarn, Nacka
Typ
Bostadsrätt
KVM
46 kvm
Avgift
3 219 SEK / mån
Rum
2 rum

2:a i absoluta toppläge med social planlösning och utsikt över djurgården

Välkommen hem till idylliska Saltsjöqvarn och denna 2:a som ligger med absolut toppläge och utsikt över djurgården. Bostaden präglas av genomgående smakfulla materialval och stora sociala ytor som binds samman med en stor balkong i högt läge med fin utsikt.

I Saltsjöqvarn bor du lugnt och naturnära samtidigt som du bokstavligen har innerstan runt hörnet. Längs kajen finner du ett promenadstråk med utsikt mot Stockholms inlopp och Djurgården. Här finner du också Boule & Berså samt populära Elite Hotel med frukostbuffé och spa i Sturebadets regi. Inom gång- och cykelavstånd når du enkelt såväl Hammarby Sjöstad som östra Södermalm och Kvarnholmen. Området bjuder på goda kommunikationer i form av samtliga Nacka/Värmdöbussar, stadsbussar, Saltsjöbanan och tvärbana. Det tar endast 20 minuter att cykla till Stockholm centrum och några minuter att gå till Södermalm. Nere vid kajen tar du enkelt båten (SL) till Djurgården, Nybroplan och Frihamnen på Lidingö.

När du kliver in möts du av en stor och rymlig hall med garderober bakom skjutdörrar. Lägenheten har genomgående modern och öppen planlösning och stora härliga fönsterpartier som skapar ett vackert ljusinsläpp i hela lägenheten. De sociala ytorna är inbjudande och i vardagsrummet finns en naturlig plats för soffgrupp. Köket ligger intill och har en öppen känsla mot vardagsrummet och rymmer en stor matplats för 4-6 personer. Från vardagsrummet når man även den inglasade balkongen som är rymlig och möblerbar. Harmoniskt sovrum med god förvaring och plats för dubbelsäng. Helkaklat badrum med dusch bakom glasdörrar, handfat på kommod samt tvättmaskin.

Välkommen hem!

Allmän information

Pris

4 150 000 SEK (Utgångspris)

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea

46 kvm

Areauppgift enligt

Säljaren och bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Sjökvarnsbacken 6

Ort

Nacka

Kommun

Nacka

Lägenhetsnummer BRF

3104

Våningsplan

1 av 6

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Utsikten 2, Saltsjöqvarn

Organisationsnummer

769612-1206

Allmän information

Brf Utsikten 2 Saltsjöqvarn består av 65 lägenheter fördelade på två huskroppar belägna på Saltsjöqvarn i Nacka. Under fastigheten finns ett garage som är en gemensamhetsanläggning i vilken föreningen disponerar 65 bilplatser. Brf Utsikten 2 har en övernattningslägenhet som kan bokas av medlemmarna. Tvättstugan och bastun/relaxanläggningen ägs av medlemmarna i Brf Utsikten 1 gemensamt med medlemmarna i Brf V Hamnplan.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Bredband från Bahnhof 200 kr/mån
Kabel-TV via Bahnhof.
Föreningen är ansluten till internet via internet-leverantören Bahnhof mot ett obligatoriskt tillägg om 156kr/ mån.

Uppvärmning och ventilation

Fjärrvärme/ Frånluftsventilation

Utförda renoveringar

2023 Byte bokningssystem tvättstuga, bastu o gästlägenhet, Nya värmekablar i häng- o stuprännor, Byte till LED-armatur postfack o utomhus samt vissa källarförråd.
2022 Stamspolning, Underhåll terrasser, Service balkonginglasningar, Utbyte centraler för rökluckor, rökdetektorer i hissar o utrymningsskyltar.
2020 Belysning entré, trapphus, trappor
2019 OVK- Besiktning, Målning fasad-socklar
2018 Stamspolning, Fläktbyte, Golvvård i entréer och cykelrum,
2015 Reparation hisselektronik
2014 Behandling golv i entré och trapphus
2013 Stamspolning

Kommande renoveringar

Inga planerade större renoveringar (Styrelsen, 2023-08-21)
För kommande löpande underhåll se årsredovisning

Övriga utrymmen i föreningen

Föreningen har en övernattningslägenhet i Sjökvarnsbacken 4 som kan disponeras/hyras av medlemmarna.
Bastu/relaxrum samt tvättstuga finns tillgängliga i form av en gemensamhetsanläggning, förlagd i Sjökvarnsbacken 10, Brf Utsikten 1. Lokalerna nyttjas gemensamt tillsammans med Brf Utsikten 1 och Brf Västra Hamnplan.
För bokning av gästlägenhet, tvättstuga eller bastu/relax används bokningsterminalen i Sjökvarnsbacken 4 eller utanför tvättstugan.
En mindre miljöstation för källsortering av glas och tidningar finns tills vidare vid Hospitalet. Kostnaden för sophantering ingår i årsavgiften.
Cykelrum finns på entréplan i 4'an samt plan -1 i 6:an.

Antal lägenheter

65

Lån i BRF per kvm

9 683

Byggnader

Byggår

2007

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

3 219 SEK/månad. I avgiften ingår Värme och vatten

Beskrivning månadsavgift

Obligatoriskt tillägg om 200 kr för bredband.

Avgiftsförändringar

Avgiften höjdes fr 1/1-23 med 7%. Ytterligare höjning kommer sannolikt att ske fr o m kommande årsskifte. Hur mycket är ngt vi beslutar efter budgetarbete i nov/dec. (Styrelsen 2023-08-21)

Andelstal

1,17011

Andel av månadsavgift

1,17011

Kommentar

Driftskostnaden är schablonberäknad och kan variera beroende på livsstil och konsumtion.

Överlåtelseavgift

1207,5 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

200 SEK/månad

Försäkringskostnad

250 SEK/månad

Summa driftkostnad

450 SEK/månad

Antal personer i hushållet

2

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen disponerar 65 stycken garageplatser i garaget Utsikten som ligger beläget rakt under föreningen med infart via tunneln. Uthyrning, administration, drift och skötsel av garaget sköts av Aimo Park (f.d.Q-Park). För mer information & bokning av garageplats, se http://www.aimopark.se/kundservice/kontakta-oss/ eller ring 0771-96 90 00. Brukar finnas ett antal lediga platser, dock kö för laddplatser. (Styrelsen 2023-08-21)
För kortare besök finns parkeringsfickor längs Sjökvarnsbacken tidsbegränsade till 1h med P-skiva och tillstånd ? dvs. dessa platser är reserverade för bilar med tillstånd, som utfärdas till medlemmar i de bostadsrättföreningarna inom Saltsjöqvarn. För längre besök finns några platser bredvid Mannagrynstorget men billigast står man på besöksparkeringen i garaget Utsikten. För att få tillgång till garaget Utsiktens besöksplatser behövs den portkod som delas ut av styrelsen varannan månad.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

88 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

94 kWh/m²

Energiklass

D

Besiktningsman

Dan Andersson

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Välkommen till en fantastisk stadsdel så nära City man kan komma. Här trivs du som vill bo med innerstan runt ena knuten och skärgården runt den andra. I Saltsjöqvarn har du gångavstånd till Södermalm och populära Nytorget med omgivande butiker, caféer och restauranger men bor samtidigt i lite av en oas med strandpromenad, trevliga parker, grönområden, hundrastgårdar, boule och berså, några restauranger, hotell med trevlig uteservering och ett av Stockholms bästa SPA. Om du blickar ut från Slussen ser du områdets vackra byggnader resa sig majestätiskt, på berget intill Södermalm och mittemot Kungliga Djurgården. Här har ett kulturhistoriskt område byggts om till ett vackert bostadsområde med mycket charm.

I området finns Vilans för- och grundskola och flera populära förskolor. En liten handlare finns fem minuter bort och det är 10-15 minuters promenad till Finnboda Hamn där du hittar ICA Nära, café, möbelbutik och restaurang. Ytterligare en bit bort ligger Kvarnholmen med flera restauranger och service.

Från Saltsjökvarns kaj, som du når via hiss eller trappan från Mannagrynstorget (precis runt hörnet på huset) tar du SL-båten över till Kungliga Djurgården (Allmänna gränd, (Gröna Lund, Skansen) på cirka 8 minuter och in till city och Nybrokajen på ytterligare 10 minuter. Åt andra hållet kan du ta dig hela vägen till Frihamnen och Ropsten.

Ett stenkast från lägenheten finns en busshållsplats som trafikeras av linje 55 och några minuter bort ligger hållplatsen vid Henriksdal vilken erbjuder Nackas bästa utbud av kommunikationer, här trafikerar hela Nacka/Värmdös bussutbud och Saltsjöbanan. Ytterligare kommunikationer som stadsbussar, tvärbana och framtida tunnelbana finns i Hammarby Sjöstad och Sickla.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta

Boendekalkyl