Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår
Aktuellt bud: 6 000 000 SEK
Se budhistorik

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
6 500 000 SEK / Utgångspris
Adress
Drottningholmsvägen 9, 3tr, Kungsholmen, Stockholm
Typ
Bostadsrätt
KVM
64 kvm
Avgift
1 623 SEK / mån
Rum
2 rum

Fantastisk Sekelskiftestvåa - Charmiga detaljer - Skuldfri förening

Fantastiskt tillfälle att förvärva en underbar sekelskiftestvåa. Innan du stiger in i bostaden möts du av två höga och robusta ytterdörrar. Dessa följs av en fantastisk takhöjd på ca 3,10 meter. Lägenheten har vackra bevarade detaljer såsom fiskbensparkett, eleganta pardörrar, fönsterspeglar och ett vackert burspråk med stora tredelade fönster som ger fint ljusinsläpp. En vacker entré leder dig in till vardagsrummet som bjuder på en enastående rymd som ger dig möjligheten att möblera en härlig sällskapsdel. Från vardagsrummet kan du enkelt stiga in genom stora pardörrar in till ditt rymliga sovrum som även har två tredelade, 3-glas fönster. Stilrent kök med bra förvaring bakom vita luckor med gott om plats för matlagning. Här finns även en bra matplats för fyra-fem sittande personer framför fint fönster.

På Drottningholmsvägen 9 flyttar du in i en mycket välskött samt skuldfri förening. Du kommer bo i en bostad som har otroligt låga promenadavstånd till rekreationsområden som Kronobergsparken, Pontonjärparken, Rålambshovsparken samt att du kan ta promenader längs vattnet vid Norr Mälarstrand. I din absoluta närhet finns ett rikt utbud av café och restauranger, all tänkbar service samt shopping. Blir du ny ägare av denna bostad kommer du bo så centralt som det kan bli, mitt i Fridhemsplan med gröna och blåa linjen som främsta tunnelbanekommunikationer samt väldigt goda busskommunikationer.

Välkommen hem!

Rumsbeskrivning

Hall
Efter du kliver in genom de höga pardörrarna finner du till vänster i hallen plats för att hänga av ytterkläder och skor samt platsbyggd förvaring. När du går igenom det nya fiskbensparketten som finns i hallen finner du olika förvaringsutrymmen. Första dörren till höger finner du en klädkammare som i dagsläget används som städskrubb. Den andra dörren finner du ett badrum som senare leder dig till två garderober som når högt upp i rummet.

Vardagsrum
Det rymliga vardagsrummet bjuder på en härlig rymd och ger dig ljusa och lättmöblerade ytor. Burspråket har två stora tredelade fönster som bjuder på härligt ljus samt en bra ljudisolering från gatan. Rummet bjuder på en generös takhöjd på ca 3.13 m. Golvet är originalt fiskbensparektt som ger plats för en generös sällskapsdel samt matbord där du kan duka upp för stora middagar.

Sovrum
Sovrummet har två ingångar genom hall och vardagsrum. Genom vardagsrummet har du en kunglig ingång genom pardörrar. Golvet är originalt fiskbensparektt. Det mysiga sovrummet ger plats för dubbelsäng, sängbord samt skrivbord.

Kök
Det rymliga köket ger dig mycket bra förvaring i vita över och underskåp som löper längs båda väggarna. Vitvarorna består av ugn, spishäll, fläkt, diskmaskin samt kyl och frys. Köket har ett stort tredelat fönster och golvet är orginalt fiskbensparkett. Bredvid fönstret finns det plats för köksbord som rymmer 4 -6 middagsgäster.

Badrum
Badrummet har vita kaklade väggar med matchande vinröda kakelplattor som matchar golvet. Rummet är bra belyst och har spegel över handfat samt ett spegelskåp ovanför toalettstolen.

Dokument (pdf)

Planlösningar Årsredovisning 2021 Stadgar Energideklaration

Länkar

Film

Allmän information

Pris

6 500 000 SEK (Utgångspris)

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Max antal sovrum

2

Boarea (BOA)

64 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Drottningholmsvägen 9, 3tr

Ort

Stockholm

Kommun

Stockholm

Beskrivning av förråd m.m.

Till lägenheten hör ett rymligt vindsförråd

Lägenhetsnummer BRF

0132

Våningsplan

3 av 6

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

BRF Lavetten 17

Organisationsnummer

716425-9462

Allmän information

Brf Lavetten 17 är en äkta bostadsrättsförening som äger fastigheten Lavetten 17 i Stockholms kommun, omfattande adresser som är inkluderade i föreningen är Drottningholmsvägen 9 och 11. I föreningen finns det 28 lägenheter med upplåtelseformen bostadsrätt samt fyra lokaler med upplåtelseform hyresrätt. Hyresgästerna är verksamheter inom restaurang, kemtvätt och optik.

Föreningen är skuldfri och bedöms som stabil med en stark ekonomi. Varje år avsätts medel till föreningens underhållsfond och följer aktuell underhållsplan. Inga planer finns på några planerade avgiftshöjningar, kontrollerar 2022-10-06 (senaste avgiftsförändringen var 2005).

Brf bildades

1989

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Föreningen har Tele2 som leverantör (grundutbud ingår i avgiften).
Bredband via Ownit (100/100 Mbit/s ingår i avgiften).

Uppvärmning och ventilation

Fjärrvärme
Det är en av de vanligaste produktionsmetoderna som finns i Sverige. Värmen produceras i en central produktionsanläggning och fördelas genom rörsystem till konsumenterna.

FTX-system
Kallas för det mest kompletta ventilationssystemet. Det är fläktstyrt till- och frånluftssystem med värmeåtervinning. Ett stabilt, flexibelt och kostnadseffektivt system.

Byggnadskommentar

Flerbostadshus

Utförda renoveringar

Genomförda renoveringar
2022/2021: Fönsterrenovering. Nya 3-glas fönster.
2019: Renovering av tvättstuga.
2011/2012: Renovering av yttertak.
2009: Ny värmecentral.
2005: Renovering av trapphus.
2003: Målning av yttre fönsterbågar, balkongdörrar och fönsterisolering.
2000: Renovering av innergård.
1998: Ombyggnation av vind till 3 st lägenheter.
1998: Uppförande av 12 st balkonger.
1982/1983: Totalrenovering av fastigheten (bla puts fasad, nya stammar, byte av el-stigar och trapphusmålning).

Kommande renoveringar

Föreningen har i dagsläget (2022-10-06) inga större planerade renoveringar.

Övriga utrymmen i föreningen

- Tvättstuga (på innergården)
- Cykelförråd (entréplan)
- Grovsoprum, soprum för miljöfarligt avfall (på innergården)

Byggnader

Byggår

1907

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

1 623 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten
I avgiften ingår värme, vatten och bredband 100 mbit.

Avgiftsförändringar

Inga planerade avgiftshöjningar

Andelstal

0,03021

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Hushållsel

500 SEK/månad

Försäkringskostnad

250 SEK/månad

Summa driftkostnad

750 SEK/månad

Antal personer i hushållet

2

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Boendeparkering- ansöks och behandlas av Stockholms stad.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

169 kWh/m²

Energiklass

F

Besiktningsman

Joel Heinze, Energikompetens AB

Beskrivning

Övrigt

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastighetsägarna Service

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta