Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
850 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Lindormsgatan 25, Sjöbo, Borås
Typ
Bostadsrätt
KVM
56 kvm
Avgift
3 587 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Stor nyrenoverad tvåa på 5e våning!

Nu har du möjligheten att förvärva den här rymliga och renoverade tvåan på 5e våning. I huset finns en hiss vilket tar dig enkel upp till 5e plan. Lägenheten har senaste året mer eller mindre genomgått en totalrenovering där man renoverade köket, väggar och tak målades om, alla golv och lister byttes. Detta gör att hela lägenheten har en enhetlig stil med en fin finish. Lägenheten är på hela 56kvm vilket gör att du har stora och rymliga rum.

Väl inne i hallen så har du både möjlighet att hänga av kläder innanför dörren samt ha en hallmöbel. Utöver det finns en stor skjutgarderob med glasdörrar vilket ger massor av plats förvaring. Vardagsrummet har plats för både matsalsbord men även en soffgrupp. Härifrån når du också balkongen som ligger i söderläge med sol hela dagen.

Köket renoverades 2021 med vita högblanka luckor och en bänkskiva i ek. Köket är utrustat med inbyggd mikro och ugn i vitt, induktionshäll samt diskmaskin och kyl/frys i rostfritt. Det stora sovrummet rymmer både dubbelsäng samt skrivbord eller en läshörna.

Brf Trollskogen är en stor och välskött förening med bra ekonomi.

Här kommer du ha närheten till stadens puls samt naturens lugn. Nära matbutik, pizzeria, bra kommunikationer till Knalleland, högskolan och centrum. Endast 5-10 minuters promenad till Almenäs som är Borås populäraste badplats sommartid samt närhet till naturreservatet Rya Åsar.

Detta är en lägenhet du inte vill missa! Anmäl dig till visningen

Rumsbeskrivning

HALL
Genom entrén nås hallen med ingång till både vardagsrum, badrum och kök. Här finns möjlighet att hänga av kläder innanför dörren samt ha en hallmöbel. Utöver det finns en stor skjutgarderob med spegeldörrar, vilket ger massor av plats förvaring.

VARDAGSRUM
Stort vardagsrum, där det finns plats för både soffgrupp och matgrupp. Utgång till balkongen i söderläge med sol hela dagen. Nymålade väggar och tak i vitt samt ett gråtonigt golv som löper genom hela lägenheten

KÖK
Köket renoverades 2021 och har högblanka vita köksluckor. Utrustat med kyl/frys i rostfritt stål, inbyggd ugn och mikro, induktionshäll, köksfläkt och inbyggd diskmaskin, Vitt kakel ovanför bänkskivan i massiv ek. Här finns plats för matbord för fyra personer.

BADRUM
Helkaklat badrum med ljust kakel och ljust klinkergolv. Utrustat med dusch, toalett, handfat i kommod med spegelskåp. Här finns golvvärme samt en handdukstork.

SOVRUM
Sovrum med plats för en större säng och skrivbord. Här finns även två inbyggda garderober.

Dokument (pdf)

Planlösningar Stadgar Energideklaration Årsredovisning

Länkar

Allmän information

Pris

850 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

2 varav 2 Sovrum

Boarea (BOA)

56 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Lindormsgatan 25

Ort

Borås

Kommun

Borås

Lägenhetsnummer BRF

204016001-0057

Våningsplan

5

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Riksbyggen Brf Trollskogen

Organisationsnummer

764500-3679

Allmän information

Föreningen äger fastigheterna Guldskivlingen 1 och Ametistskivlingen1 i Borås. På fastigheterna finns 6 st byggnader med 219 lägenheter. Byggnaderna är uppförda 1955 och 1957. Fastigheternas adress är Lindormsgatan 23-27 och 35-39 i Borås.

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Bredband och kabel-TV genom ComHem. 50 Mbit bredband ingår i månadsavgiften.

Uppvärmning och ventilation

Renovering av ventilation gjordes 2020

Utförda renoveringar

1993-1994 - Stambyte
2002-2003 - Fönsterbyte
2012-2014 - Fasader
2015: 18 nya p-platser med värmare.
2016-2019 - Modernisering av hissar
2020 Tvättstuga
2020 Ventilation och passagesystem

Övriga utrymmen i föreningen

Föreningen har tvättstuga i källaren. Det finns en mycket fin bastu med tillhörande relaxrum, samt matt-tvättstuga med torkrum belägen på Lindormsgatan 35.

Antal lokaler

3

Antal lägenheter

219

Byggnader

Byggår

1955

Hiss finns

Ja

Hisskommentar

Moderniserades 2016-2019

Ekonomi

Månadsavgift

3 587 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten, Kabel-TV, Internet, Bostadsrättstillägg

Andelstal

0,46618

Andel av månadsavgift

0,46154

Inre reparationsfond

936 SEK

Överlåtelseavgift

1190 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

476 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Hushållsel

150 SEK/månad

Försäkringskostnad

100 SEK/månad

Summa driftkostnad

250 SEK/månad

Antal personer i hushållet

2

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen disponerar 78 st P-Platser, 150 kr/mån, Parkering med värmare kostar 200kr/månad. Utöver det finns 51 st garageplatser, 500kr/mån. Separat kösystem tillämpas. Fri parkering längs med vissa gator i närområdet.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

128 kWh/m²

Energiklass

E

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Sjöbo är en stadsdel i Borås som sträcker sig från Boråsparken i söder till Öresjö i norr. Med närhet till friluftsliv, Öresjö och enkelhet att ta sig till Borås centrum är Sjöbo en populär stadsdel. Här bor du bekvämt med all betänklig service så som COOP, kyrka, frisör, vårdcentral samt flera förskolor med närhet till natur och bibliotek. För skolbarnen har man den moderna Sjöboskolan för barn från klass F till 6 och de större barnen går i Erikslundsskolan som ligger i den södra delen. Utöver detta ligger även idrottsplatsen Sjöbovallen

Med bra bussförbindelser från i hela Sjöbo har du alltid närhet till närmaste busshållplats med bussar som går så ofta som upp till varje 6e minut. Till centrum tar du dig på tio minuter.

I närheten har du även Knalleland, Borås djurpark, Alidebergsbadet, Borås simarena och Almenäs badplats. Du kan även enkelt ta dig bort till Rya åsars stora friluftsområde med mysiga ställen för den perfekta picknicken

Sjöbo är Borås till ytan största stadsdel och man kan dela in den in i tre huvuddelar. Ett egnahemsområde i söder med villor och småhus från 1940- och 50-talet och ett annat villaområde i den norra delen upp mot Öresjö med villor främst från 1970-talet. Däremellan har man ett större område med flerfamiljshus med både hyresrätter och bostadsrätter.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta