Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 995 000 SEK / Utgångspris
Adress
Grindtorpsvägen 3, Grindtorp, Täby
Typ
Andel i Bostadsförening
KVM
79 kvm
Avgift
4 950 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

3:a med två balkonger i olika väderstreck!

Välkommen till denna genomgående och optimalt planerad 3:a. Lägenheten är i fint skick och disponerar ett kök med bra arbetsytor och ordentlig köksutrustning, två sovrum och ett rymligt sällskapsrum, två balkonger i olika väderstreck. Helkaklat fräscht badrum med dusch och förberett för tvättmaskin. Det finn även en Separat gäst-wc. Gott om plats för förvaring i skjutdörrsgarderob, klädkammare och ett källarförråd .

Grindtorp är ett mycket populärt område med gångavstånd till Täby centrum, Roslagsbanan och flertalet skolor och förskolor.

Mycket välskött förening med god ekonomi. En härlig, grönskande innergård med lekplatser, fina bord och sittplatser. För den aktiva finns här också fotbollsplan och boulebana. I föreningen finns bl.a. ett gym, bastu, gemensamhetslokal och övernattningsrum. Samtliga lägenheter garanteras en parkeringsplats. För mer information besök gärna föreningens hemsida www.brfjupiter.se.

Varmt välkomna att höra av er vid intresse!

Allmän information

Pris

2 995 000 SEK (Utgångspris)

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Boarea (BOA)

79 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Grindtorpsvägen 3

Ort

Täby

Kommun

Täby

Lägenhetsnummer BRF

0791

Våningsplan

3 av 10

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsförening

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsförening

Bostadsförening

HSB Brf Jupiter 1 i Täby

Organisationsnummer

716000-0449

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen registrerades 1962. Byggnadsår 1962-66. Brf Jupiter är en äkta förening.

Lägenheterna fördelas enl följande:
1 rok 115 st
2 rok 144 st
3 rok 352 st
4 rok 225 st
5 rok 8 st

Antal lägenheter: 844
Antal lokaler: 209

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE FÖRÄNDRINGAR
Välskött brf med stabil ekonomi.

Föreningen bildades

1962

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Kabel-tv: Finns med grundutbud. Leverantör: ComHem
Bredband: Finns (1000 Mbit) Leverantör: Telia (Ingår i avgiften)

Uppvärmning och ventilation

Fastigheten är uppvärmd med : Fjärrvärme
Godkänd fläkt är: Volymkåpa eller kolfilterfläkt

Byggnadskommentar

Föreningen förvaltas: I egen regi med egen personal
Fastigheten är energideklarerad: Ja

Utförda renoveringar

2021
- Renovering av lokaler för uthyrning. - Utbyte av belysningsarmaturer i trapphusen - Målning av trapphus och entréer påGrindtorpsvägen1?45 att målas om. På Kometvägen 25?61 kommer samtliga trapphus och källargångar målas om. - Renovering av föreningens park
2020
- Renovering av lokaler för uthyrning. - Utbyggnad av sorteringsstationer. - Utbyte och injustering av samtliga stam-och radiatorvendler. - Påbörjades montage av temp-och fuktgivare i lägenheterna,- Utbyte av gårdens belysning samt komplettering av belysningen vid parkeringen på Grindtorpsvägen27?45.
2019
- Slutförande av fönsterbyte
2018
- Renovering och ombyggnad av lekplatserna. - Omläggning av tak och plåt beklädnad på affärshuset Kometvägen 63.
2017
- Utbyte av trapphusventilation. - Byte av samtliga markförlagda fjärrvärmeledningar inom fastigheterna som del i moderniseringen av Panncentralen City.
2016
- Utbyte av entrépartier mot innergården. - Byggnation av bastu och träningslokal. - Byte av fönster och balkongdörrar i lägenheter klassade som bullerstörda av Täbykommun.
2015
- Obligatorisk ventilationskontroll, OVK med efterföljande åtgärder. - Nya lokaler för boendeaktiviteter.
2014
- Renovering av lokaler och tvättstugor inklusive ny maskinutrustning.
2013
- Renovering av balkonger.
2010?2014
- Badrumsrenovering med stambyte i samtliga lägenheter. - Åtgärder avseende Panncentralen

Kommande renoveringar

- Ommålning av entréer och trapphus samt armaturbyte
- Renovering och omgestaltning av parken, det vill säga gårdsområdet mellan de två husen
- Idriftsättning av ett smart värmestyrningssystem
- Årsavgift: Oförändrad 2022

Övriga utrymmen i föreningen

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Snickarverkstad och vävlokal som kan disponeras av boende i Brf Jupiter. Det finns cykelförråd och festlokal.. Ett källar- eller vindsförråd finns till varje bostad. Utrymmena skall ha samma nummer som din lägenhet. Föreningen har fräscha moderna fin- och grovtvättstugor. Tvättstugorna för den "vanliga" tvätten finns i alla portar på Grindtorpsvägen utom 11, 17, 31, 35. I Kometvägen (K) i nr 37 (2st), nr 39 (2st) resp. nr 53 (1st).

Cykelrum och barnvagns rum finns.

Antal lägenheter

844

Byggnader

Byggår

1962-1966

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

4 950 SEK/månad. I avgiften ingår Värme, vatten, varmvatten, tvättstuga, källar- eller vindsförråd, kabel-tv med basutbud, bredband, bostadsrättstillägg (försäkring), fastighetsnära hämtning av förpackningar, elektronikskrot och grovsopor.

Utöver angiven månadsavgift tillkommer hushållsel enligt förbrukning.

Avgiftsförändringar

Inga kända avgiftsförändringar 2022

Andelstal

0,13%

Andel av månadsavgift

0,13%

Överlåtelseavgift

1726 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

740 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Antal personer i hushållet

1

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Till varje lägenhet hör en parkeringsplats extra avgift tillkommer. Om du hyr garage eller p-plats med eluttag måste du lämna din ordinarie p-plats. Vid en eventuell försäljning av bostadsrätten skall hyresavtalet sägas upp då garageplatsen/elstolpe ej följer med lägenheten. Garageplatsen/elstolpen går då till en kölista som finns på förvaltningskontoret och köparen av lägenheten får istället en ordinarie p-plats.
Garaget är en biluppställningsplats och får ej användas till annat. Garaget/elstolpen får ej hyras ut i andra hand. Lägenhetsägaren svarar för renhållning och snöröjning på egen p-plats och framför garage.
Tillfälligt P-tillstånd kan lämnas av förvaltningskontoret.
Besöksparkering: Är endast avsedd för gäster i max 24 tim.
För moped/mc-garage gäller det att du tecknar ett hyreskontrakt.

Typ

P-plats

Fast kostnad

Ja

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

123 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

91 kWh/m²

Energiklass

D

Beskrivning

Service och kommunikationer

Roslagsbanan från Täby tar cirka 15 minuter in till Östra Station. Dessutom finns goda bussförbindelser med områden runt om i länet, det går även buss till tunnelbanestationerna i Mörby centrum och Danderyds sjukhus. Servicelinjen, buss 961, är en lokal service riktad till äldre resenärer för en smidig resa till servicehuset, Täby Centrum, Näsby Park eller vårdcentralen.

Områdesbeskrivning

På bara några minuters gångavstånd från BRF Jupiter ligger Täby Centrum. Täby Centrum rymmer ca 260 butiker varav mängder med restauranger, caféer och livsmedelsbutiker. I Täby centrum finns även biograf, träningscentrum samt andra tjänster som banker. I närområdet finns fina motionsområden, med belysta motionsspår vid friluftsgårdarna Skavlöten, Ensta och Täby IP. I området finns även Norskogsbadet, ett omtyckt familjebad som omges av stora gräsytor för lek och bollspel även Tibblehallen med stora fotbollsplaner, bowling- och ishall finns i närområdet kring BR Jupiter.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy