Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 125 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Carl Gustafs väg 26B, Triangeln/Rådmansvången, Malmö
Typ
Bostadsrätt
KVM
25.5 kvm
Avgift
2 208 SEK / mån
Rum
1 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Kvadratsmart 1:a i A-läge

Nu finns möjligheten att förvärva denna trivsamma 1:a belägen centralt på eftertraktad adress. Djupa fönsterbänkar i svensk natursten och tjusig parkettgolv i holländsk mönster som varsamt tagits hand om. Praktiskt boende på sina 25,5 kvm som rymmer både soffa och säng samt ett yteffektivt kök och badrum. En trivsam arkitektur där vi hittar inbyggd förvaring och stora fönsterpartier som inger rymd och ljus. Här trivs man bra i en välskött fastighet med faciliteter såsom bastu, gym, hobbyrum samt eget vinds- och källarförråd.

Bo på ett av Malmös bästa cityläge med friköpt tomt och möt pulsen utanför dörren eller njut av lugnet i Pildammsparken eller på föreningens vackra innergård. Här finns allt man behöver enbart ett stenkast iväg; Triangelns köpcenter, matbutiker, Stadsteater, konserthus, caféer, gym, busskommunikationer samt citytunneln som snabbt tar en vidare ut såväl regionalt som över sundet.

Rumsbeskrivning

Hall
Välkomnande entré med goda avhängningsmöjligheter för ytterkläder. Bostaden präglas av vitmålade väggar och nedtill ligger slittålig mörkmelerad klinkers.

Rum
Tjusig parkettgolv i holländsk läggning och vita väggar. Stora fönsterpartier med fina fönsterbräden i svensk natursten från Kolmården. Här ges en känsla av rymd och ljus och det möbleras med enkelhet säng och soffgrupp.

Kök/kokvrå
Stilrent kök där skåpsnickerier karaktäriseras av släta lådfronter i vitt. Maskinparken består av varmluftsugn, glaskeramikhäll och kombinerad frys- och kylskåp som snyggt kombineras med en mörkmelerad bänkskiva i laminat. Ovanför bänkskivan sträcker sig vita kakelplattor som skyddar mot stänk och smuts samt återger en fräsch och trevlig känsla.

Wc/dusch
Halvkaklade väggar i vitt kombineras snyggt med naturfärgat klinkers på golv. Interiören består av WC, handfat, dusch och inkaklade spegelpartier.

Dokument (pdf)

Planlösningar Kaplanen Energideklaration Brf Kaplanen Årsredovisning 2020-2021 Kaplanen Stadgar

Allmän information

Pris

1 125 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

1

Boarea (BOA)

25.5 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Carl Gustafs väg 26B

Ort

Malmö

Kommun

Malmö

Lägenhetsnummer BRF

21

Våningsplan

2

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB Brf Kaplanen

Organisationsnummer

746000-5767

Allmän information

Brf Kaplanen är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 1946 och förvaltar Kaplanen 1 i Malmö. Föreningens byggnad upprättades år 1948 och innehåller 50 bostadsrättslägenheter. Fastighetens adress är Carl Gustafs väg 26A-B och Pildammsvägen 12 i Malmö. Föreningen äger marken, köptes loss 6 september 2021.

EKONOMI
HSB sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse;
Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen betalar. (1313 kr år 2023)
Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant. (525 kr år 2023).
Som boende i en HSB förvaltad bostadsrättsförening tillkommer även;
-Medlemsandel 500 kr/köpare, andelen betalas vid inträde i HSB och återfås igen vid utträde ur HSB.
-Medlemsavgift 300 kr/adress i familjerelation, betalas per år.

Senaste avgiftshöjningen gjordes 2022-01-01 med 2%. Föreningen kommer att höja avgiften de närmaste fem åren med några procent pga. friköpande av tomträtten.

UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR
- Utförda renoveringar:
1996 - Byte av el, renovering av vattenstammar
2010 - Relining av avloppsstammar
2011 - Nya maskiner till tvättstuga, motionslokal färdigställs, uppfräschning av trädgården, nya ytterdörrar samt nytt taggsystem
2013 - Installation av digitalt bokningssystem till tvättstugan
2014 - Gym och verkstad har färdigställts
2014 - Takrenovering med nya takpannor, omfogning av fasaden
2016 - OVK
2016 - Utbyggnad av cykelparkering
2016 - Uppdatering av värmecentral
2017 - Ny värmeväxlare
2018/2019 - Byte av fastighetens alla ventilationsrör
2020 - Installation av trådlösa brandvarnare, föreningen röstade in Bolina 3.0 och röstade bort ComHem
2021 - Avloppsledningar spolades

- Planerade underhåll:
2022 Relining, arbetet kommer påbörjas efter julhelgerna.
Styrelsen uppdaterar årligen underhållsplanen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns en gemensam tvättstuga som är belägen i källaren och är utrustad med tre tvättmaskiner, två torkskåp, två torkrum och ett mangelrum. I föreningen finns även en fritidslokal för medlemmarna att nyttja till festtillställningar eller övernattningar.
Föreningen har ett välutrustat gym och snickarbod med verktyg som går att låna. I källaren har föreningen en gemensam bastu med dusch som kan bokas. Det finns även en fritidslokal att hyra av medlemmar i Brf Kaplanen för övernattning eller fest mot en mindre kostnad. Cykelförvaring finns runt föreningens byggnad samt i källaren.
Föreningen har en trevlig gård med grillar och sittmöbler.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV levereras via Telia, grundutbudet ingår i avgiften.
Bredband levereras via Bolina 3.0 (250/250 Mbit/s) och tillkommer som ett obligatoriskt tillägg på månadsavgiften om 169 kr/mån. Det går att teckna snabbare bredband mot extra kostnad.

GARAGE OCH PARKERING
Föreningen har tre parkeringsplatser på uppfarten vid Pildammsvägen 12. Dessa får man stå på i max 1 timme. Parkeringshus i närheten, både vid Triangeln och på Smedjegatan. Boendeparkering finns i området och sköts av Malmö stad, för mer information besök Malmö Stads hemsida www.malmo.se

ÖVRIGT
Bostadsrättstillägget ingår i avgiften för föreningens medlemmar.
Både vinds- och källarförråd finns till i princip alla lägenheter i föreningen.

KONTAKT
Hemsida: www.kaplanenmalmo.se/
E-post: styrelsen@kaplanenmalmo.se

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Brf bildades

1946

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Antal lägenheter

50

Byggnader

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

2 208 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten, Kabel-TV, Bostadsrättstillägg

Beskrivning månadsavgift

Obligatoriskt tillägg om 169 kr/mån avseende bredband tillkommer.

Andelstal insats

0,90738%

Andel av månadsavgift

0,90738%

Överlåtelseavgift

1313 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

525 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen har tre parkeringsplatser på uppfarten vid Pildammsvägen 12. Dessa får man stå på i max 1 timme och är vigda åt gästparkering. Parkeringshus i närheten, både vid Triangeln och på Smedjegatan. Det finns även möjlighet till boendeparkering, besök www.malmo.se för med information.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är beställd

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta

Boendekalkyl