Länk kopierad!

Visningar

sön 2 okt 13:00 - 13:30
Varmt välkommen!
mån 3 okt 17:30 - 18:00
Varmt välkommen!

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
4 695 000 SEK / Utgångspris
Adress
Frejgatan 51, 2tr, Vasastan, Stockholm
Typ
Bostadsrätt
KVM
46 kvm
Avgift
2 125 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Mycket fin tjugotalsbostad med balkong i soligt söderläge mot gård

Varmt välkommen till denna otroligt ljusa och mycket tilltalande tjugotalsbostad i mycket fint skick med både fönster och balkong mot stor lummig innergård.
I detta tysta gårdsläge finner man lätt ro och balkongen i soligt söderläge nyttjar man mer än gärna så mycket det bara går.

Stora luftiga ytor, vacker fiskbensparkett, mycket förvaring, fina detaljer och stora ljusinsläpp är några av de attribut man finner i detta hem. Lägg därtill att allt är i mycket fint skick, samt maskinellt fullutrustat.

I huset finns även varmgarage.

Välskött bra äkta förening. Här bor man tryggt då ekonomin är i bra balans med låg belåning och inga stora planerade kostnader. Marken innehas med äganderätt.

Rumsbeskrivning

HALL
Varmt välkommen till denna ljusa och välplanerade bostad med en hemtrevlig härlig känsla. Här kliver man in genom en elegant och tjusig spegeldörr med glasinfattning. Generösa ytor för förvaring i form av hatthylla och skoställ samt utrymme för annan möbel i form av byrå om så önskas. På golvet ligger klassisk vacker enstavsparkett i ek som möter väggar i neutral fin ton.

VARDAGSRUM
Tilltalande och ljust härligt vardagsrum med utgång mot bostadens charmerande balkong med vy mot grönskande innergård. Det tjusiga fönsterpartiet skänker rummet ett naturligt fint ljusinsläpp. Här inne möblerar man fördelaktigt med soffa, tillhörande soffbord, fåtölj och mediabänk. Den generösa golvytan ger även utrymme för matbord med tillhörande stolar. Väggar i neutral och stilren kulör som ger en känsla av klassisk elegans. Trevlig och social öppen planlösning mot kök.

BALKONG
Med utgång från vardagsrummet kommer du ut till bostadens fantastiska balkong i härligt söderläge med utsikt över den mycket trevliga och grönskande innergården. Här bjuds det på direkt solljus i stort sett hela dagen och många förgyllande stunder utlovas. Här kan ni inreda med loungemöbler, odlingshörna för den med gröna fingrar eller varför inte göra om till alternativ matplats under vår- och sommarhalvåret.

KÖK
Här kliver du in i ett ljust och stilrent kök med en härlig känsla. Köksluckor i klassisk neutral kulör som snyggt bryts av mot bänkskiva i exklusiv granit. Fullt maskinellt utrustat med allt du kan tänkas behöva, gott om plats för förvaring i både de övre och nedre skåpsluckorna. Kökets trevliga fönster skänker rummet ett magiskt naturligt ljusinsläpp. Väggar i ljuv harmonisk ton som snyggt går ihop med den återkommande fina enstavsparketten. Öppen planlösning mot vardagsrum.

SOVRUM
Behagligt och harmoniskt sovrum som medför en känsla av lugn. Generösa ytor för förvaring i form av rymlig garderob i klassisk elegant stil. På golv återses den vackra enstavsparketten i ek som är genomgående i bostaden.

BADRUM
Ljust och helkaklat badrum i toppskick. Utrustat med wc, kommod med användbara skåpsluckor och spegelskåp ovan med god förvaring. Bakom vikbar glasdörr finns duschplatsen som är utrustad med både tak- och handdusch. Snygg och stilren hörna för tvättmaskin med praktiska hyllplan ovan.

ÖVRIGT
Bostaden nyttjas och marknadsförs som 2 rok. Byggtekniskt är den att jämställa med 1,5 rok.

Dokument (pdf)

Planlösningar Årsredovisning 2021 Stadgar Energideklaration

Länkar

Film

Allmän information

Pris

4 695 000 SEK (Utgångspris)

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

46 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Frejgatan 51, 2tr

Ort

Stockholm

Kommun

Stockholm

Lägenhetsnummer BRF

1103

Våningsplan

2

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

HSB:s Brf Nejlikan 31 & 33

Allmän information

Byggnaderna i den äkta bostadsrättsföreningen ritades av den välkände arkitekten Sven Wallander. Ekonomisk förvaltning genom HSB. Föreningen upplåter sammanlagt 169 lägenheter med bostadsrätt samt 3 lokaler och 20 garageplatser med hyresrätt. Fastigheten består av 2 hus med 8 portar, Sveavägen 87, 89, 93, 95, 97, 99, Frejgatan 51, 53. Medlemskap i HSB är frivilligt. Föreningen godkänner delat ägande, minsta ägarandel 10 %. Föreningen godkänner ej juridisk person.

Brf bildades

1926

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

De flesta lägenheter har bredbandsanslutning via Bahnhof. Det finns även möjlighet att få bredband via ComHem eller Telenor vilket i sådant fall bekostas av bostadsrättshavaren.
Kabel-TV via ComHem.

Uppvärmning och ventilation

Bergvärme

Utförda renoveringar

1980-tal - Stambyte.
1991 - Renovering av tak, fasad, trapphus, tvättstugor, 3-fasel till alla lägenheter samt installation av hissar i samtliga trapphus.
2011 - Totalrenovering av samtliga tvättstugor, såväl ytskikt som maskiner.
2014 - Byte till säkerhetsdörrar i samtliga lägenheter samt renovering och ommålning av samtliga trapphus.
2015-2016 - Åtgärder för att förbättra ventilationen.
2016 - Renovering av källare och källarförråden tillhörande Frejgatan 51 och 53.
2018 - Borrning för och installation för bergvärme (togs i bruk under 2019).
2020 - Gruppanslutning för bredband med Bahnhof.
2021 - Modernisering av samtliga hissar i föreningen samt filmning av alla.

Kommande renoveringar

2022 - OVK-besiktning
2022 - Spolning av avloppsstammar
2023 - Byte av dagvattenbrunnar
2023 - Byte av horisontella avloppsstammar
2025 - Tvätt och ommålning av plåttak
2026 - Byte av tvättmaskiner och torkskåp
2026 - Tryckstegringspump
2028 - Tvätt av putsfasad och byte av stuprör
2031 - Renovering av tvättstugor, soprum samt byte av återvinningskärl.
2032 - Renovering av fönster
2032 - Målning av balkongräcken och undersidan av balkongplatta

Övriga utrymmen i föreningen

Föreningen har en gemensam gård med sittgrupp, grill, blommor och rabatter. Cykelställ finns på gården.
Föreningens medlemmar har tillgång till en övernattningslägenhet på Sveavägen 87.
I föreningen finns 3 stycken tvättstugor.

Antal hyresrätter

3

Antal lägenheter

169

Lån i BRF per kvm

2 098

Byggnader

Byggår

1926

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

2 125 SEK/månad. I avgiften ingår V/A, värme, kabel-TV samt bredband (vissa lägenheter har valt individuell anslutning).

Beskrivning månadsavgift

Beslut fattas i nov varje år, inget beslut än således.

Avgiftsförändringar

Beslut fattas i november varje år, inget beslut än således.

Andelstal

0,55143

Överlåtelseavgift

1 108 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

443 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

250 SEK/månad

Summa driftkostnad

250 SEK/månad

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

131 kWh/m²

Energiklass

E

Beskrivning

Områdesbeskrivning

I Vasastan finns närhet till såväl innerstadspulsen som lugnet. Området är känt för sina många parker såsom bl.a. Vasaparken, Observatorielunden, Tegnérlunden och Vanadislunden med fina promenadstråk och motionsspår. Grönska och lummighet i parker kan alltså smidigt kontrasteras med mer puls ifrån flertalet barer, restauranger och caféer. På Rörstrandsgatan finns många populära restauranger och vid Odenplan finns goda shoppingmöjligheter och önskar man ett ännu större utbud av butiker är det bara en kort promenad till Drottninggatan och City.

KOMMUNIKATIONER
Med bostadens adress tillkommer ypperliga kommunikationer med flertalet innerstadsbussar med knytpunkter vid bl.a. Sankt Eriksplan, Odenplan och Tekniska högskolan. Dessa bussar går frekvent. Tunnelbanans gröna linje stannar vid flera stationer i Vasastan och vid Odenplan finns även pendeltåg. Även flygbussen stannar vid Sankt Eriksplan.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta