Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 195 000 SEK / Utgångspris
Adress
Alphyddevägen 9, Alphyddan, Nacka, Nacka
Typ
Bostadsrätt
KVM
62.8 kvm
Avgift
4 192 SEK / mån
Rum
2 rum

Ansvarig mäklare

Magnus Willes
Ansvarig mäklare Magnus Willes

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Stilfull och rymligt 2:a med slående utsikt

Välkommen hem till denna mycket trevliga bostad i högt läge och med magiskt utsikt över både Svindersvik och Sicklasjön. Bostaden bjuder på generösa ytor och här finns gott om plats till både förvaring och middag med vännerna. Du bor mitt i populära Alphyddan, ett lugnt område där du har allt du kan önska med direkt närhet till charmiga Sickla Köpkvarter och Nackas bästa utbud av kommunikationer. Bostaden kännetecknas av stora fönsterpartier med vidsträckt och slående utsikt i två väderstreck. Här får du också generösa sociala ytor och inglasad balkong som kan nyttjas året om. Bostaden har renoverats smakfullt med nya golv i såväl sovrum och vardagsrum som i kök. Köksluckorna är målade i en ljusgrå färg som skapar värme och karaktär. Fönsterbänkar genomgående i natursten ger en lyxig känsla som gifter sig väl med den magiska utsikten. Här finns också egen klädkammare och helkaklat badrum.

Här bor du på bästa läge i en förening med god ekonomi, bastu och relaxavdelning. Området kännetecknas av sin näst intill perfekta mix mellan stadspuls och närhet till natur. Utanför dörren har du flertalet bussar som tar dig till Slussen på ca 10 minuter. Utöver det så går även saltsjöbanan och tvärbanan från Sickla bara ett stenkast bort. I Sickla finns också flera busslinjer som bland annat tar dig in till Södermalm. I framtiden kommer området trafikeras av tunnelbana med station i Sickla (2030). Närheten till Sickla gör att all daglig service och shopping ligger nära till hands. Här finns ett brett utbud av restauranger, matbutiker och affärer som täcker de dagliga behoven utan svårigheter. En kort promenad förbi köpkvarteret ligger Sicklasjön med både badplats och långfärdsskridskoåkning. En promenad i motsatt väderstreck tar dig till Svindersvik med restaurang/café och mysiga promenadstråk längs med vattnet hela vägen bort till Nacka Strand.

Rumsbeskrivning

Hall
Välkomnande och rymlig hall med utmärkt förvaring i form av stort inbyggd garderobparti. Parkettgolv och vitmålade väggar. Hallen sträcker sig mot vardagsrum och förbi köket, här finns plats för ytterligare hallmöbler och i den bortre delen finns även en generös klädkammare.

Badrum
Helkaklat badrum i vitt med sandfärgat dekorbård av designfolie samt golv i ljust klinker. I badrummet finns badkar med dusch, handfat, spegelskåp, handdukstork och vägghängd toalett.

Kök
Köket är fullt utrustat med integrerad diskmaskin, kyl/frys (Electrolux), fläkt, dubbelugn med induktionshäll (Electrolux), fullstort skafferi och städskåp. Vitmålade väggar, klinkergolv i antracitgrått och arbetsbänk i rostfritt stål. Ovan arbetsbänk är väggarna i vitt kakel. Kökets luckor går i en ljusgrå färg vilket ger köket ett varmt och stilrent intryck. Ljusinsläpp från stort fönsterparti med slående utsikt över Svindersvik och fönsterbänk i natursten.

Vardagsrum
Generöst vardagsrum med burspråk och stort fönsterparti med fönsterbänkar i natursten, vidsträckt utsikt över Sicklasjö. Nylagd plankgolv i hyvlad trä och väggar målade i grå färg. Från vardagsrummet nås den inglasade balkongen med en hänförande utsikt över Svidersvik på ena sidan och Sicklasjön på den andra.

Sovrum
Stort sovrum med laminatgolv i ljusgrå färg och väggar målade i blått. Öppningsbart dubbelfönster med utsikt över Sicklasjön. Rummet rymmer gott om plats för både dubbelsäng och skrivbord.

Dokument (pdf)

Planlösningar Stadgar Energideklaration - Alphyddan Energideklaration Årsredovisning 2021

Länkar

Film Brfs Hemsida Sickla-info

Allmän information

Pris

3 195 000 SEK (Utgångspris)

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

62.8 kvm

Areauppgift enligt

Säljaren och bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Alphyddevägen 9

Ort

Nacka

Kommun

Nacka

Beskrivning av övriga upplåtna utrymmen

Till bostaden hör ett vindsförråd om ca 6 m2.

Lägenhetsnummer BRF

00074

Våningsplan

12 av 14

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Alphyddan

Organisationsnummer

714000-0022

Allmän information

Brf Alphyddan registrerades 1947-04-17 och fasigheterna förvärvades 1960, I föreningen finns 152 lägenheter samt en lokal med hyrsrätt. Lägenheterna är fördelade enligt följande: 30 st ettor, 60 st tvåor, 61 st treor och 1 fyra. Föreningen förvaltas av SBC.

Överlåtelsemöte - Föreningen vill träffa säljare och köpare efter att kontrakt har skrivits för att gå igenom förråd, gemensamma utrymmen, ordningsregler etc. Föreningen tillåter inte juridiska personer.

Brf bildades

1947

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Tele2s basutbud av TV-kanaler ingår i månadsavgiften. Fiberbaserat bredband (250 Mbit/s ) från Tele2 finns installerat i samtliga lägenheter, abonnemangsavtal är upp till bostadsrättshavaren.

Uppvärmning och ventilation

Fjärrvärme/ Mekanisk frånluft

Utförda renoveringar

2021-2023 Stambyte, i port 15 och 13 är det helt klart.
2019-22 - Fasadrenovering och fönsterbyte
2018-19 - Byte av frånluftsfläktar inkl. rökluckor
2016-18 - Renovering av föreningslokal och
övernattningsrum
2016 - Byte belysning allmänna utrymmen
2015-16 - Hissrenovering/byte 9,13,15
2013-14 - Renovering tätning av
avloppsstammar under markplan
Alphyddevägen 9, 13-15.
2012 - Renovering av tvättstugor
2007 - Omläggning av tak
2006 - Yttre renovering burspråk
1998 - Rörstambyte
1998 - Renovering av balkonger

Kommande renoveringar

?Inga beslut om större kommande renoveringar utöver löpande underhåll (Styrelsen, 2023-03-21) Stambyte har satts på paus med tanke på rådande marknadsläge, i port 9 utfördes stambytet 1998 och är inte aktuellt i dagsläget.

Övriga utrymmen i föreningen

I föreningen finns cykelrum, relaxavdelning med bastu och bubbelpool. Hobbyrum och gästlägenhet. Föreningen har även två tvättstugor, en bokningsbar och en drop in. Gemensam uteplats med grill och sittgrupper finns att tillgå.

Antal lokaler

1

Antal lägenheter

152

Lån i BRF per kvm

13 822

Byggnader

Byggår

1960

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

4 192 SEK/månad. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband

Avgiftsförändringar

Inga beslut om kommande avgiftsförändringar, dock ska tåv lån omförhandlas i april och oktober 2023 (Styrelsen, 2023-03-21)

Andelstal

0,70893

Andel av månadsavgift

0,70508

Andel av BRF:s nettoskuldsättning

775 290 SEK

Överlåtelseavgift

1313 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

525 SEK

Boendekostnadskalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

350 SEK/månad

Försäkringskostnad

200 SEK/månad

Summa driftkostnad

550 SEK/månad

Antal personer i hushållet

2

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Boendeparkering förekommer i området och kostar 500 kr/mån. Ansökan via Nacka kommun.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

161 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

166 kWh/m²

Energiklass

F

Besiktningsman

Mattias Lilje

Beskrivning

Områdesbeskrivning

Alphyddan är ett lugnt men centralt område som ligger i populära Nacka intill Sickla. Området har ett optimalt läge och är känt för sina fantastiska utsikter då det ligger högt beläget på en kulle.

Här bor du med direkt närhet till Sickla Köpkvarter, en av Stockholms charmigaste gallerior, med stort utbud av butiker och flera populära restauranger som t.ex. Sovel, Bastard Burgers och Urban Deli. Här finns också flera stormarknader, saluhall, gym (SATS och Friskis & Svettis), klättercenter, padelbanor och biograf. Dieselverkstaden intill köpkvarteret erbjuder kultur i olika former som t.ex. bibliotek, teater och musikevenemang. Även expansiva Nacka Forum ligger nära till hands. I Sickla finns flera populära skolor och förskolor. Uppe på Alphyddan har du också populära Maestroskolan som omfattas av en förskola, grundskola samt musikskola.

Trots sitt centrala läge är det nära till mysig natur. Du tar dig snabbt till Sicklasjön som bjuder på sköna klippbad, badbryggor och sandstrand med hopptorn och vintertid plogas det för långfärdsskridskor. Intill sjön ligger Nackareservatet med oändliga löpspår, längdspår, sjöar och Hellasgården. Intill ligger också Hammarbybacken med utförsåkning.

Några minuters promenad från Alphyddan ligger Svindersvik där det finns båtklubb, 1700-tals café med servering vid vattnet, museum samt en härlig natur. Här finns också gång- och cykelvägar hela vägen ut till Kvarnholmen och Nacka Strand.

Alphyddan ligger mycket nära city och du kan enkelt cykla till Södermalm på bara 10 minuter. Kommunikationerna är mycket goda med flera busslinjer där du når Slussen på endast 5 minuter. En stenkast bort finns också Saltsjöbanan och tvärbanan. Tvärbanan i Sickla ansluter till Gullmarsplan, Liljeholmen, Alvik och Solna. Området kommer också att trafikeras av tunnelbanas blåa linje med en tunnelbanestation i Sickla. Tunnelbanan beräknas stå klar 2030.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Boendekalkyl