Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Fagottgatan 2, Västra Frölunda
Typ
Bostadsrätt
KVM
68 kvm
Avgift
3 643 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Ljus och välplanerad trea!

Välkommen till en väl disponerad trea med inglasad balkong! Den inglasade balkongen förlänger bostaden och blir som ett extra rum. Bostaden erbjuder stora fönsterpartier som bidrar till ett härligt ljusinsläpp genom samtliga rum. Ljust kök med utgång till den mysiga balkongen, social vardagsrum och två välplanerade sovrum. Fräscht, stambytt badrum med helkaklade väggar. Här bor du i stabil förening med låga avgifter.

Bostadsområdet Ruddalen ligger i direkt anslutning till friluftsområdet. Här finns idrottsanläggning med fotbollsplan, bandy- och skridskomöjligheter. Naturstigarna passar perfekt för löpning och skogspromenad. Ett stenkast bort finner ni Frölundas kulturhus som erbjuder olika aktiviteter som bl.a. simhall, sporthall, teater och bibliotek. Det tar inte mer än tio minuter till Linnéstadens många restauranger och kaféer. På ännu närmare håll ligger Frölunda Torg som har allt för en lyckad shoppingrunda, med butiker såväl som kaféer och lunchställen. Här bor du också nära till havet, på tjugo minuter når du populära badplatser som Ganlet och Fiskebäcksbadet.

Spårvagnslinjerna 1, 7 och 8 går in till centrum. Från Frölunda Torg finns även bussförbindelser och därifrån tar man sig enkelt in till centrala Göteborg.

Allmän information

Pris

Högstbjudande

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Boarea (BOA)

68 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Fagottgatan 2

Ort

Västra Frölunda

Kommun

Göteborg

Lägenhetsnummer BRF

0023

Våningsplan

4

Markägare

Marken är tomträtt

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Riksbyggens Brf Ruddalen 1

Organisationsnummer

757201-7312

Allmän information

Brf Ruddalen 1 är en välskött förening som innefattar 720 lägenheter och består av 10 stycken höghus. Husen uppfördes år 1962-1963 med lägenheter i skiftande storlekar från 1 rok till 4 rok.

Som medlem i föreningen finns tillgång till tvättstuga utrustad med tvättmaskin, torktumlare, mangel samt mattvätt. Övernattningslägenheter kan hyras ut mot en kostnad, dessa återfinns på Mandolingatan 3 och Fagottgatan 4. Uppgifter om hyresvillkor finns att få av ansvarig för uthyrning, kontaktuppgifter finns på anslagstavlan i varje entré. Det finns även tillgång till bastu (Fagottgatan 8), biltvätt och hobbyrum (Mandolingatan 3).

År 2006 färdigställdes en omfattande renovering av föreningens byggnader. Nya ledningar för varm- och kallvatten samt avloppsledningar installerades och samtliga badrum renoverades i samband med stambytet. Lägenheternas elsystem renoverades genom att ledningarna byttes ut, alla eluttag skyddsjordades och en ny gruppcentral med jordfelsbrytning installerades. År 2021 har Göteborgs kommun för avsikt att omförhandla tomträttsavgälden för föreningens mark, vilket kan komma att påverka avgiften.

Föreningen tillåter delat ägande 90/10.

Föreningen kontaktar nya medlemmar för att boka välkomstmöte.

Besök gärna föreningens hemsida för ytterligare information, http://www.gbghus27.se/ (Föreningen hette tidigare gbghus 27).

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Föreningen har avtal med Com Hem.
Föreningen har också avtal med Bredbandsbolaget beträffande bredbandsuppkoppling(Fiber) 250/100 mbit/s

Utförda renoveringar

Föreningen har en underhållsplan som uppdateras varje år. För närmare information se bifogade årsredovisningen.

Stambyte utfördes 2006. Ombyggnad av fastigheternas ventilationssystem har gjorts under 08-09 för att minska energiförbrukningen.
Montering av värmekabel, med automatik, till tak och stuprör.
Byte av centralenhet till brandlarm.
Montering av nya ståldörrar till vissa utav cykelrummen.
Lägenheternas elsystem har blivit renoverat genom att alla ledningar har bytts, skyddsjordning av alla eluttag samt ny gruppcentral med jordfelsbrytare.
Stamrenovering med nya badrum.

Kommande renoveringar

Framtida underhållsbehov som är inplanerade under 2019-2022 är balkongrenovering, upprustning av hisskorgar, målning trapphus/våningsplan/källare, byte av maskiner i tvättstugor, ombyggnad av lekplats, elinstallationer i källare och underhåll/tvätt fasader.
Framöver planerar föreningen även att spola stammarna, ventilationsgenomgång, uppgradering av 30 dörrar från trä till stål.
Avsättningar görs varje år för kommande underhållsåtgärder. Underhållsfonden omfattar för närvarande 55 miljoner kronor. Se årsredovisning för en mer detaljerad beskrivning.

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 720

Tvättstuga, tork- och mangelrum finns i bottenplanet av varje hus.
Föreningen har även bastu och hobbyrum.
Det finns två övernattningsrum att hyra för medlemmarnas gäster.
Biltvätt finns på Fagottgatans parkering. En 2-sektioners tvätthall för motorfordon som utan kostnad får användas endast av medlemmar som permanent hyr garage och/eller parkeringsplats.

Antal lägenheter

720

Byggnader

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

3 643 SEK/månad

Beskrivning månadsavgift

I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband via fiber.

Avgiftsförändringar

Avgiftshöjningar av"kallhyra" 4% under det kommande budgetåret Fr.o.m 221001.

Andelstal

0.1544 %

Andel av månadsavgift

0.1544 %

Överlåtelseavgift

1208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Föreningen förfogar över 308 parkeringsplatser, varav 8 är till för husvagnsparkering. Plats kan hyras till en kostnad om ca 150 kr/månad för bilparkering. Föreningen förfogar dessutom över 282 garageplatser. Plats kan hyras till en kostnad om ca 500 kr/månad. Föreningen förfogar också över ett antal MC-platser som kan hyras till en kostnad om ca 130 kr/månaden. I dagsläget finns det lediga platser i varm-och kallgaraget, MC-plats och parkering med laddstolpe.

Typ

Garage

Har separat kö

Ja

Kostnad

500 SEK/månad

Typ

P-plats

Har separat kö

Ja

Kostnad

150 SEK/månad

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

143 kWh/m²

Energiklass

E

Beskrivning

Service och kommunikationer

Spårvagn 1,7 och 8 går förbi Musikvägen och Positivgatan som båda ligger i närheten.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy