Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 600 000 SEK / Utgångspris
Adress
Östgötagatan 8E, Brinken, Motala
Typ
Radhus
KVM
82.7 kvm
Avgift
3 166 SEK / mån
Rum
3 rum

Trivsamt bostadsrättsradhus med låg månadsavgift

Välkommen till Östgötagatan 8E på lugn återvändsgata i naturnära Brinken, ett trivsamt bostadsrättsradhus med inglasad uteplats, grästäppa som vetter mot den gemensamma innergården och egen parkeringsplats precis utanför den egna entrén.

Låg månadsavgift om enbart 3166 kr/mån som inkluderar värme, vatten, sophämtning och parkering.

Rumsfördelningen disponerar möblerbar hall med ett sovrum direkt till vänster i bra storlek. Vidare finns praktiskt kök med utgång till uteplatsen på baksidan samt ett helkaklat duschrum där det även finns tvättmaskin. En trappa upp finner ni vardagsrummet som är ljust och luftigt med öppet till nock, ett sovrum samt ytterligare ett mindre rum där det finns en trappa upp till vinden med förvaringsmöjlighet.

Bostadsrättsföreningen Radhusängen är en välskött, privat bostadsrättsförening med låga månadsavgifter. Föreningen har bland annat bytt tak, fönster och senast installerat bergvärme för uppvärmning. Inom gång-/cykelavstånd finns förskola och skola, lekpark, vårdcentral, busshållplats samt fin motionsslinga med elljusspår i Fålehagen. Till Motala centrum och centralstation tar ni er på fem minuters bilfärd. För er som pendlar med bil har ni närhet till såväl riksväg 50 som Linköpingsvägen och Vadstenavägen. Sammanfattningsvis är detta ett bekvämt boende för er som vill ta del av fördelarna med att vara del i en bostadsrättsförening och samtidigt uppnå villa-känslan med egen entré och mindre lättskött trädgårdsyta.

Välkomna till ett rogivande och kompromisslöst boende!

Kontakta mäklare för visning.

Rumsbeskrivning

Hall

Möblerbar hall med laminatgolv, bröstpanel på vägg med vitmålat ovanför samt en tapetserad fondvägg. Spotlights i tak. En inbyggd garderob.

Kök

Praktiskt, fullutrustat kök med plats för matbord. Köket är inrett med laminatbänkskiva, kakel ovanför arbetsbänk, vitmålad bröstpanel, tapet och laminatgolv. Den maskinella utrustningen består av spishäll med ugn, köksfläkt, diskmaskin (2022) och kombinerad kyl/frys. Utgång till den inglasade uteplatsen.

Duschrum

Helkaklat duschrum som renoverades cirka år 2010. Här finns wc, handfat med kommodskåp, spegelskåp och ett extra förvaringsskåp, dusch, toppmatad tvättmaskin (cirka 2018) och handdukstork. Golvvärme (el). Spotlights i tak.

Sovrum

Väl tilltaget sovrum till vänster om hallen, inredd med målade väggar, heltäckningsmatta ovanpå laminatgolv (ej limmad) och garderobsvägg med klädstånd och hyllor bakom skjutdörr.

Vardagsrum

Rymligt vardagsrum med laminatgolv i mörkare nyans och ljust tapetserade väggar. Här är det öppet till nock och ett av fönstren är extra stort vilket bidrar till en luftig känsla.

Sovrum

Sovrum med laminatgolv och tapetserade väggar. Spotlights i tak.

Rum

Sovrum/kontor med trappa upp till vinden. Laminatgolv och vitmålade väggar.

Vind

Rejält förrådsutrymme på vinden.

Dokument (pdf)

Planlösningar Energideklaration Östgötagatan 8E Brf Radhusängen ÅR 2021 Stadgar brf Radhusängen Radonmätning Östgötagatan 8E Frågelista - bostadsrätt 2022-10-19 1457

Länkar

Film Prospekt

Allmän information

Pris

1 600 000 SEK (Utgångspris)

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Boarea (BOA)

82.7 kvm

Areauppgift enligt

Area enligt bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Östgötagatan 8E

Ort

Motala

Kommun

Motala

Lägenhetsnummer BRF

25

Våningsplan

1-2 av 2

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Radhus

Uteplatser

Uteplats

Inglasad uteplats som vetter mot innergården.

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Radhusängen

Organisationsnummer

724000-0229

Allmän information

Brf Radhusängen har 35 lägenheter på Östgötagatan, Sveavägen samt Ulvåsagatan i Motala. Föreningen registrerades 1953 och fastigheterna byggdes år 1955-1957.

Föreningen har beslutat att en besiktning/genomgång av bostaden ska göras i samband med överlåtelse, med säljare, tilltänkt köpare samt en styrelsemedlem.

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

Ej gemensamt tv/internet i brf.

Uppvärmning och ventilation

Bergvärme - vattenburna radiatorer

Byggnadskommentar

Fönster: 3-glasfönster

Utförda renoveringar

Byte av fönster och dörrar cirka 2002. Tak över entrédörrar. Isolering vindar. År 2010 utfördes dränering, stamrenovering (relining) och takomläggning. Bergvärme 2020.

Kommande renoveringar

Föreningen har fört diskussioner ang att eventuellt installera solpaneler samt gemensamt bredband, ej beslutat ännu.

Övriga utrymmen i föreningen

Tvättstuga, torkrum, mangelrum och cykelförråd finns i källaren på Ulvåsagatan. Det finns en gemensam innergård mellan husen med gräsyta och lekplats. Redskapsbod. Föreningen har en släpkärra som de boende kan låna/boka och en gemensam spolplatta.

Antal lägenheter

35

Byggnader

Byggår

1955-1957

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

3 166 SEK/månad

Beskrivning månadsavgift

I avgiften ingår värme, vatten, sophämtning, parkeringsplats

Avgiftsförändringar

Avgiften har varit oförändrad under lång tid. Avgiften skall betalas via autogiro. Ingen beslutad förändring (2022-09-04).

Andelstal insats

2,85%

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Driftskostnad

Hushållsel

400 SEK/månad

Försäkringskostnad

120 SEK/månad

Summa driftkostnad

520 SEK/månad

Antal personer i hushållet

2

Parkering

Parkeringsbeskrivning

Parkeringsplats finns till varje bostad och ingår i månadsavgiften. Föreningen hyr ut garage enligt kösystem (lång kö). Besöksparkering finns inom föreningens område.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

114 kWh/m²

Energiklass

E

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta