Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Gärdesvägen 27, Centrala Trollbäcken, Tyresö
Typ
Bostadsrätt
KVM
91 kvm
Avgift
4 971 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Helrenoverad lägenhet i populära BRF Trollbäcken!

Detta är en REDO bostad, kontakta ansvarig mäklare för mer information.

Varmt välkommen till Gärdesvägen 27, en lägenhet belägen en halv trappa upp i omtyckta och stabila föreningen BRF Trollbäcken.
Vad sägs om en välplanerad och renoverad lägenhet med öppna sociala ytor, ett fantastiskt fint kök, två renoverade badrum/wc och en balkong med sol från förmiddag till solnedgång? Passa på när tillfälle ges!

- Ljus och luftig lägenhet.
- Stabil förening med god ekonomi.
- Sol från kl.11- solnedgång.
- 4 rok omgjord till 3 rok.
- Genomgående stilren och smakfull stil i hela lägenheten.
- Nära till kommunikation, Trollbäckens centrum och natur.

Väl in i bostaden möts vi av en hemtrevlig och välkomnande hall med gott om plats för ytterkläder och skor. Från hallen nås det nyrenoverade (2020) helkaklade badrummet i mycket stilren design med dusch, wc, spegelskåp samt handfat med kommod. Intill badrummet finner vi även en nyrenoverad WC. Kakel och klinker i grå nyans med detaljer i svart och guld.

Vidare in i lägenheten når vi sedan det otroligt fina köket, renoverat år 2020. Ett grått kök med ljusa detaljer och mycket goda arbetsytor skapar en härlig stämning för den hängivne kocken. Köket är fullt utrustat med allt som behövs och erbjuder gott om förvaringsutrymmen genom över och underskåp. Intill köket har man valt att öppna upp och ta bort det tredje sovrummet för att istället kunna placera ett stort matbord och njuta av det stora sällskapet om minst 6 personer.

Från köket slår vi upp dem fina dörrarna som tar oss till det väldisponerade vardagsrummet. Här finns gott om utrymme att möblera helt efter tycke och smak. Vardagsrummet leder oss ut till den rymliga balkongen som ger plats för matgrupp/loungegrupp och andra enklare möblemang. På denna trevliga balkong har du sol från förmiddag till solnedgång, perfekt ställe att umgås vid från tidig sommar till höst tack vare inglasningen.

I övrigt erbjuder lägenheten två rymliga sovrum. Ena sovrummet är beläget i anslutning till hallen, här med platsbyggda garderober runt dubbelsängen. Rummet ger även plats för enklare möblemang så som byrå eller skrivbord.
Det andra sovrummet nås från vardagsrummet och även detta är generöst och ger plats för större säng samt nattduksbord. Om du hellre vill nyttja det som ett kontorsrum/extra tv-rum funkar det lika så.

Lägenheten är genomgående fin och stilren, här kan du verkligen flytta in och trivas från första stund!

OMRÅDET
Här bor du med direkt närhet till även till Fornuddsparken och Drevviken, perfekt för en promenad, picknick eller bad.
Ett stenkast bort ligger Trollbäckens centrum med goda kommunikationer ( bla direktbuss till city), affärer samt olika typer av restauranger.

Brf. Trollbäcken är en av Tyresös äldsta och mest stabila föreningar med mycket god ekonomi och flertalet faciliteter, bland annat fin innergård med flertalet grillplatser, samlingslokal, gym, tvättstuga och övernattningslägenhet.

VÄLKOMMEN HEM

Allmän information

Pris

Utgångspris

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Max antal sovrum

3

Boarea (BOA)

91 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Gärdesvägen 27

Ort

Tyresö

Kommun

Tyresö

Beskrivning av förråd m.m.

Till lägenheten hör ett källarförråd om cirka 5 kvm.

Lägenhetsnummer BRF

79

Våningsplan

1 av 3

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

BRF Trollbäcken HSB

Organisationsnummer

712400-1715

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Trollbäcken bildades 1957 och består av 129 lägenheter i olika utformningar från ett till fyra rum och kök. De finns i fem hus som omgärdar en stor vacker trädgård.

Bredband från Bredbandsbolaget.
I området finns tre välutrustade tvättstugor.
I föreningen finns gästrum, festlokal och möteslokal som kan
hyras av medlemmarna.
Det finns också bastu, gym och solarium.
Puben Trollstopet är till för alla medlemmar.
För mera information se föreningens hemsida eller kontakta
vicevärden

GÅRDSPLATS
I området finns tre grillplatser utanför KA 22, GV 21 och GV 39. Grillborste finns vid grillarna, grilltång och ask-raka samt hink för vatten finns i tvättstugan i C-huset under GV 21.

När trädgården gjordes i ordning skapades flera uterum där man kan sitta och läsa, fika och umgås.
Det är svårt att säga exakt var de finns, så ta en promenad i trädgården och se om du kan hitta ditt favoritställe.

I området finns en gemensam nyrenoverad lekplats utanför GV 19/23.

ÖVRIGT
En överlåtelseavgift tas ut om 3,5% av prisbasbeloppet som betalas av säljaren. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 1,5% av prisbasbeloppet per pant.

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/stockholm.

Föreningen har en egen hemsida: http://www.hsb.se/stockholm/trollbacken

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

TV/internet

TV: Kabel tv via Com Hem ingår i månadsavgiften.
Internet: Bredband via Telenor/Bredbandsbolaget. Tecknas av de boende.

Uppvärmning och ventilation

UPPVÄRMNING
Fjärrvärme

Byggnadskommentar

ÖVRIGA BYGGNADER
Till lägenheten hör ett källarförråd.

Utförda renoveringar

Föreningens största projekt genom tiderna avslutades sommaren 1999. Under tre år hade stambyte genomförts och bredband dragits in. Fasaderna målades om och balkongerna byggdes ut. Utöver detta fick gården en uppfräschning med många gröna rum för medlemmarna att vistas i. Nya balkonger 2000.
Vintern 2006/2007 installerades fjärrvärme. Fastighetens tak har lagts om 2007.
2012 utfördes en fastighetsbesiktning, entrédörrarna lackerades och fönsterbröstningarna samt smidesräcken målades. Vägen utanför Gärdesvägen 37-39 samt gaveln vid Gärdesvägen 23 fick ny asfaltsbeläggning. En avgasare för att ta bort syret och förhindra korrision (rost) installerades för att förlänga värmesystemets livslängd.
2013 utfördes en fastighetsbesiktning. Putsen vid garageportarna lagades, sophus och garagelängor målades likaså fönsterbröstningarna på balkongerna. I trapphusen utfördes storstädning och polering av golvet. Armarturerna i taket ersattes med rörelsestyrda energisnåla LED-armaturer. En radonmätning utfördes. I övrigt utfördes mindre löpande underhållsarbeten.
2014 under våren utfördes en fastighetsbesiktning utifrån föreningens underhållsplan. Byte av belysning på längan med kallgarage och sophusen. I övrigt utfördes mindre löpande underhållsarbeten.
2015 ny cirkulationspump för jämnare värme installerades, byte av termostater och ventiler samt hela värmesystemet injusterades, stamspolning av alla stående och liggande ledningar utfördes, nya gungor sattes upp på lekplatsen, två handikapplatser gjordes i ordning, markis köptes in till bersån och nytt löpband köptes in till gymmet.
2016 installerades ett nytt passersystem till skalskydd, sophus och tvättstugor. Nya utemöbler till Gärdesvägen 39 köptes in. Byte av dagvattenledning pga. Rotinträngning vid Gärdesvägen 25-31. Filmning av de horisontella stammarna i källaren i A-huset, filmningen föranledde inga åtgärder, men föreningen planerar ytterligare filmning.
2017 har föreningen utfört reparation/utbyte av tegel på tegelgavlarna, källartrapporna har lagats och entrédörrar har lackerats. Framöver planerar föreningen att utföra bättringslagningar av asfalterade ytor.
2020-2021 Relining av liggande stammar.

RENOVERINGAR I LÄGENHETEN
Kök- 2020
Badrum- 2020
WC- 2020
Alla ytskikt- 2020
El- 2020

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 129

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Det finns två gästrum att hyra i föreningen. I gästrummen står två sängar, en hopfällbar extrasäng och en bäddbar soffa. Det finns täcken och kuddar. Lakan och handdukar får man hålla med själv. Rummet har tillgång till kök, vardagsrum, WC och duschkabin. Barn under 18 år bor gratis med sina föräldrar. Gästrummet kan hyras upp till en vecka. Hyra är år 2020 200 kr/dygn.

Trollstopet är öppet för alla föreningens medlemmar och man kan även ta med egna gäster.
Pubregler: Pubvärden ansvarar för att det finns öl och vin att köpa samt att soporna töms och att det är städat. Puben är öppen var tredje fredag under vår och höst.

Bastun kan användas av alla medlemmar i föreningen och den kostar inget att låna.
Bastun finns i samma lokaler som puben Trollstopet under GV 37.

Träningslokalen är till för föreningens medlemmar och kostar ingenting. Här finns crosstrainer, gåband, motionscykel, apparater för för styrketräning, roddmaskin och tyngder.

Antal lägenheter

129

Byggnader

Byggår

1958

Hiss finns

Nej

Ekonomi

Månadsavgift

4 971 SEK/månad. I avgiften ingår Värme, vatten, kabel tv och förråd.

Andelstal

1,02921%

Överlåtelseavgift

1208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

Bostaden är pantsatt

Parkering

Parkeringsbeskrivning

I föreningen finns det 33 p-platser och 46 garageplatser (både varm- & kallgarage finns).
3 handikapplatser finns i området. Varje hushåll får ett p-tillstånd som ger gratis parkering på gästparkeringen. På gästparkeringen är parkering tillåten i 48 timmar, ett skriftligt tillstånd krävs med medlemmens namn och adress ska läggas i fönstret på gästens bil (Varje hushåll får tillstånd för gäster). I övrigt gäller parkering enligt rådande skyltning.

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Specifik energianvändning

75 kWh/m²

Energiprestanda, primärenergital

89 kWh/m²

Energiklass

D

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy