Länk kopierad!

Visningar

tors 29 sep 17:00 - 17:30
Anmälan krävs! - Vänligen boka in er via mäklarens hemsida. Varmt välkomna!
sön 2 okt 13:00 - 13:30
Anmälan krävs! - Vänligen boka in er via mäklarens hemsida. Varmt välkomna!

Boka visning

Anmälan till visning. Fyll i formuläret och välj önskat visningstillfälle.

Vill du värdera din nuvarande bostad?

Ta del av vår integritetspolicy

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 525 000 SEK / Högstbjudande
Adress
Räfsgatan 36, Limhamn/Elinegård, Limhamn
Typ
Bostadsrätt
KVM
42 kvm
Avgift
2 535 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Optimal tvårummare med balkong på lugn adress!

I nybyggd fastighet, endast ett stenkast från Hyllie såsom Gamla Limhamn, finner ni nu en väldisponerad tvårummare med alla de bekvämligheter man önskar. På andra plan erbjuder bostaden er fräscht interiör, spatiösa ytor med stora fönsterpartier för ljusinsläppet och stor balkong som förlänger bostaden under det varmare sommarhalvåret.
Ni har ett rofyllt sovrum med skjutdörrsgarderober, öppen planlösning mellan vardagsrum och kök samt en rymlig hall med förvaring. Utöver detta så har ni även en integrerad diskmaskin samt kombinerad tvätt- och torktumlare.

Föreningen har en grönskande innergård med olika uteplatser för att nyttja, grillplatser samt även en säker cykelförvaring. Bostaden ligger belägen på lugn adress där ni har grönområden i närheten, goda kommunikationer till både Hyllie som in till Malmös citypuls samt Hemköp runt hörnet.

Välkommen hem!

Rumsbeskrivning

HALL
Med hiss från markplan tar ni er upp till andra våningen där ni direkt välkomnas av bostaden rymliga hall. I hallen har ni en hel vägg med garderober för förvaring. Utöver detta finns även plats för hatt- och skohylla. Vita släta väggar och under fötterna har ni ljust parkettgolv som leder er vidare till bostadens samtliga rum.

BADRUM
Ett stilrent helkaklat badrum där ni har grått klinker och vitt kakel. Badrummet är utrustat med wc, kommod med spegelskåp ovanför, dusch med glasdörrar samt kombinerad tvätt- och torkmaskin.

KÖK
Från hallen når man till det smakfulla köket där ni ser vita köksluckor, bänkskiva i mörkt laminat med vitt kakel ovanför. Köket är utrustat med micro, integrerad diskmaskin, ugn, induktionsspis, fläkt och kyl/frys.

VARDAGSRUM
Med öppen planlösning till köket har ni ett rymligt vardagsrum med goda inredningsmöjligheter. Här får ni plats med matgrupp och soffgrupp men även annan möblemang om önskas. Ni har stora fönsterpartier som släpper in härligt ljus, tillgång till balkong samt en tilltagen takhöjd.

SOVRUM
Ett rofyllt sovrum där väggarna är klädda i en fin marinblå kulör. Här finns plats för en mindre dubbelsäng. Ni har även en skjutdörrsgarderob för ytterligare förvaring.

BALKONG
Stor balkong med utsikt över föreningens tilltalande innergård. Här får ni plats med soffgrupp samt annan möblemang om önskas. Balkongen ligger belägen i norr.

FÖRRÅD
Till bostaden tillhör det ett vindsförråd.

Dokument (pdf)

Planlösningar Vattna Stadgar Brf Vattna A?rsredovisning 2021

Länkar

Prospekt

Allmän information

Pris

1 525 000 SEK (Högstbjudande)

Antal rum

2 varav 1 Sovrum

Boarea (BOA)

42 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Räfsgatan 36

Ort

Limhamn

Kommun

Malmö

Lägenhetsnummer BRF

2-1102

Våningsplan

2 av 5

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Vattna

Organisationsnummer

769636-1232

Allmän information

Brf Vattna är en äkta förening som förvaltar den friköpta fastigheten Höräfsan 5 i Malmö Kommun med adresserna Räfsgatan 32-38. Föreningen bildades 2018 och byggnaderna uppfördes 2020. Föreningen upplåter 61 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt.

EKONOMI
Nabo förvaltning sköter den ekonomiska förvaltningen.
Engångsavgifter i samband med en överlåtelse;
Överlåtelseavgift 3,5% av gällande prisbasbelopp, säljare betalar (1 691 kr år 2022).
Pantsättningsavgift 1,5% av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (725 kr år 2022).

I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar (kontrollerat 2022-05-06).

UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR
Inga större renoveringar eller underhåll är planerade då föreningens byggnader är så pass nya.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en grönskande gård med sittplatser och grillmöjligheter samt möjlighet för cykelparkering. Finns även två st cykelförråd i källaren samt två gemensamma barnvagnsrum i anslutning till entré trappa 34 och 38.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Gemensamt avtal är tecknat hos Comhem för TV, bredband 100/100 samt telefoni är upprättat och tillkommer som obligatorisk avgift på månadsavgiften om ca 179kr/mån. För telefon tillkommer samtalsavgiften.

GARAGE OCH PARKERING
Föreningen disponerar över 35 garageplatser (900kr/mån) samt 14 p-platser utomhus (600kr/mån). Kösystem tillämpas. I övrigt så har föreningen ett samarbete med M bildelningstjänst som gör att varje boende har medlemskap "lagom" att tillgå utan någon extra kostnad (fram till oktober 2030).

ÖVRIGT
Bostadsrättstillägg ingår i avgiften för föreningens medlemmar.

KONTAKT
Email: brfvattna@gmail.com

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Brf bildades

2018

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Antal lägenheter

61

Byggnader

Byggår

2020

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

2 535 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Vatten, Bostadsrättstillägg
Obligatoriskt tillägg på 179kr/månad tillkommer avseende TV/Bredband.

Andelstal

1,25070

Överlåtelseavgift

1 691 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Säljare

Pantsättningsavgift

725 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Pantförskrivning

är pantsatt

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration ej utförd

Beskrivning

Områdesbeskrivning

I södra Malmös nya stadsdel Elinegård möter du ett skönare stadsliv, med parker, små torg och storslagna solnedgångar. Här kommer byggas 20 kvarter helt nya hem i alla slags former och storlekar. Idag finns Hemköp, frisör, yogastudio och Elinelundsskolan F-9. Det kommer även förskolor i området. Några av de 11 lekplatserna och parkerna är färdiga och kan nyttjas och Djupadals scoutkår är verksamma i området.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta