Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
7 495 000 SEK / Utgångspris
Adress
Igeldammsgatan 22D, 1tr, Kungsholmen, Stockholm
Typ
Bostadsrätt
KVM
75 kvm
Avgift
4 911 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Lyxigt boende i toppklass- Industriell känsla med ca 3,25 m. i tak- Ansöker om bygglov för balkong

Visning söndagen den 2/10, kl. 12.00-12.30

Lyxigt boende med Oscar Properties välkända industriella känsla där råa ytor med synliga takvalv kombineras med sobra och lyxiga materialval. Den här lägenheten passar dig som söker ett boende utöver det vanliga med stora fönsterpartier och en enastående takhöjd om cirka 3,25 meter. Lägenheten är ytterst väldisponerad och presenterar en social planlösning där kök och vardagsrum delar på generösa sällskapsytor. Lägenheten har ett lugnt gårdsläge med två stora sovrum som har platsbyggda garderober som ger dig mycket bra förvaring. I hallen finner du lägenhetens rymliga förråd och har även gott om utrymme att bygga till extra garderober till vänster om entrén. Det stora badrummet har en exklusiv inredning i ljus granitkeramik och bakom en skåpfront döljer sig tvättmaskin och torktumlare. Genomgående ligger en vacker enstavsparkett i ljusbetsad ek och du finner du sobra materialval med färgsättning som går ton i ton.

Brf Cigarrfabriken har nyligen skickat in en ansökan om bygglov för balkong och inväntar svar. Föreningen har gemensamhetsanläggningar med grannfastigheten Radiofabriken och har en familjär stämning med engagerade medlemmar där majoriteten har bott i husen sedan föreningen startade 2018. Det finns en intern Facebookgrupp där medlemmar exempelvis styr upp lekdejter för barnen, ber om hjälp med hundpassning eller vattning av blommor på semestern. Under sommarhalvåret är innergården möblerad med sittgrupper och grill samt har stämningsfulla ljusslingor som lyser upp gården. I fastigheten finns även barnvagnsförråd med motordrivna dörrar samt en stor cykelparkering.

På Igeldammsgatan 22 kombinerar du ett lugnt läge med närhet till allt storstaden har att erbjuda. I närområdet finns ett rikt utbud av restauranger, caféer och barer och gym. Västermalmsgallerian, flertalet stora mataffärer, shopping och all tänkbar service ligger en kort promenad bort. Där finns också oslagbara kommunikationer med flertalet bussar samt tunnelbanans blå- och gröna linje. En av Fridhemsplans tunnelbaneuppgångar ligger direkt runt hörnet från fastigheten. Om du gillar att motionera är det lika nära till Kungsholms Strand med promenad- och löparstråk som fortsätter längs med vattnet runt Kungsholmen. Här når du även snabbt Hornsbergs fantastiska strandpromenad som kantas av flertalet restauranger och badbryggor. Ett närlivs ligger strax intill fastigheten.

Rumsbeskrivning

Hall
Till vänster om entrén finns gott om utrymme att hänga av ytterkläder och skor. Till höger öppnar hallen upp mot kök och vardagsrum samt att du hittar lägenhetens stora förråd på cirka 4,5 kvadratmeter. Väggarna är målade i en bruten vit nyans och på golvet ligger en enstavsparkett i ek vilket är genomgående i hela lägenheten.

Vardagsrum och kök
Direkt när du når vardagsrum och kök slås du av lägenhetens fantastiska rymd och underbara sällskapsytor. Rummet bjuder på en enastående takhöjd om cirka 3,25 meter där den industriella känslan gör sig påmind med det välvda taket som bevarats och vittnar om fastighetens historia. I rummets bortre del möblerar du med en generös sällskapsdel framför ett stort fönsterparti som sträcker sig längs med ena väggen.
På rummets motsatta sida finner du det stilsäkra köket är ett unikt framtaget snickerikök i bruten vit kulör med mörka konstraterande beslag. Här finner du mycket bra förvaring som löper längs med ena väggen samt en generös arbetsyta i ljus stenkomposit. Vitvarorna består av induktionshäll infälld i bänkskivan och den pampiga fläktkåpan går ton i ton med köksinredningen. Diskmaskinen döljer sig bakom en skåpfront liksom kyl/frys som du finner vid intilliggande vägg tillsammans med ugnen som är placerad i ett högskåp. Framför köket finns plats för ett större matbord för 6-8 middagsgäster.

Master bedroom
Lägenhetens master bedroom ger plats för dubbelsäng och sängbord. Här får du härligt ljusinsläpp från ett stort fönsterparti och finner bra förvaring i en rymlig garderob. (Ansökan för balkong har skickats in från föreningen och i denna lägenhet skulle balkongen vid ett godkänt bygglov byggas från master bedroom.

Sovrum 2
Lägenhetens andra sovrum passar utmärkt som barnrum, gästrum eller kontor. Här inner du fantastisk förvaring som sträcker sig längs med ena väggen och sträcker sig från golv till tak. Garderobsdörrarna bryter av i en sober grön nyans. Rummet får ljusinsläpp från ett stort fönster som vetter mot föreningens innergård.

Badrum
Det lyxiga badrummet är smakfullt inrett i sobra materialval. Här sitter ljus granitkeramik på väggar och golv, som även har komfortvärme. Takduschen skärmas av med en glasvägg och intill sitter en vägghängd toalettstol. Ovanför det breda handfatet finns en stor integrerad spegel och i taket sitter infällda spotlights för bra belysning. På handfatets vänstra sida finner du mycket bra förvaring på öppna hyllplan som når full takhöjd. Tvättmaskin och torktumlare döljer sig i ett högskåp med plats för förvaring ovanför.

Dokument (pdf)

Planlösningar Stadgar Energideklaration Årsredovisning 2021

Länkar

Film

Allmän information

Pris

7 495 000 SEK (Utgångspris)

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Boarea (BOA)

75 kvm

Areauppgift enligt

Bostadsrättsföreningen

Gatuadress

Igeldammsgatan 22D, 1tr

Ort

Stockholm

Kommun

Stockholm

Lägenhetsnummer BRF

1101

Våningsplan

2 av 7

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Cigarrfabriken

Organisationsnummer

769621-7947

Allmän information

BRF CIGARRFABRIKEN
Brf Cigarrfabriken huserar i en fastighet med en fantastisk historia och har precis som namnet tidigare varit en Cigarrfabrik som idag är ombyggd med bibehållen karaktär och innehåller numer lyxiga lägenheter i högklassigt utförande med stora industriglas fönster. Föreningen bildades år 2015 och var klar för inflytt 2018. Föreningen har adresserna Igeldammsgatan 22C-F och är en äkta bostadsrättsförening som äger marken. Föreningen består idag av 50 lägenheter upplåtna med bostadsrätt.

RENOVERINGAR & EKONOMI
Föreningen är fortfarande att betrakta som nyproduktion och inga renoveringar är planerade i dagsläget utan enbart löpande underhåll.

TV & BREDBAND
Föreningen är ansluten till TV och bredband via Ownit som levererar en TV-box och en router till varje lägenhet. Bredband 100/100 Mbit och extra TV-kanaler debiteras med 89kr på månadsavgiften

BALKONGER
I somras röstade föreningen om att en balkongansökan ska skickas in och har anlitat Fästeb för att driva frågan. Bygglovsansökan är inskickad och föreningen inväntar svar.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
- Barnvagnsrum ligger beläget på 1 tr (strax intill lägenheten)
- Cykelparkering på innergården
- Soprum ligger beläget i ett gårdshus på innergården
- Föreningen disponerar över en stor och fin innergård ritad av en landskapsarkitekt. Gården har flertalet planteringar och sittgrupper och bjuder in till härliga grillkvällar. Gården är en gemensamhetsanläggning och föreningens gårdsgrupp planerar ihop med systerföreningen Industriverket att eventuellt bygga en boulebana, fler sittgrupper och planteringar för ökad trivsel och mysigare atmosfär. (Nyligen har det utförts ett dräneringsarbete på innergården och denna kommer ställas i ordning under nästa år)

Föreningens hemsida
https://brfcigarrfabriken.com/

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Antal lägenheter

50

Byggnader

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

4 911 SEK/månad

Andelstal

1,85068

Andel av månadsavgift

1,85

Överlåtelseavgift

1208 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Pantförskrivning

är pantsatt

Energideklaration

Energistatus

Energideklaration är utförd

Energiprestanda, primärenergital

103 kWh/m²

Energiklass

D

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy