Länk kopierad!

Visningar

mån 5 dec 18:20 - 18:50
Anmäl intresse för att inte missa någon viktig information!

Boka visning

Anmälan till visning. Fyll i formuläret och välj önskat visningstillfälle.

Vill du värdera din nuvarande bostad?

Ta del av vår integritetspolicy

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
4 495 000 SEK / Utgångspris
Adress
Elkabelgatan 1, Älvsjö - Älvsjöstaden, Älvsjö
Typ
Bostadsrätt
KVM
82 kvm
Avgift
4 352 SEK / mån
Rum
3 rum

Stor trea på våning 4 med inglasad balkong!

Nu har jag möjligheten att presentera denna stilfulla bostad på ett centralt men stillsamt läge med stor inglasad balkong mot föreningens härliga innergård!
Bostadens ypperliga planlösning gör det enkel att trivas i väldisponerade och lättmöblerade rum med generöst ljusinsläpp från två väderstreck. Lägenhetens moderna attribut samspelar härligt med interiörens harmoniska kulörer som tillsammans skapar en charm svår att slå. Lägg därtill två rofyllda sovrum i neutrala toner och ett helkaklat badrum. Bostadens mysiga balkong bjuder på många härliga soltimmar och ett ljuvligt ljusinsläpp.
Ute på den grönskande innergården erbjuds både grillmöjligheter och utemöblemang för avkoppling.

Hör av er för att få mer information om bostaden.

Här bor du bekvämt med närhet till all tänkbar service och goda kommunikationer.

Fantastiskt läge mitt i Älvsjö Centrum som erbjuder mycket bra service och kommunikationer med pendeltåg och bussar. Till centralen tar resa cirka 9 minuter.
Promenadavstånd till Älvsjöskogens naturreservat med motionsspår, utegym och grillplatser.
Cykelavstånd till Långsjön med flera badplatser. Vid Långsjön ligger också Herrängens gård, ett mysigt ställe för fika eller lunch.

Dessutom nära till Solbergaskogen med stor lekpark där barn kan både leka och njuta av naturen. I området finner ni även flera förskolor och även populära Kämpetorpskolan och Engelska skolan.

Rumsbeskrivning

Hall
Välkomnande stor hall med inbyggda garderober längst sidan.

Vardagsrum
Stort vardagsrum med fantastiskt ljusinsläpp. Plats för stor soffgrupp och andra diverse möblemang.

Kök
Mycket arbetsyta. Vita luckor och vitt stänkskydd. Här finns all tänkbar maskinell utrustning som två kylar, två frysar, diskmaskin, spis, ugn samt inbyggd mikro. Matplats för 6-8 personer.

Sovrum 1
Plats för dubbelsäng. Inbyggda garderober. Plats för diverse sovrumsmöblemang. Här når du balkongen.

Balkong
Fantastisk inglasad balkong med utsikt mot innergården!

Sovrum 2
Perfekt barnrum eller kontor. Inbyggd garderob. Plats för diverse möblemang.

Badrum
Hel kaklat badrum med WC, dusch, tvättmaskin, torktumlare och kommod.

Dokument (pdf)

Planlösningar Energideklaration Årsredovisning_2020 Stadgar Undersökningsplikt Fast och lös egendom Årsredovisning 2021

Länkar

Film

Allmän information

Pris

4 495 000 SEK (Utgångspris)

Antal rum

3 varav 2 Sovrum

Max antal sovrum

3

Boarea (BOA)

82 kvm

Gatuadress

Elkabelgatan 1

Ort

Älvsjö

Kommun

Stockholm

Beskrivning av förråd m.m.

Källarförråd finns.

Lägenhetsnummer BRF

31402

Våningsplan

5

Markägare

Föreningen äger marken

Objektskategori

Bostadsrätt

Objektstyp

Lägenhet

Information om bostadsrättsförening

Bostadsrättsförening

Brf Entrékvarteret

Organisationsnummer

7696305155

Allmän information

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Entrékvarteret förvärvade fastigheten Kabelverket 10 i Stockholm år 2016. Föreningen innefattar idag 135 lägenheter med bostadsrätt, tre kommersiella lokaler med hyresrätt, 51 garageplatser (varav två för MC) och 31 parkeringsplatser ovan jord. Kvarteret består av sju trapphus i en huskropp och höjden varierar mellan fyra till åtta våningar. Huskroppen bildar ett kvarter som sluter sig runt en gemensam, grönskande gård med en öppning mot sydväst. Under gården finns ett parkeringsgarage. Total lägenhetsyta är 10 354 kvm och de kommersiella lokalerna ligger på totalt 354 kvm.
Föreningens ekonomi är god och det finns inga planerade avgiftshöjningar.
Föreningen är äkta.

TV OCH BREDBAND
Via Telia Trippel Play. ( 220 kr läggs på månadsavin )

BYGGNADSÅR
2018

ÖVRIGT
Föreningens hemsida
www.brfentrekvarteret.se

Föreningen har 81 parkeringsplatser som är avsedda för föreningens medlemmar fördelat på 31 parkeringsplatser utomhus på Glasfibergatan och Elkabelgatan samt 50 garageplatser i fastigheten, av dessa är 6 försedda med aggregat för elbilsladdning.
Kötiden varierar över tid, väntetiden är för det mesta kortast till p-platserna utomhus, det kan vara upp till 1 års väntan för att få en parkeringsplats ute. Parkeringsplats utomhus kostar 600 kr/månad, Garageplats kostar 1 100 kr/månad och garageplats med box för elbilsladdning kostar 1 400 kr/mån + avgift för förbrukad el.

Varmvatten
Individuell mätning av varmvattenförbrukning sker i varje lägenhet och kostnaden för varmvattnet tillkommer utöver månadsavgiften (uppskattad kostnad som anges i ekonomisk plan är 1 630 kr/år).

Gemensamhetsutrymmen
I varje trapphus finns det barnvagsrum och rullstolsrum. För förvaring av cykeln finns cykelförråd i huset samt cykelställ på gården.

Sophantering
Det finns två gemensamma miljörum i huset och på gården finns sopsug med nedkast för hushållssopor.

Juridisk person kan accepteras

Nej

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Övriga utrymmen i föreningen

Antal lägenheter: 135
Antal lokaler: 3

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Gemensam innergård.

Antal lokaler

3

Antal lägenheter

135

Lån i BRF per kvm

12 395

Byggnader

Byggår

2017

Hiss finns

Ja

Ekonomi

Månadsavgift

4 352 SEK/månad. I avgiften ingår Uppvärmning, Kallvatten

Beskrivning månadsavgift

Varmvatten tillkommer för egen förbrukning. Säljaren har idag ca 100kr/mån
Obligatoriskt tillägg Telia TriplePlay (220kr/mån) . Den Internetrouter och Telias TV box, med tillhörande fjärrkontroll, som ingår i abonnemanget tillhör lägenheten och skall överlämnas till köparen, ev. kostnader för att ersätta dem står lägenhetsinnehavaren för.

Avgiftsförändringar

Uppdaterat: Onsdag 29 november 2022: 19.05Baserat på nuvarande kostnadsläge och de senaste uppjusterade ränte- och inflationsprognoserna från Riksbanken kan vi inte behålla de avgifter vi för närvarande har. Styrelsen har därför beslutat om höjning av månadsavgifter för bostadsrätterna samt hyror på garage och parkeringsplatser med 5% från och med 1a april 2023. Nivån på höjningen baseras på riksbankens nuvarande ränteläge men tar också höjd för en begränsad höjning av räntenivåerna i början av nästa år. Om riksbankens och affärsbankernas räntor höjs i högre takt än vad som indikeras i deras prognoser idag kan denna höjning komma att följas av begränsade höjningar under slutet av 2023.

Andelstal kommentar

Andelstal: 0,78%

Överlåtelseavgift

1 207,50 SEK

Överlåtelseavgift betalas av

Köpare

Pantsättningsavgift

483 SEK

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Driftskostnad

Hushållsel

500 SEK/månad

Försäkringskostnad

245 SEK/månad

Summa driftkostnad

745 SEK/månad

Antal personer i hushållet

2

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Administrativ ersättning vid el-abonnemang från Rebel, Ren Enkel Billig El

För köpare som tecknar el-avtal med Rebel, Ren Enkel Billig El, utgår en administrativ ersättning till det mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Administrativ ersättning vid bolån från Söderberg & Partners Bolån

För kunder som väljer bolån från Söderberg & Partners Bolån utgår en ersättning till mäklarkontoret som hanterat förmedlingen.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

Karta